احتمالا برایتان پیش آمده که هنگام نظافت حمام و سرویس بهداشتی به دنبال محصولاتی با کیفیت باشید. کاشی و سرامیک در سرویس بهداشتی از مصالح مهم و ضروری هستند که در ابتدا باید به کیفیت کاشی استفاده شده در این مکان توجه نمود. سپس به تمیزی و نظافت هرچه بهتر آن پرداخته شود. جرم بر روی کاشی و سرامیک هم میتواند از نوع آلودگی و وجود کپک باشد و همچنین سیمان و بقایای باقیمانده از مصالح که با روشهایی میتوان آنها را از بین برد. برای تمیز کردن کاشی حمام و سرویس بهداشتی هرچه بهتر ما نیاز داریم تا با انواع روشهای پاک کننده کاشی حمام و سرویس بهداشتی آشنا شویم. بنابراین در ادامه مطالب با ما همراه باشید:
رشد انواع میکروب ها در محیط ها مرطوب سرعت بالاتری دارد که این نشان می دهد در محیط هایی مانند دستشویی احتمالا وجود میکروب و رشد آن بسیار زیاد است. مهمترین عامل جلوگیری از کثیف شدن بیش از حد سطوح سرامیک وجود تهویه مناسب و تمیز کردن کاشی حمام و سرویس بهداشتی در فواصل زمانی منظم است.
اگر نگران کثیف شدن کاشی سرویس بهداشتی خود هستید باید اقداماتی انجام دهید تا از این کار پیشگیری کند. در این قسمت به این موارد اشاره میکنیم:
محیط حمام و سرویس بهداشتی به دلیل استفاده مداوم همیشه در معرض رطوبت قرار دارد و همین امر سبب میشود تا محیطی مناسب برای رشد باکتری و قارچ فراهم شود. توجه به بهداشت و تمیز کردن کاشی حمام و سرویس بهداشتی، انتخاب نوع تمیزکننده برای این دو محیط حائز اهمیت است. در نهایت بستگی به سلیقه شخصی دارد که پاککنندههای خانگی انتخاب شود یا استفاده از مواد شوینده شیمیایی بیشتر مد نظر است.
از ویژگیهایی که یک ماده تمیزکننده باید داشته باشد شامل موارد زیر است:
در این قسمت به بعضی از روشهای خانگی و شیمیای تمیزکردن کاشی میپردازیم:
برای تمیز کردن کاشی حمام و سرویس بهداشتی میتوان به سراغ پاککنندههای خانگی برویم. تمیزکنندههای خانگی سرعت واکنش پایینی دارند و به سطح کاشی آسیبی وارد نمیکنند. در این قسمت با روشهای مختلف خانگی تمیز کردن کاشی سرویس بهداشتی و حمام آشنا خواهیم شد:
برای تمیز کردن کاشی حمام و سرویس بهداشتی در این روش خانگی ابتدا آب داغ را بر روی کاشی باز میکنیم تا سبب نظافت راحت شود. سپس یک لیوان سرکه را با یک لیوان آب مخلوط کرده و بر روی کاشیها اسپری میکنیم. بعد از مدت ۱۰ دقیقه از زمان اسپری، محیط را با یک برس شسته و با آب محیط را شستشو میدهیم تا تمام جرم روی کاشیها از بین بروند. البته این زمان بستگی به میزان کثیفی کاشیها دارد که هر چه میزان آلودگی روی کاشی بیشتر باشد، میزان باقیماندن محلول بر روی آن بیشتر خواهد بود.
یکی دیگر از روشهای خانگی تمیزکننده ترکیب جوش شیرین و آب است. در این روش جوش شیرین با نسبت یک سوم آب ترکیب میشود و یک خمیر غلیظ ایجاد میشود. خمیر حاصله را با یک اسفنج بر روی کاشیها و البته بر روی لکههای سخت قرار میدهیم. بعد از گذشت چند دقیقه مقداری سرکه را در محل اسپری کنید. واکنش خمیر جوش شیرین با سرکه سبب تمیز و درخشان شدن سطح کاشی حمام و سرویس بهداشتی میشود. در نهایت بعد از کشیدن برس بر سطح کاشیها، با آب سطح را کاملا شستشو دهید.
یکی از روشهایی که به تمیز شدن هرچه بهتر کاشی حمام و سرویس بهداشتی کمک میکند، مخلوط سرکه و الکل است. مقداری الکل حاوی ایزوپروپیل را با نسبت مساوی از سرکه و همچنین آب مخلوط کرده و بر روی سطح کاشی اسپری میکنیم. چند قطره از مایع ظرفشویی درون ترکیب به تمیز کردن کاشی کمک شایانی میکند.
یکی از روشهای تمیزکردن کاشی حمام و سرویس بهداشتی استفاده از آب اکسیژنه است. در این روش آب اکسیژنه را بر روی سطح کاشی و سرامیک اسپری کرده و بعد از گذشت حداقل ۱ الی ۲ ساعت به وسیله یک اسکاچ یا برس سطح را تمیز میکنیم و در نهایت با آب شستشو داده میشود.
جوهرنمک از قدیمیترین شویندههای کاشی سرویس بهداشتی است و تمام لکهها و رسوب باقیمانده را از بین میبرد و سرعت پاککنندگی این محلول بسیار بالاست. در هنگام استفاده از این محلول مراقب باشید زیرا بسیار سمی و مخرب است.
دستگاه بخارشور یکی از وسایلی است که با نازل سر باریک آن میتوان تمام کاشیهای حمام و سرویس بهداشتی را کاملا تمیز کرد. آب موجود در بخارشور به صورت بخار داغ و با فشار بسیار بالا از نازل خارج شده و تمام سطح و درز بین کاشی را تمیز میکند.
علاوه بر روشهای ساده خانگی، روشهای شیمیایی در مدت زمان کوتاه تاثیرپذیری بیشتر دارند. از جمله تمیزکنندههای شیمیایی میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
فیلا از محصولات مهم و کاربردی جهت تمیز کردن آلودگی و سیمان چسبیده بر روی کاشی حمام و سرویس بهداشتی است. این محصول اسیدی نبوده و از لحاظ کیفیت قابل مقایسه با سایر شویندههای شیمیایی نیست. از ویژگی مهم آن این است که باقی ماندن آن بر روی سطح در هنگام استفاده هیچ آسیبی به کاشی و سرامیک وارد نمیکند و برای پوست نیز مضر نیست. این محصول علاوه بر لکهها تمام باقیمانده مصالح را نیز به خوبی تمیز میکند.
وایتکس یکی از مواد شیمیایی است که به عنوان سفیدکننده قوی سطوح محسوب میشود. محلول وایتکس به نسبت یک به سه استفاده میشود. یعنی یک پیمانه کوچک وایتکس را با سه پیمانه آب ترکیب کرده و به مدت کوتاهی حداقل ۲ الی ۳ دقیقه بر روی سطوح کاشی قرار دهید و بعد از کشیدن یک برس یا اسفنج بر روی کاشی حمام و سرویس بهداشتی با آب کاملا بشویید. دقت کنید در هنگام کار با وایتکس تهویه را روشن کرده و از ماسک و دستکش استفاده کنید تا اثر بدی بر روی دستگاه تنفس و پوست ایجاد نکند.
یکی از دیگر از تمیزکنندههای قوی شیمیایی برای کاشی حمام و سرویس بهداشتی جرم گیر MAN است. این محلول کاملا اسیدی بوده و در مدت زمان کوتاهی بعد از ریختن روی سطح، اثرات تمیزی و درخشندگی دیده میشود. بعد گذشت ۲ الی ۳ دقیقه، سریع سطح را با آب شستشو دهید تا آسیبی به سطح و همچنین درز بین کاشی و سرامیک ایجاد نکند. در هنگام شستشو با جرم گیر من حتما در و پنجره محیط را باز بگذارید.
یکی دیگر از محصولات شیمیایی که برای سفید و براق کردن کاشی و سرامیک استفاده میشود جرمگیر صاف است. این محصول تمام لکههای موجود بر روی کاشی اعم از آلودگی، رسوب آب و زنگزدگی را از بین میبرد. روش این تمیزکننده به این صورت است که محلول حاصل را روی سطح ریخته و بعد از گذشت حداقل ۵ دقیقه سریعا شستشو انجام شود تا اثر مخرب بر سطح وارد نکند.
از جمله نکاتی که برای تمیز نگه داشتن کاشی حمام و سرویس بهداشتی باید به آنها توجه شود شامل موارد زیر است:
در پایان متذکر میشویم که با توجه به مطالب بالا راه و روشهایی جهت تمیز کردن کاشی حمام و سرویس بهداشتی وجود دارد که هم به صورت خانگی و همچنین با مواد شیمیایی امکانپذیر است. در هنگام کار دقت کنید که از مواد شیمیایی مرغوب و با کیفیت و دارای گواهینامه استاندارد استفاده شود. البته برای جلوگیری از کثیف شدن کاشی سرویس مستلزم رعایت اصولی هستیم تا این محیط بهداشتی همیشه تمیز و قابل استفاده باشد. همراهی شما با فروشگاه اینترنتی کاشی لند باعث افتخار ماست.