‌حمل‌ و نقل خارجی (بین المللی)

‌حمل و نقل به عنوان یکی از قدیمی ترین خدمات مورد نیاز تجارت و بازرگانی شناخته می‌شود که تجار به آن در زمینه جابه‌جایی کالا نیاز دارند. با گسترش تجارت و روی کار آمدن شرکت‌های مختلف حمل و نقل به عنوان بخش تفکیک ناپذیر تجارت شناخته شد زیرا همواره لازمه و اساس توزیع و پخش کالا ‌و خدمات، حمل‌ونقل آن بوده است. اگر به دنبال شرکت های حمل و نقل خاریج و بین المللی هستید با ما همراه باشید تا علاوه بر آشنایی با آن، با شرکت های معتبری در زمینه حمل و نقل آشنا شوید. 

تولیدکنندگان برای جابه‌جایی کالای خود تا درب فروشگاه نیاز به ناوگان حمل و نقل دارند و از آن طرف خریدار نیز پس از خرید کالا به خصوص کالاهای بزرگ برای جابه‌جایی آن به منزل یا محل مورد نظر خود نیازمند ناوگان حمل و نقل خواهد بود. این نیاز باعث گردیده ناوگان حمل و نقل همواره در طول تاریخ در مسیر رشد و توسعه قدم بردارد. حمل و نقل انواع مختلفی دارد که انتخاب نوع آن بستگی به کالا و الزامات تجاری مورد نیاز مرتبط به آن کالا دارد. در این بحث به معرفی حمل و نقل خارجی و انواع آن خواهیم پرداخت تا صاحبان کسب و کاری که به دنبال شرکت های حمل و نقل خارجی هستند با آشنایی بهتری بتوانند یک ناوگان مطمئن را صادرات محصولات خود پیدا نمایند.  

حمل و نقل بین المللی

‌حمل و نقل بین المللی چیست؟

حمل و نقل در لغت به معنی جابه‌جایی مسافر، کالا یا اشیا میان دو مکان است حال اگر این دو مکان در دو کشور مختلف باشند حمل و نقل انجام گرفته حمل و نقل بین الملی نام خواهد گرفت. امروزه یکی از پر بحث ترین نیازمندیهای تجارت و بازرگانی، به خصوص در زمینه تجارت خارجی حمل و نقل بین الملل است. شاید بتوان جابه‌جایی کالا را بخش پرخطر و مهم در هر نوع تجارتی نامید که نیازمند یک مدیریت صحیح برای دریافت نتیجه ای عالی است. استفاده از شرکت های معتبر حمل و نقل خارجی تضمین کننده سلامت محصولاتتان در جابه جایی ها در مسیرهای طولانی خواهد بود پس در انتخاب خود دقیق باشید.

بنا بر آنچه که گذشت جابه‌جایی هر چیزی از یک کشور به کشور دیگر توسط حمل و نقل بین المللی یا همان حمل و نقل خارجی صورت می گیرد. با توجه به وجود انواع حمل و نقل، مسیر جابه‌جایی محصولاتتان تعیین کننده نوع حمل و نقل شما خواهد بود. این انواع شامل: ‌حمل و نقل دریایی، حمل و نقل هوایی، حمل و نقل زمینی، حمل و نقل ریلی و همچنین ترکیب این حمل و نقل‌ها با نام حمل و نقل مرکب می شود که تمامی آنها در ایران زیر نظر وزارت راه و مسکن و وزارت صنعت، معدن و تجار (صمت) فعالیت می‌نمایند. در کشورمان ناوگان دولتی باشد یا غیر دولتی با قوانین حمل و نقل بین المللی وضع شده توسط این دو وزارتخانه مسافران، کالاها و سایر اقلام را جابه جا می‌نمایند.
لازم به ذکر است در این مطلب صرفا حمل و نقل کالا مورد بررسی قرار می‌گیرد.

انواع حمل و نقل خارجی و مزایای آنها

شرکت‌های تولید کننده و کارخانجات مختلف با توجه به نوع کالا و محصول خود نیازمند انتخاب یکی از روش‌های حمل نقل هستند. برای انتخاب روش حمل و نقل کالا باید به نکات بسیاری توجه داشت که مهمترین آنها جغرافیای کشور مبدا و مقصد است، پس از آن نوع کالا، مسافت میان خریدار و فروشنده، وزن کالا، زمان، خطرات و ... لازم است که به دقت مورد توجه قرار گیرد. 
لازم به ذکر است حمل و نقل در 3 دسته بندی مختلف انجام می‌شود که برخی از آنها خود نیز دارای زیر شاخه‌هایی هستند  به این ترتیب 5 روش حمل و نقل کلی در جهان وجود دارد که ما در اینجا بنا بر الویت آنها را معرفی خواهیم نمود. 

حمل و نقل هوایی بین المللی

حمل و نقل هوایی به عنوان سریع ترین، ایمن ترین و در عین حال گران ترین نوع حمل و نقل در جهان شناخته می‌شود. این نوع حمل و نقل با توجه به هزینه زیادی که به خریدار و فروشنده تحمیل می‌نماید مناسب کالاهای گران قیمت و کم حجم و در عین حال سبک هستند. کالاهایی که نیازمند سرعت در انتقال آنها نیز وجود دارد مانند مواد غذایی یا محصولات مهمی همچون واکسن با استفاده از این روش جابه جا می‌شوند. به طور کل روش حمل و نقل هوایی اغلب در روش مرکب مورد استفاده قرار می‌گیرد یعنی کالاها به وسیله کامیون‌ها پس از طی مرحله جاده ای وارد مسیر حمل و نقل هوایی می‌شوند. 

حمل و نقل بین المللی

حمل و نقل دریایی بین المللی

حمل و نقل دریایی نقطه مقابل حمل و نقل هوایی است یعنی به عنوان ارزان ترین، کندترین و در عین حال غیر ایمن ترین روش حمل و نقل در جهان شناخته می‌شود اما در عین حال اصلی ترین روش حمل و نقل در بازرگانی و تجارت بین الملل است. جابه‌جایی کالا از طریق دریا اغلب به وسیله کشتی، لنج، شناور، نفت کش و ... صورت می‌گیرد و در کشورهایی مرسوم است که دسترسی به آب‌های آزاد را داشته باشند. امروزه آمارها نشان می‌دهد بیش از 70 درصد  حمل و نقل بین المللی از طریق حمل و نقل دریایی انجام می‌گردد. این درحالی است که برخی از کشورها دسترسی به آب‌های آزاد برای بهره مندی از این روش ندارند.
روش حمل و نقل دریایی نیز می‌تواند یکی از روش‌های حمل و نقل مرکب باشد یعنی کالاها از طریق حمل و نقل ریلی یا جاده ای به بندرها ارسال می‌گردد و آنگاه در کشتی‌ها، بارگیری می‌شوند.

حمل و نقل زمینی بین المللی

استفاده از خشکی و جاده های زمینی برای جابه‌جایی کالا را حمل و نقل زمینی می‌نامند. حمل و نقل زمینی در دو  روش متفاوت برای جابه‌جایی کالا استفاده می‌شود، حمل و نقل جاده ای و حمل و نقل ریلی که هر دوی این روش‌ها برای تجارت بین الملل، صادرات و واردات محصولات به کار گرفته می‌شود. 

حمل و نقل ریلی بین المللی

یکی از روش‌های مهم در حمل و نقل کالا به خارج از کشور، حمل و نقل ریلی است که حد فاصل میان حمل و نقل هوایی و دریایی است یعنی یک روش ارزان و کم خطر که در آن هر نوع کالایی در هر ابعادی قابلیت جابه‌جایی دارد، تنها شرط استفاده از آن در صادرات یا واردات داشتن خطوط ریلی متحد در کشورهای مبدا و مقصد است. در این روش کالاها با استفاده از واگن‌های حمل بار از مبدا به مقصد حمل می‌گردد.

حمل و نقل جاده ای بین المللی

با وجودی که حمل و نقل جاده ای بیشتر مناسب جابه‌جایی داخلی کالا است اما ترانزیت کالا از طریق مرزهای جاده ای کشور نیز به عنوان یکی از مرسوم ترین روش‌های حمل و نقل بین المللی ثبت شده است. اغلب ماشین‌هایی که برای این نوع حمل و نقل استفاده می‌شود کامیون‌ها و ترانزیت‌های بزرگ هستند و به ندرت شاهد ماشین‌های کوچک برای جابه‌جایی کالا در این مسیرها هستیم. 
این روش بیشتر در روش مرکب استفاده می‌شود و به عنوان بخشی از جابه‌جایی کالا است. جابه‌جایی جاده ای بیشتر مناسب کشورهاییست که به آب‌های آزاد دسترسی ندارند.

حمل و نقل مرکب بین اللملی

جابه‌جایی کالا میان دو کشور از طریق یک روش به دلیل  عدم وجود زیرساخت‌های مناسب گاهی سخت و غیر ممکن است، در نتیجه شرکت‌ها اقدام به استفاده از روش حمل و نقل مرکب می‌کنند که ترکیبی از چند روش مختلف حمل و نقل است. در این روش محصولات با کمک حمل و نقل جاده ای به وسیله کامیون‌ها به بنادر، ایستگاه راه آهن یا فرودگاه‌ها ارسال می‌گردد و از آنجا بارگیری می‌شود. در این نوع حمل و نقل لازم است در قراداد، تغییر حمل و نقل قید گردد تا به لحاظ مجوز مشکلی برای حمل بار به وجود نیاید.

شرکت حمل و نقل سراسری

شرکت‌های حمل و نقل سراسری بسیاری وجود دارند که در کشورهای مختلف شعبه دارند. اغلب نمایندگی شرکت‌های بین المللی در پایتخت کشورها راه اندازی می‌شود تا بتواند برای جابه‌جایی کالا در کشور مزبور اقدام نماید. معتبرترین شرکت‌های حمل و نقل بین المللی شرکت‌هایی هستند که توسط ارگان‌های زیربط در آن کشور تایید شده باشند. یکی از مهمترین شرکت‌ها در ایران شرکت‌های حمل و نقل بین المللی ترکیه و شرکت‌های حمل و نقل بین المللی ایران  اروپا است که این شرکت‌ها وظیفه انتقال کالا از ایران به ترکیه یا از ترکیه با ایران را دارند. همچنین ترکیه به عنوان پلی برای ورود ایران به اروپا نیز شناخته می‌شود که شرکت‌های بین الملی ایران و اروپا حمل و نقل کالا در این مسیر رهگیری می‌نمایند.

حمل و نقل بین المللی

قوانین حمل و نقل بین المللی

اگر به دنبال صادرات بین المللی محصولات خود هستید لازم است پیش از هر چیز با قوانین حمل و نقل بین المللی آشنا شوید. قوانین حمل و نقل خارجی تحت نظارت وزارت راه و وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری انجمن صنفی حمل و نقل بین المللی ایران وضع گردیده است. این قوانین در وب سایت رسمی این ارگان‌ها درج گردیده است و لازم است قبل از اقدام به واردات یا صادرات کالا این قوانین مطالعه گردد. البته لازم است قوانین توسط شرکت‌های زیربط به شما ارائه گردد تا به مطالعه تمامی بندهای آن بپردازید.

لیست شرکتهای حمل و نقل بین المللی

بسیاری از تجار و بازرگانان به دنبال لیست شرکت‌های حمل و نقل بین المللی دریایی و لیست شرکت‌های حمل و نقل بین المللی هوایی در ایران هستند. لازم به ذکر است این شرکت‌ها تحت نظارت انجمن صنفی حمل و نقل بین اللملی ایران فعالیت می‌نمایند و لازم است قبل از تماس با این شرکت‌ها از مجوز آنها در این انجمن تحت نظارت وزارت راه و وزارت صنعت، معدن و تجارت اطمینان حاصل نمایید و  آنگاه به عقد قرارداد با این شرکت‌ها اقدام نمایید. 

قیمت شرکت حمل و نقل بین المللی

قیمت حمل و نقل قطعا برایتان بسیار مهم است چون باعث می شود شما انتخاب بهتری برای حمل و نقل داشته باشید. قیمت حمل و نقل بین المللی با توجه به نوع حمل و نقل، طول مسیر و نوع کالا متفاوت خواهد بود. همانگونه که گفته شد حمل و نقل هوایی بالاترین قیمت را در میان حمل و نقل‌های بین المللی دارد و پس از آن حمل و نقل ریلی و در آخر حمل و نقل دریایی که ارزان ترین نوع حمل و نقل است. با شیوع گسترده بیماری کرونا و افزایش هزینه‌های سوخت، هزینه حمل و نقل نیز در حال افزایش است در نتیجه شرکت‌های بسیار در حال گسترش زیرساخت‌های حمل و نقل دریایی برای گسترش این نوع حمل و نقل و داشتن سفری مطمئن در سفر دریایی محصولات هستند.

شرکت‌های حمل و نقل خارجی در پرتال کاشی لند

کاشی لند به عنوان یک بستر اینترنتی برای ایجاد ارتباط سازنده در میان کسب و کارهای مختلف وابسته به صنعت ساختمان به خصوص صنعت کاشی و سرامیک سعی نموده است با راه اندازی پرتال جامع مشاغل حرفه ای ها وابسته به صنعت کاشی و سرامیک و ساختمان، فرصتی برای شرکت‌های حمل و نقل داخلی و خارجی فراهم نماید تا آنها در یک محیط حرفه ای به معرفی خود و خدماتشان بپردازند وعلاوه بر ارتباط با مشتریان یک ارتباط موثر نیز با سایر شرکت‌های هم صنف برقرار نمانید. همچنین بتوانند مشتریان ثابتی را برای خود با توجه به خدماتشان به دست آورند. اگر شما نیز در حوطه حمل و نقل بین المللی فعالیت دارید و یکی از این شرکت‌های حمل بار هستید با عضویت در کاشی لند علاوه بر ثبتِ نام خود به عنوان یک حرفه ای، در مسیر رشد و توسعه قدم بردارید.

  • بازگشت به بالا