نحوه نصب سرامیک پرسلانی با ملات از قدیمیترین روشهای نصب است که مزایا و معایبی نیز دارد. اما در این میان علاوه بر نصب با ملات، روشهای مختلف دیگر نیز برای نصب وجود دارد که در زیر بیان میشوند و باید گفته شود که روش چسباندن با چسب به صرفهتر و مقاومتر است.
• نصب با چسب
• نصب به روش اسکوپ
• نصب به روش خشک
مراحل نصب پرسلان با ملات در زیر بیان شده است:
1. تمیز کردن سطح زیرین پرسلان
2. چیدمان درست سرامیکها
3. علامتگذاری دقیق
4. ترکیب دقیق ملات که شامل سیمان، ماسه و آب است
5. نصب سرامیکها
6. استفاده از ترازکنندهها
7. بندکشی دقیق
این روش مزایا و معایبی دارد که در این قسمت بیان میشود:
مزایا: اجرای آسان، دسترسی آسان به مواد تشکیل دهنده ملات، انعطافپذیری، هزینه کم
معایب: وزن زیاد روی سازه، زمان خشک شدن طولانی، دوام کم در برابر رطوبت، گیرایی کم
اگر میخواهید ساختمان جدیدی بسازید یا نیاز به بازسازی ساختمان دارید و نیازمند نحوه نصب سرامیک پرسلانی کف با ملات هستید در این مقاله با کلیات، نحوه نصب و انواع چسبهای پرسلان باکیفیت آشنا خواهید شد. یکی از مهمترین کارهایی که در دنیای امروز برای ساختمان انجام میشود، بحث سرامیککاری است. برای اینکار در مراحل ابتدایی باید بستر زیر سرامیک پرسلانی کف به درستی آماده شود. نحوه نصب سرامیک پرسلانی کف با ملات باید اصولی، مرحله به مرحله و با حوصله انجام شود تا چسبندگی به درستی انجام شود و سطح جلوه خاص خود را بیابد. برای اطلاعات بیشتر با ما در ادامه این مقاله همراه باشید.
سرامیک پرسلانی یکی از سرامیکهایی است که در دما و فشار زیاد تولید و از مقاومت بالایی در بین مصالح دیگر برخوردار است. این محصول با توجه به ویژگیهای منحصربهفردی که دارد به عنوان محبوبترین سرامیک در صنعت ساختمان و بین معماران شناخته شده است. سرامیک پرسلانی نسبت به سایر محصولات جدیدتر بوده ولی توانسته جایی را در بازار صنعت ساختمان برای خود پیدا کند و از پرفروشترین انواع سرامیک محسوب میشود. برای نصب سرامیک پرسلانی با توجه به متریالی که برای چسباندن قرار است استفاده شود، روشهای متفاوتی وجود دارد که در زیر بیان میشود اما ما در این مقاله به نصب سرامیک پرسلان کف با استفاده از ملات خواهیم پرداخت:
نصب سرامیک به روش ملات یکی از قدیمیترین روشها برای نصب به حساب میآید. برای نصب با این روش سنتی ابتدا باید زیرسازی به درستی انجام شود تا مراحل بعدی را بتوان به درستی انجام داد. قبل از نصب بهتر است سرامیک پرسلانی مورد نیاز برای کف را تهیه کنید. در این قسمت مراحل نصب را به صورت گام به گام توضیح خواهیم داد:
این مرحله یکی از ابتداییترین و البته مهمترین قسمت نصب محسوب میشود. قبل از اجرای نصب حتما از تمیز و صاف بودن کف اطمینان داشته باشید. کیفیت نهایی کار به این مرحله بستگی دارد. در مرحله اول هموار و تراز بودن کف را به درستی انجام دهید. در واقع به نوعی میتوان گفت این مرحله آخرین مرحله کار تاسیسات ساختمان و اولین مرحله نصب سرامیک پرسلان خواهد بود.
قبل از تهیه ملات و نصب پرسلانها بهتر است خطوط چیدمان را درست کنید و سرامیکها را روی خطوط چینش کنید. برای اینکه چینش به صورت اصولی انجام شود از مرکز فضایی که میخواهید سرامیک را بچسبانید، روی کف و بدون فاصله سرامیکها را قرار دهید تا خطای چشمی برطرف شود. زمانی که به کناره دیوارها رسیدید برشدهی را به درستی و با خطوط دیوار در یک راستا قرار دهید تا نصب بدون شکستگی خطوط در محیط انجام شود. بعد از چینش، سرامیکها را علامتگذاری کنید تا بعد از برداشتن و نصب به درستی و سرجای درستی انجام شوند.
در این مرحله بعد از برداشتن پرسلانها اقدام به درست کردن ملات میشود. نصب با ملات یکی از قدیمیترین روشهای نصب سرامیک است که امروزه بیشتر از چسب پرسلان برای این کار استفاده میشود اما با این حال هنوز نصابانی هستند که به روش قدیمی خود پایبند بوده و از این روش استفاده میکنند. در روش نصب سرامیک کف با ملات، ابتدا ملات آماده شده را که با سیمان و ماسه به نسبت مناسب است به همراه آب ترکیب یکنواختی ایجاد کرده و ملات آماده شده را به صورت یکدست و با ضخامت ۲.۵ سانتیمتر روی کف با ماله قرار داده و بعد از تراز شدن، سرامیکها را روی ملات میچسبانیم. دقت داشته باشید که ملات را به اندازهای آماده کنید که در 30 دقیقه بتوانید سطح را سرامیککاری کنید. بعد از چسباندن پرسلانها با انتهای صاف ماله ضرباتی را روی آن بزنید تا از چسبیدن کامل اطمینان حاصل کنید. این کار خلل و فرجی روی سطح زیرین باقی نمیگذارد. اگر زمان زیادی طول کشید و دوغاب ملات کارایی خود را از دست داد، آن را دور ریخته و مجدد درست کنید.
بعد از چسباندن سرامیک ابتدایی و قبل از رفتن به سراغ سرامیک بعدی، از نگهدارنده یا ترازکننده یا اسپینسرها استفاده کنید تا با این کار سرامیکهای کفپوش به صورت منظم در کنار هم و با بندهایی یکسان در کنار هم قرار بگیرند. همین امر به زیبایی دوچندان کف کمک میکند. بعد از اتمام کار حداقل ۲۴ ساعت زمان بدهید تا سرامیکهای پرسلانی کاملا به خوبی در جای خود خشک شده و بچسبند سپس به آرامی میتوانید ترازکنندهها را از پرسلانها جدا کنید.
مرحله آخر نصب را با بندکشی به اتمام میرسانیم. در این مرحله بعد از نصب پرسلانها و جداکردن ترازکنندهها، ملات بندکشی را به صورت یکنواخت آماده کرده و در بین فضاهای بین دو پرسلان ریخته و درزها را پر میکنیم. بهترین و باکیفیت ترین پودرهای بندکشی را میتوانید در قسمت فروشگاه مشاهده کنید. در انتخاب پودرهای بندکشی دقت کنید زیرا اگر به درستی و از محصولات نامرغوب استفاده شود، به مرور زمان تغییر رنگ داده و از بین میروند. با اینکار هزینهای مضاعف را متحمل خواهید شد. بعد از اتمام کار به احتمال زیاد از مواد بندکشی روی سطح پرسلانها قرار خواهد گرفت که قبل از خشک شدن بهتر است با یک دستمال یا اسفنج نمدار اقدام به تمیزکردن نمایید. دقت داشته باشید که حتما اجازه دهید بندکشیها کاملا خشک شود سپس اقدام به راه رفتن روی آن نمایید.
با توجه به اینکه گفته شد چسباندن سرامیک پرسلانی به وسیله ملات سیمانی از روشهای سنتی نصب است ولی این روش نیز دارای مزایا و معایبی است که در زیر به آنها اشاره میکنیم:
استفاده از ملات برای چسباندن مزایایی دارد که در زیر به آنها میپردازیم:
انعطافپذیری: ملات میتواند فضاهای خالی بین پرسلان را پر کند و ناهمواریهای زیرین سطح سرامیک را صاف میکند. از این روش میتوان برای قسمتهای ناصاف استفاده کرد.
دسترسی راحت: مواد تشکیلدهنده ملات که شامل سیمان، ماسه و آب است به راحتی در همهجا یافت میشود. بنابراین به آسانی میتوان تهیه و استفاده نمود.
اجرای آسان: نصب به وسیله ملات نیازی به نصاب حرفهای و متخصص ندارد. با کمی دقت و تجربه میتوان این کار را انجام داد.
هزینه مناسب: ملات در مقایسه با چسبهای امروزی هزینه مناسبتری دارند و از نظر اقتصادی مقرونبهصرفه است.
علاوه بر مزایا این روش چسباندن شامل معایبی نیز هست که در زیر آنها را بیان میکنیم:
زمان زیاد برای خشک شدن: ملات برای خشک شدن نیاز به زمان بیشتری دارد و همین امر زمانبر خواهد بود.
وزن زیاد روی سازه: ملات سنگین است و همین وزن زیاد روی ساختمان به عنوان بار اضافی محسوب میشود.
مقاومت کم در برابر رطوبت: ملات برای محیطهای مرطوب مناسب نیست و در برابر رطوبت دوام زیادی ندارد.
میزان گیرایی کم: سرامیکهای پرسلانی به خوبی به وسیله ملات چسبیده نمیشوند و ممکن است به مرور زمان لق شوند.
برای مطالعه کوتاهتر، مزایا و معایب را در قالب جدول آوردهایم:
مزایا | معایب |
---|---|
انعطافپذیری: پر کردن فضاهای خالی و صاف کردن ناهمواریها | زمان زیاد برای خشک شدن: نیاز به زمان بیشتر برای خشک شدن ملات |
دسترسی راحت: تهیه آسان مواد تشکیل دهنده (سیمان، ماسه، آب) | وزن زیاد روی سازه: سنگین بودن ملات و بار اضافی بر ساختمان |
اجرای آسان: نیاز به تخصص حرفهای ندارد | مقاومت کم در برابر رطوبت: مناسب نبودن برای محیطهای مرطوب |
هزینه مناسب: ارزانتر از چسبهای جدید | میزان گیرایی کم: احتمال لق شدن سرامیکها در طول زمان |
بهترین روش نصب برای پرسلان استفاده از چسبهای مناسب پرسلان اصیل و استاندارد است. سرامیک پرسلانی در برابر رطوبت نفوذناپذیر است و همین امر سبب میشود تا چسبهای پرسلانی با فرمولاسیون خاص خود به سطح سرامیک به راحتی و با استحکام بیشتر میچسبند. چسبهای پرسلانی مقاومت بالایی نیز در برابر حرارت و فشار دارند و برای محیطهای مختلف گزینه مناسبی هستند. همچنین انعطافپذیری بالایی دارند و در شرایط آبوهوایی مختلف استحکام خود را حفظ کرده و گیرایی بالایی با سرامیک پرسلان دارند. این روش نیز به راحتی اجرا شده و نیاز به زمان کمتری برای خشک شدن دارد. چسب نسبت به ملات وزن کمتری داشته و فشار زیادی به سازه وارد نمیکند.
در پایان از اینکه با مقاله نحوه نصب سرامیک پرسلانی کف با ملات با ما همراه بودید بسیار سپاسگزاریم و امیدواریم اطلاعات مفیدی در اختیار شما قرار گرفته باشد. با توجه به مطالب بالا استفاده از ملات برای چسباندن پرسلان یک روش قدیمی بوده و اغلب نصابان همچنان از این روش استفاده میکنند. ملات بر پایه سیمان، ماسه و آب بوده و به راحتی قابل اجرا است. این روش هزینه کمتری داشته ولی نسبت به چسب انعطافپذیری کمتری دارد. مراحل این روش باید به صورت اصولی و منظم انجام شود. پیشنهاد ما به شما این است تا در بخش فروشگاه، چسبهای مرغوب را مشاهده و سپس تصمیم نهایی را بگیرید. کاشی لند به عنوان بزرگترین پورتال در صنعت ساختمان، چسبهای ساختمانی باکیفیت را روی سایت خود و همچنین در شوروم حضوری خود قرار داده و شما می توانید با مشاهده هرکدام از آنها نسبت به خرید اقدام کنید. همچنین کارشناسان باتجربه در این مجموعه در کنار شما بوده و با مشاوره رایگان، شما را در انتخاب هرچه بهتر راهنمایی میکنند.
اسفند 1, 1403
سلام ممنون از مقاله خوبتون،چسباندن کاشی با ملات سیمانی یک روش هزینه هس ولی قدرت چسبندگی چسب کاشی خیلی بهتره.
کارشناس پشتیبانی کاشی لند
اسفند 1, 1403