قبل از اینکه به طریقه نصب سرامیک بدون درز بپردازیم بهتر است بدانیم سرامیک بدون درز یا بند چیست؟ سرامیکهای رکتیفای نسل جدید تولید سرامیک هستند و در ابعاد بزرگ نیز تولید میشوند. این محصول امروزه در ساختمان بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد و به دلیل یکنواختی در حین نصب طرفداران بیشتری دارد. استفاده از این محصولات در مکانهایی مانند سالن پذیرایی، اتاق خواب، سرویس بهداشتی، آشپزخانه و بسیاری از مکانهای دیگر کاربردی است. نمایی که این سرامیکها بعد از نصب ایجاد میکنند، چنان ظرافتی دارد که بسیاری از افراد به دنبال نصب این محصول هستند. اما اگر به دنبال طریقه نصب این سرامیکها هستید با ما در ادامه این مقاله همراه باشید.
برای نصب سرامیک بدون ایجاد بند و درز باید از سرامیکهای مخصوص با برشهای رکتیفای استفاده کرد. برش رکتیفای نوعی برش لیزری است که بعد از ایجاد روی سرامیک و پرسلانها موجب میشود که لبه سرامیک کاملا صاف و یکنواخت باشد. بنابراین تفاوتی نمیکند که شما از چه سایز سرامیک یا پرسلانی برای نصب بدون درز استفاده میکنید، تنها مسئلهای که اهمیت دارد این است که لبه این سرامیکها کلملا صاف باشد.
اگر چه کاشی رکتیفای یا کالیبره دارای لبههای کاملا صاف و یکنواخت است اما ممکن است قرار گرفتن سرامیکها در کنار هم بدون استفاده از مواد بندکشی موجب ایجاد فشار روی لبههای سرامیکها گردد. مزایا و معایب استفاده از روش نصب بدون بند بسیار هستند که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
سرامیک به عنوان کفپوش و دیوارپوش در صنعت ساختمان کاربردی است و به روشهای مختلف قابل نصب است. یکی از طرق نصب که امروزه در بین نصابان رواج پیدا کرده، نصب سرامیک بدون بندکشی است. شاید بسیاری از نصابان از این روش استفاده نکنند ولی به دلیل تمیزی و ظرافت در کار تعداد بسیاری به این روش نصب علاقه نشان میدهند. نصب سرامیک بدون درز یا بند به دو صورت خشک یا همان اسکوپ و همچنین به وسیله چسب سرامیک امکانپذیر است که در کف، دیوار و همچنین سقف نیز قابل نصب است.
همانطور که گفته شد نصب سرامیک بدون درز امروزه بسیار مورد استفاده قرار میگیرد که دلیل آن وجود مزایای این روش است. در این قسمت به مزایای این روش نصب سرامیک اشاره میکنیم:
از مزایای نصب سرامیک بدون درز این است که محیطی کاملا یکدست خواهیم داشت و نصب آنها سبب میشود تا فضایی با زیبایی بصری خاص ایجاد شود. همین زیبایی در نمای سطح سبب شده تا استفاده از این روش نصب بیشتر مورد توجه قرار بگیرد. زمانی که نصب به صورت بدون درز انجام میشود هیچ تفاوت سطحی بین سرامیکهای نصب شده در کنار هم وجود نخواهد داشت.
سرامیکهایی که بدون بند نصب میشوند به دلیل اینکه در کنار هم چفت میشوند از مقاومت بالایی در برابر هرگونه ضربه و سایش برخوردار هستند. این مزیت استفاده از سرامیکهای بدون بندکشی را در مکانهای پرتردد مانند مراکز اداری مناسب کرده است. البته این مورد به زیرسازی مناسب، استفاده از چسب استاندارد و همچنین بندکشی نیز مربوط میشود.
عدم وجود بند بین سرامیکها سبب میشود تا آب به سطح زیرین سرامیک نفوذ نکند و در نتیجه از تخریب سازه و همچنین از ایجاد قارچ و کپک در بین درزها جلوگیری کند. این مزیت سرامیک را مناسب نصب در محیطهای مرطوب مانند سرویس بهداشتی، حمام و استخر کرده است.
برش رکتیفای سرامیکها سبب میشود تا این محصولات در زمان نصب کاملا در کنار هم فیکس شده و جایی برای ایجاد درز بین سرامیک باقی نخواهد ماند. سرامیکها در این روش بدون کوچکترین اختلافی از هم نصب میشوند البته این امر در سرامیکهای با سایز بزرگ بیشتر جلوه میدهد. زیرا در این سرامیکها در نصب و محاسبات خطایی وجود ندارد. همچنین سرامیکهای با ابعاد بزرگ بدون درز در یک محیط چنان یکنواختی را در محیط ایجاد میکنند که گویی سطحی با یک سرامیک خواهیم داشت.
یکی دیگر از مزایایی که نصب سرامیک بدون درز دارد این است که به دلیل ایجاد سطحی صاف و بدون ناهمواری تمیزکردن آسان خواهد بود و با یک طی دستی یا دستمال مرطوب بدون هیچ فراز و نشیبی در سطح میتوان نظافت را انجام داد.
محیطی که سرامیکها به صورت بدون بندکشی نصب میشوند، فضایی یکدست و به لحاظ بصری با بزرگنمایی ایجاد خواهد شد. بنابراین اگر مساحت منزل شما کوچک است بهترین روش نصب به صورت بدون بند است تا با افزایش حس وسعت در فضا همراه باشید.
مقاله مرتبط: آموزش نصب سرامیک کف؛ راهنمای جامع و گام به گام
در حقیقت نصب سرامیک بدون درز از نظر بسیاری از متخصصان توصیه نمیشود، علت این امر نیز معایب این روش است.
سرامیکهای رکتیفای اگر دارای برش کاملا صاف هستند، اما به هر حال قرار گرفتن دو سرامیک بدون ایجاد هیچ فضای بندکشی در کنار هم باعث ایجاد فشار روی لبههای آنها میشود. هر چند مقاومت سرامیک بسیار بالا است و به هیچ عنوان دچار ترک و شکستن نمیشود، اما ممکن است بر اثر فشاری که وارد میشود، لعاب آنها دچار خرابی گردد. به این موضوع به اصطلاح لعابپریدگی یا موشخوردگی گفته میشود.
این حالت در زمان نصب سرامیک بدون درز یا بدون بند روی دیوار نیز ممکن است اتفاق بیفتد و لعاب سرامیک به دلیل فشاری که سرامیکها روی هم وارد میکنند، حالت لبپردگی پیدا کند.
برای جلوگیری از ایجاد مشکل لعابپر شدن یا همان موشخوردگی باید در زمان نصب حتما از صلیب استفاده کرد. صلیبها اندازههای متنوعی دارند و از ۱ تا ۱۰ میلیمتر تولید میشوند. برای ایجاد فضای یکنواخت و یکدست حتی برای سرامیکهای بوکمچ و فورمچ نیز میتوان از صلیبهای یک میلیمتری استفاده کرده و فضای بندکشی بسیار ظریف ایجاد کرد. به این ترتیب علاوه بر داشتن فضایی یکنواخت که به نظر بدون بندکشی میآید، میتوانید از بروز مشکل نامبرده جلوگیری کنید. توصیه کاشی لند همچنین برای داشتن فضای کاملا یکنواخت و سطح کاملا صاف، استفاده از کلیپس و گوه است که شما را از نخ یا لیزر تراز بینیاز کرده و فضایی کاملا صاف به شما خواهد داد.
ابزارهایی که برای نصب سرامیک بدون درز بهکار میروند شامل ابزارهای عمومی و اختصاصی برای این کار هستند که در زیر به آنها اشاره میکنیم:
برای اینکه با طریقه نصب سرامیک بدون بند آشنا شویم با هم این مراحلی که در زیر آمده است را دنبال کنیم:
سطح زیر کار باید کاملا تراز و صاف باشد و در صورت هرگونه ناهمواری در سطح با ملات سیمان در جهت تراز کردن آن اقدام کنیم. بعد از اینکه سطح زیرین سرامیک کاملا تراز شد بعد از مدتی که از خشک شدن ملات سپری شد در جهت تمیز کردن سطح اقدام کنید تا خردههای سیمان در سطح باقی نماند.
برای نصب سرامیک بدون درز بهترین گزینه استفاده از سرامیکهایی است که به طریق رکتیفای در کارخانه برش خورده و تولید میشوند. این سرامیکها لبههای برش خورده و دقیقی با درزهای در حدود ۱ تا ۲ میلیمتر دارند. سرامیکهای با ابعاد بالاتر از ۶۰*۶۰ سانتیمتر برای نصب بدون بند مناسب هستند.
اگر میخواهید از سرامیکهایی که رکتیفای نیستند در نصب استفاده کنید، در قدم اول لبهها و گوشههای سرامیک باید با دستگاههای برش واترجت یا فرز الماس به صورت کاملا تیز برش خورده شوند. بسیاری از سرامیکها در زمان تولید وقتی لعابکاری میشوند، لعاب از روی سطح سرخورده و در کنارهها جمع میشود و همین امر نامتوازن بودن لبهها را به دنبال خواهد داشت. استفاده از دستگاههای برش به رفع برآمدگی حاصله کمک میکند. زیرا در غیر این صورت به شکل موازی به سرامیک کناری خود متصل نخواهد شد. بعد از کالیبراسیون لبههای سرامیک برای نصب بدون درز آماده است.
برای نصب سرامیک از چسبهای مرغوب و باکیفیت و دارای نشان استاندارد استفاده کنید تا در روند نصب و بعد از آن با مشکل مواجه نشوید. برای خرید چسب سرامیک محصولاتی از قبیل چسب سرامیک دینوکل، اپرا و بسیاری محصولات باکیفیت در قسمت فروشگاه کاشی لند موجود است. شما میتوانید با خیال راحت محصول مورد نظر را انتخاب کنید. چسب را با دستورالعملی که روی بسته نوشته شده به صورت ملات آماده کنید. چسب آماده را با ماله دندانهدار روی سطح کاملا پخش کنید. سرامیکها را به آرامی روی چسب قرار دهید و به وسیله ترازکنندههای کلیپس و گوه سطح سرامیک اولی را با بعدی کاملا تراز کنید.
به سرامیکهای نصب شده به وسیله چسب یک روز زمان دهید تا کاملا خشک شود سپس ملات بندکشی را آماده کرده و درز ظریف بین سرامیکها را کاملا پوشش دهید تا فضایی یکدست ایجاد شده و از نفوذ آب و آلودگی بین سرامیکها جلوگیری کند.
بعد از بندکشی رد سفیدرنگ از ملات روی سرامیک باقی میماند که بهتر است قبل از اینکه کاملا خشک شود با یک اسفنج مرطوب در جهت تمیز کردن آن اقدام کنیم.
در پایان بسیار مفتخریم که با سایت کاشی لند همراه بودید. امیدواریم که اطلاعات مفیدی در خدمت شما قرار گرفته باشد. طریقه نصب سرامیک بدون درز، از روشهای نصب رایج در بین نصابان است و به دلیل مزیتهایی از قبیل زیبایی ظاهری، مقاومت سرامیکها، جلوگیری از عدم نفوذ رطوبت و ایجاد قارچ در بین درزها، چفت شدن سرامیکها در کنار هم، نظافت راحت و بزرگنمایی محیط مورد پسند قرار گرفته است. برای نصب سرامیک از بهترین و باکیفیت ترین محصولات استفاده کنید تا در روند کار دچار مشکل نشوید. کاشی لند جهت رفاه حال مشتریان خرید بهترین محصولات ساختمانی از قبیل سرامیک و چسب را هم به صورت آنلاین و همچنین حضوری امکانپذیر کرده است.