نحوه محاسبه مترمربع سنگ نما؛ تعداد سنگ‌ نما موردنیاز
۲ مهر ۱۴۰۳
  • خلاصه مطلب در 30 ثانیه arrow-down

    محاسبه متراژ سنگ‌ نمای ساختمان از مهمترین کارهایی است که برای داشتن نمایی چشم‌نواز باید انجام داد. این راه با استفاده از فرمول‌های محاسباتی با داشتن طول، عرض و ارتفاع ساختمان به‌دست می‌آید. برای این کار به ترتیب زیر عمل کنید:

    • محاسبه مساحت نمای ساختمان
    • محاسبه مساحت پنجره و تراس‌ها و کم کردن آن‌ها از مساحت
    • محاسبه مساحت هر یک برگ سنگ
    • تقسیم مساحت کل بر مساحت هر یک از سنگ‌ها

نحوه محاسبه مترمربع سنگ نما؛ تعداد سنگ‌ نما موردنیاز

راهنمای خرید و انتخاب

نمای ساختمان همیشه جز اصلی ساختمان‌سازی و همیشه در دید اول قرار می‌گیرد.  یکی از مهم‌ترین مسائلی که مهندسین معمار با آن سروکار دارند، محاسبه مترمربع سنگ نما و متراژ نمای ساختمان است. این محاسبه گاه می‌تواند برای یک خانه کوچک و یا برای یک آپارتمان یا برج‌های چندطبقه باشد. در واقع مهندسین این کار با کمک گرفتن از فرمول‌های مهندسی و متخصصان در این زمینه مساحت سنگ نما را به‌دست می‌آورند. در هنگام محاسبه بعد از کم کردن مساحت پنجره‌ها، درب منازل و هواکش‌ها از مقدار مساحت کل نما، عدد دقیق‌تری را خواهیم داشت.

سنگ نما یکی از مهم‌ترین عناصر طراحی و زیباسازی نمای ساختمان‌هاست.
سنگ نما یکی از مهم‌ترین عناصر طراحی و زیباسازی نمای ساختمان‌هاست.

 قبل از اینکه بخواهیم محاسبه مترمربع سنگ نما را به‌دست آوریم بهتر است در ابتدا بدانیم که مترمربع چیست؟ تا بتوانیم محاسبه مترمربع سنگ نما را در ادامه داشته باشیم. پس با ما همراه باشید:

اهمیت محاسبه مترمربع سنگ‌ نما

مترمربع مساحتی است معادل با مربعی با طول هر ضلع آن برابر با یک متر که به صورت اختصار با m2  نشان داده می‌شود. در واقع مترمربع برای اندازه‌گیری فضایی دوبعدی مانند یک سنگ نما استفاده می‌شود. مساحت هر فضا به مترمربع محاسبه می‌شود.  به عنوان مثال اگر فضایی به صورت مستطیل باشد در ابتدا طول* عرض شده و مساحت آن بر حسب مترمربع حساب می‌شود. سنگ نما نیز به همین ترتیب انجام می‌شود. اکثر سنگ‌های نما با واحد مترمربع محاسبه می‌شوند که فرمول تبدیل متر به مترمربع سنگ به صورت حاصل‌ضرب عرض سنگ در مجموع طول سنگ‌ها خواهد بود.

سنگ نما در ابعاد و طراحی‌های مختلف توسط کارخانه‌های تولیدکننده ساخته شده و به بازار عرضه می‌شود. بنابراین بعد از انتخاب باید متراژ سنگ به‌طور دقیق اندازه گرفته شود. توجه به طرح روی سنگ اهمیت بسیاری دارد و برای یکنواختی سطح بهتر است، طرح‌های یکسان و مشابه در کنار هم قرار بگیرند. در ابتدا فرد متخصص و سنگ‌کار اطلاعاتی درباره مساحت بیرونی ساختمان کسب کرده و اندازه دقیق سنگ انتخاب شده را در نظر می‌گیرد.

سنگ نما در ابعاد و طراحی‌های مختلف توسط کارخانه‌های تولیدکننده ساخته شده و به بازار عرضه می‌شود.
سنگ نما در ابعاد و طراحی‌های مختلف توسط کارخانه‌های تولیدکننده ساخته شده و به بازار عرضه می‌شود.

فرمول محاسباتی تعداد سنگ لازم برای نمای ساختمان از تقسیم مساحت کل نما بر مساحت سنگ به‌دست می‌آید. از این طریق می‌توان تعداد سنگ‌ها را محاسبه کرد. در این قسمت به صورت خلاصه بیان می‌کنیم:

  • محاسبه مساحت دقیق سنگ نما و برآورد دقیق هزینه‌ها که از صرف هزینه‌های بیخود جلوگیری می‌کند.
  • با تخمین دقیق قیمت‌ها می‌توان بهترین گزینه از بین سنگ و مصالح دیگر را انتخاب کرد.
  • به‌دست آوردن دقیق متراژ سنگ نما از خرید سنگ اضافی و ایجاد ضایعات ممانعت می‌کند.
  • کمک به صرفه‌جویی در هزینه‌ها و همچنین محیط‌زیست نیز خواهد داشت.
  • با برنامه‌ریزی دقیق می‌توان متراژ دقیق سنگ نما را بر حسب مترمربع محاسبه کرد و از مشکلات احتمالی جلوگیری کرد.
  • زیبایی بیشتر و ظرافت در نما با محاسبه دقیق سنگ نما انجام می‌شود و نمایی چشم‌نواز را ایجاد خواهد کرد.
  • از چیدمان مختلف سنگ‌ها برای الگوی منحصربه‌فرد در زیبایی ساختمان می‌توان بهره برد.
  • در محاسبه مترمربع سنگ نما می‌توان از متر، نقشه‌ مهندسی توسط مهندسین معمار یا از نرم‌افزارهای طراحی استفاده کرد.

فرمول محاسبه متراژ سنگ نما

برای محاسبه مترمربع سنگ نما از فرمول زیر استفاده می‌شود:

ارتفاع نما*محیط نما= مساحت کل نما

که در این فرمول محیط نما همان طول ضلع‌های نمای ساختمان است که از مجموع تمام اضلاع به‌دست می‌آید و ارتفاع نما نیز از اندازه‌گیری فاصله پایین‌ترین نقطه تا بالاترین نقطه نمای ساختمان به‌دست می‌آید. یکی دیگر از روش‌ها محاسبه حاصل‌ضرب هر بخش از ساختمان و به‌دست آوردن مجموع تمام آن‌ها است که این محاسبه کمی زمان‌بر خواهد بود.

روش‌های محاسبه سنگ نما در ابعاد مختلف

روش‌های مختلفی برای محاسبه متراژ نمای ساختمان هم به صورت تجربی و همچنین به صورت محاسبه دقیق و تقریبی وجود دارد. برای محاسبه مترمربع سنگ نمای ساختمان ابتدا باید طول و عرض کلی ساختمان را اندازه گرفت و بعد از اندازه‌گیری آن‌ها را در هم ضرب کرد تا متراژ کلی را به‌دست آورد. روش محاسبه از طریق نوار اندازه‌گیری، دستگاه لیزری، ماشین حساب و نرم افزارهای طراحی و محاسبه متراژ انجام می‌پذیرد.

نکات مهم در محاسبه متراژ سنگ نما

  • قبل از اندازه‌گیری دقیق حتما جزئیات نما مانند ابعاد طول، عرض و ارتفاع، هر بخش با ابعاد خاص، درب و پنجره را در نظر بگیرید و اطلاعات کامل داشته باشید.
 داشتن ابعاد(طول، عرض، ارتفاع) دقیق از هر بخش همچون درب و پنجره  باعث می‌شود که محاسبات مربوط به متراژ سنگ نمای مورد نیاز دقیق‌تر باشد و از هدر رفت مواد جلوگیری شود.
داشتن ابعاد(طول، عرض، ارتفاع) دقیق از هر بخش همچون درب و پنجره باعث می‌شود که محاسبات مربوط به متراژ سنگ نمای مورد نیاز دقیق‌تر باشد و از هدر رفت مواد جلوگیری شود.
  • از نقشه‌های مهندسی یا نرم‌افزارهای دقیق برای این کار استفاده کنید.
  • به درصد مشخصی از پرتی ساختمان  که معمولا ۵ تا ۱۰ درصد در نظر گرفته می‌شود، توجه کنید.
  • به منظور محاسبه اصولی و جلوگیری از آشفتگی کار از یک نیروی متخصص کمک بگیرید.
  • با توجه به مصالحی که استفاده می‌شود و نوع سنگ در نظر گرفته شده  و همچنین روش نصب، به مصالح جانبی متعدد مانند ملات و بندکشی نیاز است که بهتر است در محاسبات لحاظ شوند.

سخن پایانی

در پایان خرسندیم که تا پایان مقاله محاسبه مترمربع سنگ نما با سایت کاشی لند همراه بودید. برای محاسبه سنگ نما در ابعاد، جنس و طراحی‌های مختلفی موجود است که می‌توان از روش‌های مختلف محاسباتی مانند متر، ابزار مهندسی و یا نرم‌افزارهای مختلف این محاسبات را انجام داد. اگر به دنبال محصول مناسب برای نمای ساختمان خود هستید، علاوه بر سنگ نیز می‌توان از مصالحی دیگر بهره برد که از نظر کیفیت تفاوتی با سنگ ندارند بلکه در صرف هزینه‌ها می‌توان صرفه‌جویی کرد.

کاشی لند به‌عنوان پورتال تخصصی در زمینه کاشی و سرامیک بهترین محصولات نمای ساختمانی را از بهترین برندها روی سایت و همچنین در شوروم مجموعه قرار داده است تا شما از میان تنوعی از طرح و سایز، محصول مورد نظر خود را بیابید.

مهناز غفارلو
نویسنده : مهناز غفارلو

همیشه دنبال جستجو در بخش های مختلف علمی در هر زمینه ای بودم، تا اینکه تو زمینه مصالح ساختمانی مطالب زیادی رو در قالب مقاله پیگیر شدم و به نوعی تخصصی یاد گرفتم تا وارد هنر نویسندگی در این زمینه شدم تا بتونم مطالب مفید و جامعی رو در اختیار مخاطبان قرار دهم.

پیغام شما
نام
ایمیل

مقالات مرتبط