اگر برای خانه یا اداره خود به دنبال سرامیک هستید، احتمالا با انواع لعابکاریهای بهکار رفته در سرامیک آشنا هستید. به احتمال زیاد با کلمه شوگرافکت برخورد کرده باشید و شاید برایتان سوال باشد که سرامیک شوگر افکت چیست؟ و چه تفاوتی با سایر لعابهای سرامیک دارد؟ شوگر افکت در حقیقت نوعی لعاب است که مانند دانههای شکری روی سطح کاشی و سرامیک به نظر میرسید و از این رو لعاب شوگرافکت نامیده میشود. اگر میخواهید با سرامیک شوگر افکت آشنا شوید در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
سرامیک از کاربردیترین مصالح ساختمان است که امروزه توسط کارخانههای تولیدکننده با تنوعی از رنگ، نقش و لعاب تولید و روانه بازار عرضه و تقاضا میشود. یکی از جدیدترین لعابکاریهایی که روی سرامیک اجرا میشود، لعاب شوگر افکت است که بحث زیبایی را تمام میکند. لاپاتو لعابی با ترکیبات خاص و ویژگیهای منحصربهفرد است که آن را نسبت به سایر لعابهای سرامیک مجزا کرده است. از جمله این ویژگیها میتوان به زیبایی بصری، تنوع در طرح و رنگ، استحکام و دوام اشاره کرد.
برای تولید سرامیک لاپاتو مواد پولیش را با پودرهایی که شکر مانند هستند ترکیب میکنند. در این روش مواد گرانوله با مواد پولیش ترکیب شده و توسط پرس یا دستگاههای مخصوصی روی سرامیک قرار میگیرند. این سرامیک نوعی سرامیک با لعاب خیرهکننده شفاف است که به دلیل شباهتی که به دانههای شکر دارد به این نام معروف شده است. این لعاب به سرامیک ظاهری درخشنده میبخشد و حس لطافت را ایجاد میکند. به دلیل اینکه دانههای شکری به صورت یکنواخت در سطح پراکنده نمیشود، اغلب سرامیک شوگرافکت را در دسته سرامیکهای سمی پولیش قرار میدهند.
لاپاتو ویژگیهایی دارد که شامل مزایا و معایب است. در زیر به آنها اشاره میشود:
در این قسمت به مزایای سرامیک با لعاب شوگرافکت اشاره میشود:
لعاب لاپاتو همانطور که گفته شد از ترکیبات خاصی تشکیل شده است و همین امر زیبایی بصری آن را بالا میبرد. اثرات منحصربهفردی که ایجاد میکند شامل تداخل نور و درخشندگی عمقی در فضا است. این لعاب بهکار رفته روی سرامیک به آسانی میتواند فضا را به سمت زیبایی و متفاوت بودن سوق دهد و طبیعت سنگ طبیعی را در محیط القا کند.
لعاب شوگرافکت با بازتاب نور به بزرگ دیده شدن فضا کمک میکند. همچنین در فضاهایی که از نوردهی کمی برخوردار هستند میتوان از این سرامیک استفاده کرد تا روشنایی بیش از پیش در فضا حاکم شود.
لعاب شوگر افکت مقاومت بالایی در برابر ضربه و خراش دارد و به دلیل ترکیبات بهکار رفته در آن سطح سرامیک را مقاوم کرده است. پودر شکری که در ترکیبات این لعاب استفاده میشود باید آنقدر دوام داشته باشد تا زمانی که با مواد دیگر پولیش ترکیب میشود حل نشده و حالت شکری خود را حفظ کند.
لعاب لاپاتو قرار گرفته روی سرامیک وزن خاصی به آن نمیدهد. بنابراین نصب و نگهداری آن آسان است. وزن کم این محصول نسبت به سنگ حائز اهمیت است و به آسانی قابل جابجایی است.
سرامیک شوگرافکت در طراحی انعطاف زیادی دارد و با انواعی از طرح و رنگ در طیف گستردهای از الگوها قابل اجرا است.
این سرامیک مقاومت بالایی در برابر رطوبت دارد و همین امر آن را مناسب استفاده در فضاهای مرطوب کرده است. بنابراین نگران تخریب آن در برابر رطوبت نباشید.
بسیاری از سرامیکهایی که با لعاب شوگرافکت پوشانده شدهاند از خاصیت آنتیباکتریال برخوردارند. بنابراین در برابر رشد باکتری و قارچ مقاوم است. این ویژگی آن را مناسب استفاده در حمام، آشپزخانه، مراکز بهداشتی و درمانی کرده است.
پس از قرار گرفتن لعاب لاپاتو روی سرامیک، قطعات سرامیکی در دمای بالا و تحت یک فرایندی مشخص قرار میگیرند. این فرآیند حرارتی، به ثبات نهایی لعاب روی سرامیک کمک میکند.
در این قسمت به معایب سرامیک لاپاتو اشاره میشود:
سرامیک شوگرافکت به دلیل دانههای شکری موجود در لعاب نسبت به سرامیکهایی با لعاب ساده براق یا مات قیمتی نسبتا بالا دارند.
سطح برجسته این سرامیکها تمیز کردن آن را با مشکل روبرو میکند. زیرا امکان قرار گرفتن ذرات در بین دانههای شکری ریز وجود دارد و نظافت را سخت میکند.
در حالت کلی سرامیکها را به دو دسته سرامیکهای لعابدار و پولیشدار تقسیمبندی میکنند. سرامیک شوگرافکت در دسته سرامیکهای پولیشدار است که نسبت به سرامیک لعابدار از کیفیت بالایی برخوردار است. سرامیکهای پولیشدار یا همان سرامیک لاپاتو یا چاپ دیجیتال سطحی صاف، براق و بادوام دارد و نسبت به سرامیکهای لعابدار از قیمت بالاتری برخوردار است.
سرامیکهای خام بعد از تولید سطحی ناهموار دارند. بنابراین تحت لعابکاری قرار میگیرند. لعاب موجود روی سرامیک سطح را هموار کرده و با توجه به نوع لعاب از درخشندگی مختلفی برخوردار هستند. پولیشکاری روی سرامیک تراکم سطح را بالا برده و به صیقلی شدن آن نیز کمک میکند. این سرامیکها زیبایی خاصی دارند و سبب انعکاس نور میشوند. همین امر سبب بزرگنمایی در محیط میشود. پولیش شدن سطح سرامیک درصد جذب آب را کاهش داده و به مقاومت سرامیک کمک میکند. همچنین تضمینی بر دوام و طول عمر محصول خواهد بود.
سرامیک شوگر افکت در واقع نوعی سرامیک پولیش خورده با دانههای گرانولی یا شکر مانند درون مواد پولیش است. مواد شکری باید ویژگیهایی داشته باشد تا کیفیت محصول را نمایان کند. در واقع ذرات شکری روی سطح سرامیک نباید سبب ناهمواری شود. مثلا اگر مقدار زیادی از دانههای شکری روی سطح سرامیک به صورت نامتراکم قرار بگیرد سرامیک قابل استفاده نخواهد بود.
پودر شکری که به عنوان مواد اصلی پولیش در این محصول است باید از مقاومت بالایی برخوردار باشد تا در ترکیب با مواد دیگر پولیش دچار انحلال نشود. مواد مورد استفاده در پولیش لاپاتو باید از ویسکوزیته مناسبی برخوردار باشد. در حالت کلی تفاوت سرامیک شوگرافکت با لعابهای دیگر در زیر بیان شده است:
سرامیک لاپاتو دانههایی شفاف در سطح دارد ولی سرامیکهای دیگر از لعابهای مات و براق پوشیده شده است. سرامیک شوگرافکت به دلیل داشتن دانههای شکری از سطحی ناهموار برخوردار است ولی سطح سرامیکهای لعابدار صاف و هموار است.
سرامیک لعابدار به دلیل سطح صاف و صیقلی نور را بیشتر از سرامیک شوگر افکت انعکاس میدهد و فضا را درخشان و بزرگتر از حالت عادی نمایان میکند.
سرامیک لاپاتو در اغلب مکانها مانند مکانهای پرتردد کارایی ندارد ولی سرامیکهای لعابدار در اغلب مکانها قابل نصب هستند.
سرامیک لعابدار به دلیل سطح صاف از قیمتی به مراتب کمتر از سرامیکهای شوگرافکت که دارای دانههای گرانوله در پولیش هستند برخوردار است.
تفاوتها | سرامیک شوگرافکت | سرامیک لعابدار |
---|---|---|
ظاهر | ظاهری با دانههای شکری در پولیش و سطحی ناهموار | ظاهری لعابدار و سطحی صاف |
انعکاس نور | میزان انعکاس نور کم مانند سرامیکهای سمی پولیش | میزان انعکاس نور در سرامیکهای با لعاب براق بیشتر |
کاربرد | در جاهای کمی قابل استفاده است | در اکثر مکانها قابل استفاده است |
قیمت | نسبتا بالا | متناسب |
تمیزکردن | نظافت دشوارتر | نظافت راحت |
سرامیک شوگرافکت یا لاپاتو در انواعی از رنگ، طرح با ابعاد مختلف تولید میشود که دانههای گرانولی روی آن زیبایی خاصی به محیط نصب شده میبخشد. در واقع میتوان گفت که طراحان خلاقیت خود را به رخ کشیدهاند. در تولید سرامیک لاپاتو از تکنیک پرینت دیجیتال استفاده میشود که طرحهای متنوع به کمک رایانه روی سطح سرامیک پرینت میشوند. با روی کار آمدن این سرامیک معماران و طراحان داخلی که همیشه به دنبال طرح نو هستند از این محصول استفاده کرده و در واقع به محصولی محبوب تبدیل شده است. در فرآیند تولید از کاربرد گرانولا و لاپاتو یا دستگاه پرینت دیجیتال استفاده میشود.
در پایان از اینکه با سایت کاشی لند همراه بودید از شما سپاسگزاریم. امیدواریم پاسخ سوالتان را درباره اینکه سرامیک شوگر افکت چیست را به دست آورده باشید. با توجه به مطالب بالا سرامیک شوگرافکت را شناختیم. این سرامیک نسل جدید سرامیکهای لعابدار با دانههای شکری در سطح است که طرفداران خاص خود را دارد. این محصول دانههای گرانوله شکری درون مواد پولیش دارد و نسبت به سرامیکهای لعابدار از نظر ظاهری، قیمت، کاربرد، انعکاس نور و نظافت تفاوتهایی را دارند. برای مشاهده این محصولات میتوانید هم به صورت آنلاین و همچنین مراجعه به شوروم مجموعه کاشی لند اقدام کنید.