چسب کاشی برای هر متر مربع چقدر لازم است؟ نحوه محاسبه دقیق
۲۵ بهمن ۱۴۰۳
  • خلاصه مطلب در 30 ثانیه arrow-down

    چسب کاشی در دو نوع پودری و خمیری موجود است که چسب پودری از بهترین چسب‌های مورد استفاده برای انواع کاشی و سرامیک، پرسلان، سنگ طبیعی و موزاییک است که مقاومت بالایی داشته و برای فضاهای مرطوب نیز مورد استفاده هستند ولی چسب خمیری به صورت آماده تولید شده و نیازی به اضافه کردن آب نیست. محاسبه دقیق میزان چسب کاشی مصرفی یکی از مسائل مهم است که باید به آن پرداخته شود. میزان چسب پودری بین ۴ تا ۶ کیلوگرم در هر مترمربع است و هرکیسه ۲۰ کیلویی برای ۳ تا ۵ مترمربع نیاز است اما چسب خمیری میزان مصرف کمتری دارد و بین ۳ تا ۴ کیلو در هرمترمربع کافی است ولی در مقابل چسب پوردی نمی‌تواند در همه‌جا استفاده شود.
    عوامل موثر در میزان مصرف چسب در زیر بیان شده است:
    • نوع و اندازه کاشی که هرچه بیشتر میزان مصرف بالاتر خواهد بود.
    • سطح زیر کار که هرچه متراژ بیشتر در مقابل چسب بیشتر مصرف می‌شود.
    • نوع و برند چسب که هرکدام از برندهای تولیدی میزان مصرف متفاوتی دارند.
    • روش نصب کاشی نیز که به صورت مستقیم یا کاشی روی کاشی انجام می‌شود در استفاده چسب کاشی متفاوت است.

چسب کاشی برای هر متر مربع چقدر لازم است؟ نحوه محاسبه دقیق

راهنمای خرید و انتخاب

اگر برای خرید چسب کاشی اقدام کرده باشید احتمالا این سوال برایتان مطرح است که چسب کاشی برای هر متر مربع چه مقدار لازم است؟ و اینکه چطور می‌توان میزان مصرف را به صورت دقیق محاسبه کرد؟ در این مقاله می‌خواهیم انواع چسب کاشی و نحوه محاسبه آن را بیان کنیم. مقدار چسبی که برای هر مترمربع از فضای داخلی یا خارجی یک ساختمان استفاده می‌شود، بستگی کامل به کیفیت و مقاومت کاشی‌ها دارد. البته نکته حائزاهمیت این است که با محاسبه دقیق، در مصرف بی‌رویه چسب و همچنین در هزینه‌ها صرفه‌جویی می‌شود. برای رسیدن به پاسخ سوالات خود در میزان مصرف چسب با ما در ادامه این مقاله همراه باشید.

انواع چسب کاشی کدام است؟

چسب کاشی در دو نوع مختلف پودری و خمیری تولید و به بازار عرضه می‌شود. در این قسمت به تفصیل هر دو نوع چسب را توضیح خواهیم داد:

چسب پودری: چسب کاشی پودری را می‌توان گفت یکی از بهترین چسب‌های کاشی و سرامیک است. این چسب استحکام و مقاومت بالایی دارد و با استفاده از آن می‌توان کاشی و سرامیک، پرسلان، انواع سنگ طبیعی و مصنوعی و همچنین انواع موزاییک را چسباند. چسب پودری در برابر رطوبت نفوذناپذیر است که همین امر آن را مناسب استفاده در فضاهای مرطوب مانند حمام، سرویس بهداشتی و استخر کرده است. از این چسب به راحتی در کف و دیوار می‌توان در هنگام نصب بهره برد.

چسب های پودری برند دینوکل
چسب های پودری برند دینوکل

چسب خمیری: چسب کاشی خمیری به صورت آماده تولید می‌شود و برای استفاده نیازی به اضافه کردن آب ندارد. بهتر است از چسب خمیری برای کاشی‌کاری قسمت‌هایی از ساختمان که رطوبت کمتری دارند، استفاده شود. چسب خمیری از مواد اکریلیک بر پایه آب ساخته شده است. از این چسب به غیر از مکان‌های مرطوب و همچنین کاشی‌های شیشه‌ای می‌توان تقریبا در مکان‌های داخلی و خارجی ساختمان استفاده کرد.

چسب خمیری آماده برند دینوکل مدل DISKOLL 20 مناسب برای چسباندن کاشی،سرامیک و سنگ.
چسب خمیری آماده برند دینوکل مدل DISKOLL 20 مناسب برای چسباندن کاشی،سرامیک و سنگ.

نحوه محاسبه میزان چسب با توجه به نوع چسب کاشی

درهنگام خرید حتما به مواردی که برای استفاده از چسب نیاز است و روی پاکت چسب نوشته شده است توجه نمایید. چسب پودری که به صورت پودر تهیه می‌شود نیازمند اضافه کردن آب و درست کردن ملاتی یکدست است که میزان مشخص آب اضافه شده روی پاکت چسب نوشته شده است. میزان مصرف چسب پودری بین ۴ تا ۶ کیلوگرم در هرمترمربع است. برای آماده کردن هر کیسه ۲۰ کیلوگرمی از پودر چسب نیازمند ۵ تا ۶ لیتر آب است. هر کیسه ۲۰ کیلوگرمی برای ۳ تا ۵ مترمربع کافی است. چسب خمیری نیز به صورت آماده و اغلب در سطل‌های ۱۲ کیلویی تهیه و به دست مشتری می‌رسد. میزان مصرف چسب خمیری از چسب پودری کمتر است ولی در همه‌جا مخصوصا در مکان‌هایی که در مرض رطوبت قرار دارند، نمی‌توان از آن استفاده نمود. میزان مصرف چسب کاشی خمیری برای هر مترمربع بین ۳ تا ۴ کیلوگرم است و هر سطل ۱۲ کیلوگرمی برای ۳ تا ۴ مترمربع مورد استفاده قرار می‌گیرد.

چسب کاشی پودری برای هر متر مربع چقدر لازم است؟

چسب کاشی پودری به صورت پودر و با توجه به کارخانه تولیدی در کیسه‌های ۲۰ و ۲۵ کیلوگرمی تولید و به بازار عرضه و تقاضا وارد می‌شود. برای استفاده از این چسب باید به مقدار مشخصی، آب به آن اضافه شود. میزان مصرف چسب پودری بین ۴ تا ۶ کیلوگرم در هرمترمربع است. برای آماده کردن هر کیسه ۲۰ کیلوگرمی از پودر چسب نیازمند ۵ تا ۶ لیتر آب است. هر کیسه ۲۰ کیلوگرمی برای ۳ تا ۵ مترمربع کافی است. چسب پودری دینوکل و همچنین برندهای برتر دیگر نیز از جمله چسب‌های پودری هستند که علاوه بر کیفیت در میزان مصرف نیز صرفه‌جویی می‌کنند.

عوامل تاثیرگذار در محاسبه چسب کاشی برای هر متر مربع

چسبی که برای هر مترمربع استفاده می‌شود تابع عوامل مختلفی از جمله نوع کاشی و ابعاد آن، سطح زیر کار جهت کاشی‌کاری، متراژ سطح، نوع و برند چسب استفاده شده و روش نصب است که بر میزان مصرف چسب کاشی موثر است.

عوامل تاثیرگذار در محاسبه چسب کاشی برای هر متر مربع
عوامل تاثیرگذار در محاسبه چسب کاشی برای هر متر مربع

در این قسمت به تفصیل هرکدام از این موارد را بیان می‌کنیم:

نوع کاشی و اندازه آن

کاشی که خریداری شده است با توجه به اندازه‌های تولید شده مرسوم امروزی، ابعاد متفاوتی دارد که هرچه اندازه کاشی بزرگ‌تر باشد برای اتصال آن‌ها به میزان بیشتری چسب نیازمند هستیم. در این میان میزان ضخامت کاشی که هرچه بیشتر باشد و همچنین سنگینی وزن آن نیز بر میزان چسب مورد استفاده تاثیرگذار است و باعث استفاده بیشتر چسب می‌شود.

سطح زیر کار جهت کاشی‌کاری

هرچقدر سطحی که می‌خواهیم کاشی‌کاری کنیم صاف و صیقلی باشد و از اندک ناهمواری برخوردار نباشد، به همان نسبت میزان چسبی که برای سطح زیر کار مصرف می‌شود، کمتر خواهد بود. هرچه پستی و بلندی سطح بیشتر باشد در نتیجه میزان چسب مصرفی بیشتر خواهد شد. سطوح عمودی و افقی نیز بر میزان مصرف چسب موثر هستند. همچنین جنس سطح زیر کار نیز یکی دیگر از عواملی است که بر کم و زیاد کردن میزان چسب موثر است. سطوح کچی برای کاشی‌کاری میزان چسب بیشتری را نیاز دارند.

متراژ سطح

یکی دیگر از عواملی که بر مقدار مصرف چسب تاثیر می‌گذارد متراژی است که در اختیار دارید که طبیعتا هرچه میزان سطح بیشتر، چسب مصرفی هم بیشتر خواهد بود اما ناگفته نماند که استفاده از برندهای برتر چسب می‌تواند باتوجه به متراژ بیشتر در دسترس، چسب کمتری نیز مصرف کند.

نوع و برند چسب

با توجه به وجود چسب‌های خمیری و پودری در بازار، هرکدام از این موارد با تکنولوژی و دانش فنی روز ساخته شده و دوام و استحکام خاص خود را دارند که همین مقاومت بر میزان مصرف چسب تاثیرگذار خواهد بود.

روش نصب کاشی

کاشی‌ها با توجه به مطالبی که در مقالات بیان شده است به صورت مستقیم روی سطوح گچی یا سیمانی و یا روی کاشی‌های قدیمی چسبانده می‌شوند که هرکدام در میزان چسب مصرفی تاثیرگذار هستند.

نکات مهم برای استفاده بهینه از چسب کاشی 

برای درست و بهینه استفاده کردن از چسب کاشی و همچنین صرفه‌جویی در هزینه‌ها باید نکاتی را رعایت کنیم که در زیر به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • با توجه به مکانی که می‌خواهید کاشی کنید بسته به میزان رفت‌وآمد بهتر است از چسب مناسب استفاده کنید. استفاده از چسب خمیری برای این اماکن نه تنها استحکام کمتری دارد بلکه میزان هزینه‌ها را بیشتر می‌کند.
  • از وسایل و تجهیزات مناسب برای کاشی‌کاری استفاده کنید. چسب را به صورت یکنواخت با ابزار مناسب پخش کنید تا در میزان چسب مصرفی صرفه‌جویی شود.
  • سطح زیر کار را آماده کنید و از هرگونه پستی و بلندی صاف کنید.
  • در هنگام انجام کاشی‌کاری و اجرای چسب برای نصب، ضخامت مناسبی از چسب را ایجاد کنید. ضخامت بیشتر از حد استاندارد چسب، هزینه‌ها را زیاد کرده و به صورت مناسب نصب صورت نمی‌گیرد.

سخن پایانی

در پایان مقاله چسب کاشی برای هر متر مربع چقدر لازم است؟ و همچنین روش دقیق محاسبه آن باعث افتخار است که با سایت کاشی لند همراه بودید. امیدواریم اطلاعات مفیدی در اختیار شما قرار گرفته باشد. همانطور که در بالا گفته شد چسب کاشی در دو نوع پودری و خمیری موجود است که هرکدام از این محصولات با توجه به سطح زیر کار، نوع برند تولیدکننده و … در میزان مصرف چسب متفاوت هستند. چسب پودری نسبت به خمیری از مقاومت بالایی برخوردار بوده و در کف و دیوار تمام مکان‌های داخلی و خارجی قابل اجرا است. چسب خمیری محدودیت استفاده در مکان‌های مرطوب را دارد. اگر می‌خواهید برای نصب کاشی از چسب مناسب استفاده کنید بهتر است از فروشگاه‌های مطمئن که ضمانت اصالت کالا درآن‌ها مهم است خریداری کنید. کاشی لند به عنوان پورتال تخصصی در زمینه کاشی و سرامیک انواع مختلف از برندهای برتر و باکیفیت از چسب‌های ساختمانی را که هرکدام گارانتی معتبر دارند روی سایت خود و همچنین در شوروم حضوری مجموعه قرار داده است. تمام محصولات بعد از خرید از درگاه امن بانکی به صورت ارسال سریع یک روزه و در اسرع وقت به دست مشتریان می‌رسد. همچنین ارسال به سراسر کشور نیز وجود دارد. نصابان محترم و همچنین تمام مشتریان نیز می‌توانند از مشاوره رایگان مجموعه برخوردار شوند.

مهناز غفارلو
نویسنده : مهناز غفارلو

همیشه دنبال جستجو در بخش های مختلف علمی در هر زمینه ای بودم، تا اینکه تو زمینه مصالح ساختمانی مطالب زیادی رو در قالب مقاله پیگیر شدم و به نوعی تخصصی یاد گرفتم تا وارد هنر نویسندگی در این زمینه شدم تا بتونم مطالب مفید و جامعی رو در اختیار مخاطبان قرار دهم.

نام
ایمیل
پیغام شما

مقالات مرتبط