روکش فومی کاشی آشپزخانه، بررسی کاربردها و معایب
۶ دی ۱۴۰۳
  • خلاصه مطلب در 30 ثانیه arrow-down

    روکش فومی کاشی به عنوان یک راه حل ارزان برای پوشاندن کاشی‌های قدیمی و ترک‌خورده آشپزخانه به شمار می‌آیند. این محصولات در کنار برخی مزایا، معایبی نیز دارند که مهمترین معایب این محصولات شامل:
    • جاذب آلودگی و گرد و خاک
    • مقاومت پایین
    • عدم رنگ‌پذیری
    • عدم مقاومت در برابر حرارت
    • عدم مقاومت در برابر رطوبت
    • آسیب سریع و از بین رفتن

روکش فومی کاشی آشپزخانه، بررسی کاربردها و معایب

معرفی مواد و محصولات ساختمانی

بهروز هم مثل بسیاری از افراد به دلیل قدیمی شدن مصالح ساختمانی و همچنین خراش روی کاشی آشپزخانه می‌خواست روکشی بسیار ارزان مانند روکش فومی کاشی را انتخاب کند تا بتواند تاثیر خوبی در دکوراسیون داشته باشد اما در اینجا باید گفت اگر می‌خواهید هزینه‌ای برای منزل خود داشته باشید تا به قول معروف در به‌روز کردن فضا تاثیری داشته باشد راه اشتباه را نروید زیرا این محصولات نهایتا تا یک سال کارایی دارند و استحکام چندانی در برابر آلودگی‌ها و دمای بالا ندارند. بنابراین به جای اینکه به دنبال یک محصول ارزان و غیرمقاوم باشید و هرسال در پی تعویض آن برآیید بهتر است از محصولات و مصالح ساختمانی مقاوم و با قیمت مناسب مانند کاشی و سرامیک استفاده کنید. در این مقاله می‌خواهیم به روکش فومی کاشی آشپزخانه پرداخته و کاربردها ومعایب آن را بررسی کنیم. با ما در ادامه همراه باشید.

انواع روکش فومی برای آشپزخانه

روکش‌های فومی برای آشپزخانه در مدل‌های متنوعی از نظر طرح، رنگ و سایز در بازار موجود هستند. از جمله روکش فومی برای دیوار می‌توان به طرح فومی ساده، سنگ آنتیک، طرح آجری، سه بعدی، هندسی و کریستالی در رنگ‌های روشن و تیره و همچنین طرح‌های مختلف و ابعادی متفاوت موجود است. این دیوارپوش‌ها اغلب در کاشی بین کابینتی در آشپزخانه استفاده می‌شوند. برای تولید روکش‌های دیوار از فوم‌های متفاوتی استفاده می‌شود که هر کدام از آن‌ها با توجه به میزان چسبندگی که دارند، ضخامت کم و زیاد فوم، میزان مقاومت ویژگی‌های متفاوتی دارند.

فوم‌هایی که به عنوان روکش دیوار آشپزخانه تولید می‌شوند اغلب از جنس‌های مختلف مانند فوم EVA، XPV و PVC تشکیل می‌شوند که در زیر به آن‌ها اشاره مختصری می‌شود:

  • فوم EVA که نرم و منعطف بوده و می‌توان به راحتی برش داد.
  • فوم XPE که تراکم کمی دارند و نسبت به نوع قبل کمی بادوام‌تر است. این فوم دربرابر صدا تا حدودی عایق است.
  • نوع دیگر فوم pvc است که نسبت به دو نوع قبل نسبتا مقاوم و طرح‌هایی ساده و یکنواخت دارد.
جدیدترین مدل‌های کاشی و سرامیک آشپزخانه در سال ۱۴۰۴

مقاله مرتبط: جدیدترین مدل‌های کاشی و سرامیک آشپزخانه در سال ۱۴۰۴

بررسی مزایا و معایب روکش فومی

اغلب روکش فومی را برای پوشاندن سطح کاشی‌های قدیمی خط‌و‌خش‌دار استفاده می‌کنند. روکش فومی کاشی دیوار آشپزخانه به دلیل اینکه از قیمت مناسب‌تری برخوردار هستند و همچنین نصب راحتی دارند، گزینه مناسب برای افرادی هستند که نمی‌خواهند بیش از حد هزینه کنند. البته باید به این نکته نیز توجه داشته باشیم که طبق مثل معروف، هیچ ارزانی بی‌دلیل نیست. روکش فومی نیز در کنار مزایایی که دارد، از معایبی نیز برخوردار که در ادامه به معرفی این مزایا و معایب می‌پردازیم.

مزایای استفاده از روکش فومی برای پوشاندن کاشی‌های قدیمی

روکش‌های فومی که برای پوشاندن کاشی‌های قدیمی آشپزخانه استفاده می‌شوند نیز مانند هر محصول دیگری مزایایی دارند که در زیر به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • وجود طرح و رنگ متفاوت: روکش‌های فومی در انواع طرح و رنگ‌های روشن و تیره موجود هستند که می‌توان با دکوراسیون موجود در آشپزخانه هماهنگ شوند.
  • نصب بدون نیاز نصاب: روکش‌های فومی به آسانی قابل نصب بوده و در هنگام نصب آن‌ها نیازی به نصاب حرفه‌ای نیست بلکه هر فردی می‌تواند به آسانی در دیوار آشپزخانه نصب را انجام دهد.
  • تمیز کردن راحت: روکش‌های فومی با یک دستمال خیس به راحتی تمیز می‌شوند ولی دقت داشته باشید از شوینده‌های قوی استفاده نکنید زیرا روی فوم حالت خورندگی خواهند داشت.
  • قیمت ارزان: روکش‌های فومی بسته به کیفیت و مقاومت پایین‌تری که دارند نسبت به مصالح ساختمان دیگر از جمله کاشی و سرامیک قیمت کمتری دارند.

معایب استفاده از روکش فومی

روکش فومی کاشی علاوه بر مزایا از معایبی نیز برخوردار هستند که همین امر اغلب افراد را از انتخاب مخصوصا برای استفاده طولانی مدت منصرف می‌کند. در زیر به تعدادی از این معایب اشاره می‌کنیم:

  • جاذب آلودگی و گرد و خاک: روکش‌های فومی به دلیل تخلخل موجود در بافت به مرور زمان آلودگی‌ها و مخصوصا گرد و غبار درون منافذی که دارد جمع شده و رفته رفته ظاهری کثیف به خود می‌گیرد که تمیز کردن آن به دشواری امکان پذیر خواهد بود.
  • مقاومت پایین: روکش فومی در برابر محصولاتی چون کاشی، سرامیک و سنگ از استحکام پایین‌تری برخوردار هستند و همچنین به محض برخورد با ابزار تیز پاره شده و آسیب ببینند.
  • عدم رنگ‌پذیری: روکش‌های فومی رنگ به خود نمی‌گیرند و در صورتی که بخواهید تغییر رنگ در فضای آشپزخانه ایجاد کنید مجدد باید این  روکش‌های فومی را تعویض کنید.
  • عدم مقاومت در برابر حرارت: روکش‌های فومی در برابر حرارت مقاوم نبوده و مراقب باشید تا در دیوار پشت اجاق گاز نصب نشود زیرا سریع شعله‌ور می‌شوند.
  • عدم مقاومت در برابر رطوبت: روکش‌های فومی نسبت به رطوبت نفوذپذیر هستند. بنابراین بهتر است در جاهای رطوبی مثل پشت سینک آشپزخانه، حمام و سرویس بهداشتی از آن‌ها استفاده نشود زیرا به مرور زمان چسب آن‌ها از بین رفته و کنده می‌شوند.
  • عدم مقاومت به مواد شوینده: این محصولات به مواد شیمیایی شوینده‌ها حساس بوده و در صورت کثیف شدن با روغن یا هر ماده دیگر قابل شستشو نیستند. زیرا تنها راه تمیز کردن‌ها یک دستمال نمدار است.
بهترین دیوارپوش برای آشپزخانه چیست؟ بررسی انواع دیوارپوش

مقاله مرتبط: بهترین دیوارپوش برای آشپزخانه چیست؟ بررسی انواع دیوارپوش

بهترین جایگزین برای روکش فومی

اگر می‌خواهید محصولی مقاوم داشته باشید و بتوانید سال‌های زیادی از آن‌ها استفاده کنید، بهتر است از محصولاتی چون پرسلان بین کابینتی مقاوم و با قیمت مناسب استفاده کنید که بهترین جایگزین برای روکش‌های فومی هستند.

اگر عقلانی هم نگاه کنیم با توجه به معایبی که ذکر شد اگر بخواهیم هم نمی‌توانیم جز مدت کوتاهی از روکش‌های فومی استفاده کنیم و دائم نیاز به تعویض آن‌ها خواهیم داشت. بنابراین به جای اینکه بخواهیم هر از چندگاهی آن‌ها را عوض کنیم، مبلغی بیشتر هزینه کرده و محصولی مقاوم در برابر حرارت، رطوبت و ضربه را خریداری ‌کنیم. اگر به دنبال یک محصول باکیفیت هستید تا بتوانید دیوار آشپزخانه خود را پوشش دهید می‌توانید از میان تنوعی از طرح، رنگ و سایز محصولات در فروشگاه کاشی‌ لند، محصول مورد نظر را انتخاب کنید و خرید خود را نهایی کنید.

روکش فومی در یک نگاه

ویژگینحوه استفاده
انواع روکش فومیطرح‌های متنوع
جنس PVC و XPE و EVA
مناسب بین کابینت آشپزخانه
مزایانصب آسان
تنوع بالا
قیمت ارزان
معایبمقاومت پایین
جذب آلودگی
حساس به حرارت و رطوبت و شوینده‌ها
جایگزین مناسباستفاده از پرسلان و کاشی‌های مقاوم برای دوام بیشتر

سخن پایانی

متوجه شدید که روکش فومی آشپزخانه، با طراحی زیبا و مقاوم در برابر رطوبت، انتخابی مناسب برای حفظ نظافت و زیبایی محیط است. این محصول با دوام بالا و نصب آسان، جلوه‌ای مدرن و کاربردی به فضای آشپزخانه می‌بخشد.

روکش‌های فومی در انواع مختلفی از طرح، رنگ روشن و تیره، جنس و سایز تولید می‌شوند که با قیمت مناسب در بازار موجود هستند اما باید توجه داشت که ارزان بودن این محصولات دلیل بر کیفیت نیست بلکه باید مراقب بود تا در جاهای رطوبتی و با حرارت بالا نصب نشوند و همچنین با توجه به منافذی که در سطح محصول وجود دارد،  آلودگی و گرد و غبار را به خود جمع می‌کند که تمیز کردن آن با دستمال خیس کار راحتی نخواهد بود. بنابراین قبل از صرف هزینه بیشتر فکر کنید و بهتر است از محصولات مقاوم مانند کاشی و سرامیک مقاوم و ماندگار خریداری کنید.

مهناز غفارلو
نویسنده : مهناز غفارلو

همیشه دنبال جستجو در بخش های مختلف علمی در هر زمینه ای بودم، تا اینکه تو زمینه مصالح ساختمانی مطالب زیادی رو در قالب مقاله پیگیر شدم و به نوعی تخصصی یاد گرفتم تا وارد هنر نویسندگی در این زمینه شدم تا بتونم مطالب مفید و جامعی رو در اختیار مخاطبان قرار دهم.

نام
ایمیل
پیغام شما

نظرات کاربران 3
    صابری

    دی 26, 1403

    من برای پوشاندن کاشی های قدیمی آشپزخونمون از روکش فومی استفاده کردم نصبش راحته و قیمتش هم خیلی مناسبه.

    ذاکری

    اسفند 27, 1403

    من دقیقاً به دنبال یک راه حل ارزان قیمت برای پوشاندن کاشی‌های قدیمی آشپزخانه‌ام بودم. روکش‌های فومی به نظر انتخاب خوبی می‌رسیدند ولی مثل سرامیک در مقایل گرما و رطوبت مقاوم نیست.

    جوان

    فروردین 14, 1404

    من که از خرید دیوارپوش فومی پشیمونم،کاش از اول همون کاشی و سرامیک رو انتخاب می‌کردم.

مقالات مرتبط