سرامیک گلیز چیست؟ آشنایی با نحوه ساخت سرامیک گلیز
۳۱ خرداد ۱۴۰۳

سرامیک گلیز چیست؟ آشنایی با نحوه ساخت سرامیک گلیز

دسته‌بندی نشده معرفی مواد و محصولات ساختمانی

کاشی و سرامیک از کاربردی‌ترین مصالح در ساختمان هستند که با وجود طراحی به‌کار رفته در آن‌ها نقش بسزایی در دکوراسیون ایفا می‌کنند. از موارد مهم در تعمیر و نوسازی منازل برقراری ارتباط بین اجزای موجود در دکوراسیون است. از نظر ترکیبات تفاوتی بین سرامیک معمولی با پرسلانی وجود دارد ولی آیا این تفاوت‌ها در سرامیک گلیز نیز وجود دارد؟ اصلا می‌دانید سرامیک گلیز یعنی چه؟ شاید اسم سرامیک گلیز برای خیلی از شما ناآشنا باشد. این سرامیک با سرامیک معمولی تفاوتی از نظر ترکیبات ندارد. اگر می‌خواهید اطلاعاتی درباره سرامیک گلیز کسب کنید در ابتدا باید بدانید سرامیک گلیز چیست؟ پس در ادامه این مقاله با کاشی لند همراه باشید.

گلیز چیست؟

گلیز نوعی لعاب براق و درخشنده است که سطح سرامیک را می‌پوشاند و ظاهری زیبا و شفاف را ایجاد می‌کند. لعاب گلیز که روی سطح سرامیک را می‌پوشاند سرامیک را از نظر ضد آب بودن و در برابر دمای زیاد مقاوم کرده و سبب نظافت آسان می‌شود. اینکه بیان می‌شود سرامیک گلیز با نوع پرسلانی و همچنین سرامیک معمولی متفاوت است، به دلیل این است که گلیز یک لعاب‌کاری روی سرامیک است که مربوط به ظاهر سرامیک می‌شود ولی پرسلان یک مصالح ساختمانی است که برای قسمت‌های داخلی و خارجی ساختمان کاربرد دارد.

سرامیک با پوشش گلیز، براق و مقاوم در برابر خط و خش می باشد.
سرامیک با پوشش گلیز، براق و مقاوم در برابر خط و خش می باشد.

مزایا و معایب سرامیک گلیز

سرامیک گلیز با توجه به لعاب مقاومی که روی آن قرار گرفته از مزایا و معایبی برخوردار است که در زیر به آن اشاره می‌کنیم:

مزایا و معایب سرامیک گلیز
مزایا و معایب سرامیک گلیز

مزایای گلیز عبارتند از:

  • تنوع در طرح، رنگ و درخشندگی
  • عدم نفوذناپذیری در برابر رطوبت
  • مقاومت در برابر ساییدگی و خراش
  • مقاوم در برابر تنش‌های حرارتی
  • نظافت آسان
  • نصب راحت
  • نگهداری و طول عمر بالا

همچنین معایب گلیز نیز شامل موارد زیر می‌شود:

  • قیمت بالا نسبت به سرامیک معمولی
  • حساسیت به مواد شیمیایی
  • نیاز به نصاب ماهر
  • نمایان شدن لکه‌ها روی سطح گلیز
کاشی شیشه ای چیست؟ هر آنچه که باید بدانید

مقاله مرتبط: کاشی شیشه ای چیست؟ هر آنچه که باید بدانید

روش تولید سرامیک گلیز

روش تولید سرامیک گلیز نیز مانند همان سرامیک معمولی یا پرسلان است. در زیر به روش ساخت این سرامیک اشاره می‌شود:

  • آماده‌سازی مواد اولیه مانند خاک رس، فلدسپات، کوارتز و بسیار از افزودنی‌های دیگر
  • فرم‌دهی سرامیک شامل تحت فشار قرار دادن مواد اولیه و قالب اکستروژن
  • خشک کردن سرامیک در کوره
  • پخت در دمای بالا
  • لعاب‌کاری که این مرحله نسبت به ساخت سرامیک یک مرحله اضافی است و به صورت یک لعاب شیشه‌ای روی سرامیک انجام می‌شود.
  • کنترل کیفیت
  • بسته‌بندی سرامیک
در مرحله آماده سازی خمیر سرامیکمواد اولیه مانند خاک رس، فلدسپات، کوارتز،روغن، پودر سیلیکا و بسیار از افزودنی‌های دیگر با هم ترکیب می شوند.
در مرحله آماده سازی خمیر سرامیکمواد اولیه مانند خاک رس، فلدسپات، کوارتز،روغن، پودر سیلیکا و بسیار از افزودنی‌های دیگر با هم ترکیب می شوند.

انواع سرامیک گلیز

سرامیک گلیز از انواع مختلفی از جمله نوع لعاب، نوع بدنه و طرح و نقش در بازار موجود است که در زیر به این موارد اشاره می‌کنیم:

انواع سرامیک گلیز از نظر لعاب

  • لعاب مات
  • لعاب براق

انواع سرامیک گلیز بر اساس طرح

  • ساده
  • طرح‌دار
  • برجسته (آبدیت دوم)

انواع سرامیک گلیز بر اساس بدنه

  • بدنه خاک قرمز
  • بدنه خاک سفید

انواع سرامیک گلیز بر اساس جنس

  • سرامیک معمولی
  • سرامیک پرسلانی
سرامیک‌های گلیز در انواع مختلفی تولید می‌شوند که هر کدام ویژگی‌ها و کاربردهای خاص خود را دارند.
سرامیک‌های گلیز در انواع مختلفی تولید می‌شوند که هر کدام ویژگی‌ها و کاربردهای خاص خود را دارند.

کاربرد سرامیک گلیز

گلیز برای شفافیت سرامیک و همچنین ایجاد ظاهری زیبا حائز اهمیت است که نور را منعکس کرده و سبب روشن دیده شدن فضا می‌شود. با توجه به ‌اینکه سرامیک گلیز نیز از نظر ساختار شبیه به سرامیک معمولی یا پرسلان است کاربردهایی دارد که در زیر به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

استفاده در کف

سرامیک گلیز با لعاب شیشه‌ای که روی آن قرار گرفته است از مقاومت بالایی در برابر تردد زیاد برخوردار است. بنابراین قابل استفاده در کف منزل، ساختمان اداری که پر رفت‌وآمد است گزینه مناسب است. تراکم بالای لعاب گلیز و عدم نفوذ رطوبت سبب شده تا در محیط‌های مرطوب نیز دوام داشته باشد. همین ویژگی سبب شده تا در کف مناطق مرطوب مانند سرویس بهداشتی، حمام و استخر نیز قابل استفاده باشد.

استفاده در دیوار

سرامیک گلیز از تنوع زیادی در طرح و رنگ برخوردار است. بنابراین بر حسب سلیقه شخصی قابل استفاده در دیوار قسمت‌های مختلف ساختمان مسکونی، اداری، مراکز آموزشی و درمانی است.

استفاده از سرامیک‌های گلیز برای نمای ساختمان، می‌تواند زیبایی و ظرافت خاصی به آن ببخشد.
استفاده از سرامیک‌های گلیز برای نمای ساختمان، می‌تواند زیبایی و ظرافت خاصی به آن ببخشد.

استفاده در دیوار بین کابینتی

سرامیک گلیز از محصولاتی است که در قسمت‌های مختلف نمای متفاوتی ایجاد می‌کند. استفاده از این محصول در فضای بین کابینتی می‌تواند زیبایی و درخشندگی خاصی را در محیط آشپزخانه ایجاد کند. همچنین به دلیل سطح شیشه‌ای نور را منعکس کرده و فضا را روشن‌تر از حالت عادی نشان می‌دهد.

سرامیک‌های گلیز، یکی از محبوب‌ترین متریال‌ها برای پوشش دیوارها و کفپوش‌های آشپزخانه هستند.
سرامیک‌های گلیز، یکی از محبوب‌ترین متریال‌ها برای پوشش دیوارها و کفپوش‌های آشپزخانه هستند.

استفاده در تزئین نما

سرامیک گلیز برای تزئین قسمت‌های خاصی از فضای داخلی و خارجی ساختمان به‌کار می‌رود. از جمله این قسمت‌ها می‌توان به دیوار اطراف شومینه، کانتر آشپزخانه و قسمت‌هایی در پشت تلویزیون نیز به کار برد.

تفاوت بین سرامیک‌های گلیز و معمولی

از تفاوت‌هایی که می‌توان گلیز و سرامیک معمولی را متفاوت از هم دانست، در زیر آورده شده است:

نوع تولید گلیز و سرامیک معمولی

در اصل باید گفت که تفاوتی در روند ساخت سرامیک معمولی و سرامیک گلیز وجود ندارد و کاملا به هم شبیه هستند. فقط در تولید سرامیک‌های گلیز یک مرحله اضافی و البته نهایی وجود دارد که شامل اضافه شدن یک لایه از شیشه مایع به سطح کاشی است که به براقیت سطح کاشی کمک می‌کند. این لعاب شیشه‌ای حاوی سرب یا شیشه‌، خاک قلیایی، آلومینیوم بوروسیلیکات است ولی در نهایت نمی‌توان گفت این دو محصول مجزا هستند بلکه از نظر تولید یکسان هستند و در ظاهر سرامیک تفاوت ایجاد می‌شود. هر کدام از سرامیک گلیز و معمولی مزایای خاص خود را دارند. بهترین انتخاب شما می‌تواند بر اساس نمای نهایی و عملکرد محیط باشد.

مقاومت گلیز و سرامیک معمولی

گلیز همان لعاب شیشه‌ای روی سرامیک است که ضخامت خاصی روی سطح ایجاد می‌کند. ویژگی ضد آب بودن و تراکم بالای این لعاب، سبب مقاومت سرامیک در برابر ضربه و خراشیدگی می‌شود. گلیز در دمای زیاد پخته می‌شود و در برابر حرارت‌های زیاد از خود مقاومت نشان می‌دهد. سطح سرامیک گلیز روشن با دمای بیشتری پخته می‌شود. بنابراین گلیزهای روشن نسبت به تیره مقاومت بیشتری دارند.

سخن پایانی

در پایان از اینکه با سایت کاشی لند همراه بودید از شما سپاسگزاریم. همانطور که در مطالب بالا درباره سرامیک گلیز گفته شد در واقع سرامیک گلیز با نوع سرامیک معمولی و حتی پرسلانی تفاوتی ندارد و تنها تفاوت آن در لعاب‌دهی آن است که یک لایه ضخیم شیشه‌ای در مرحله نهایی تولید سرامیک روی آن قرار گرفته و به استحکام آن در برابر رطوبت، حرارت، سایش کمک می‌کند. این محصول نسبت به سرامیک معمولی از قیمت بالاتری برخوردار است ولی وقتی بحث زیبایی ظاهری و همچنین مقاومت سطح در میان باشد گلیز در اولویت قرار می‌گیرد.

مهناز غفارلو
نویسنده : مهناز غفارلو

همیشه دنبال جستجو در بخش های مختلف علمی در هر زمینه ای بودم، تا اینکه تو زمینه مصالح ساختمانی مطالب زیادی رو در قالب مقاله پیگیر شدم و به نوعی تخصصی یاد گرفتم تا وارد هنر نویسندگی در این زمینه شدم تا بتونم مطالب مفید و جامعی رو در اختیار مخاطبان قرار دهم.

منابع : en.wikipedia
نام
ایمیل
پیغام شما

مقالات مرتبط