چطور کاشی و سرامیک شکسته را ترمیم کنیم؟
۱۶ دی ۱۴۰۳
  • خلاصه مطلب در 30 ثانیه arrow-down

    وجود کاشی و سرامیک لب‌پر یا شکسته در هر فضایی می‌تواند زیبایی دکوراسیون را تحت‌تاثیر قرار داده و ظاهری ناخوشایند در محیط به وجود آورد. در چنین شرایطی ترمیم کاشی و سرامیک شکسته بهترین راه‌حل است و می‌تواند علاوه بر صرفه‌جویی در هزینه، در مدت‌زمان کمی ظاهر زیبای سطوح پوششی را بازگرداند. روش‌های مختلفی برای انجام فرایند ترمیم سطوح پوششی شکسته وجود دارند که از مناسب‌ترین و رایج‌ترین آنها می‌توان موارد زیر را نام برد:
    ● چسب ترمیم کاشی
    ● رنگ‌آمیزی
    ● درزگیر سیلیکونی
    ● لعاب‌کاری

چطور کاشی و سرامیک شکسته را ترمیم کنیم؟

راهنمای نصب و نگهداری

کاشی و سرامیک از جمله مصالح رایج در صنعت ساختمان‌سازی محسوب می‌شوند که به دلیل زیبایی و دوام، در سطوح مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. بااین‌حال این مصالح نیز می‌توانند درگذشت زمان و در اثر ضربه، افتادن اجسام سنگین یا عوامل دیگر دچار ترک‌خوردگی، لب‌پر شدن و یا شکستگی شوند و ظاهری ناخوشایند و ناپسند را در دیوار و کف سازه به وجود آورند. خوشبختانه در بسیاری از موارد نیازی به تعویض کامل سطوح پوششی نیست و روش‌های دیگری نیز برای ترمیم سرامیک وجود دار دکهانتخاب روش مناسب به میزان و نوع آسیب بستگی دارد.  در ادامه به بررسی برخی از روش‌های رایج ترمیم کاشی و سرامیک شکسته پرداخته و با نکات و اصول این فرایند نیز بیشتر آشنا خواهیم شد.

معرفی روش‌ های مناسب برای ترمیم کاشی و سرامیک شکسته

لب‌پریدگی، ترک خوردن و شکستن کاشی و سرامیک با گذشت زمان امری اجتناب‌ناپذیر است که روش‌های مختلفی برای رفع این مشکل وجود دارد که هر یک، از ویژگی‌ها و مزایای مخصوص به خود برخورد دارند و کاربران باید با توجه به نوع آسیب روش مناسب را انتخاب کرده تا به بهترین نتیجه دست یابند. از مناسب‌ترین و رایج‌ترین روش‌های ترمیم کاشی و سرامیک شکسته می‌توان موارد زیر را نام برد:

ترمیم کاشی و سرامیک شکسته با استفاده از چسب کاشی

کاشی و سرامیک لب‌پر، ترک‌خورده یا شکسته ظاهر زیبایی ندارند؛ بنابراین می‌توان در چنین شرایطی با استفاده از چسب ترمیم کاشی به‌طور موثری آنها را ترمیم کرده و به میزان قابل‌توجهی در هزینه و زمان صرفه‌جویی کرد. چسب کاشی ابزاری کارآمد و فوق‌العاده است که در انواع مدل‌های پودری و خمیری به بازار عرضه می‌شود و به دلیل برخورداری از قدرت چسبندگی بالا، نفوذناپذیری در برابر رطوبت و افزایش مقاومت سطوح پوششی در برابر عوامل آسیب‌زای خارجی به‌عنوان یکی از بهترین روش‌های ترمیم شناخته می‌شود.

ترمیم کاشی شکسته با رنگ آمیزی؛ راهکاری خلاقانه برای پنهان کردن آسیب‌ها

درحالی‌که ترمیم کاشی و سرامیک شکسته با چسب کاشی روشی بسیار رایج و کاربردی است، گاهی اوقات ممکن است به جای تعویض کاشی یا چسباندن قطعات شکسته بخواهید، از روش‌های جایگزین و خلاقانه برای پنهان کردن آسیب‌ها استفاده کنید. رنگ‌آمیزی کاشی شکسته یکی از این روش‌ها است که می‌تواند با صرف هزینه و زمان کم ظاهری زیبا و چشم‌نواز به سطوح پوششی آسیب‌دیده هدیه کند. این روش برای ترمیم ترک‌های مویی و ظریف یا لب‌پریدگی‌های کوچک مناسب است و بهتر است برای دستیابی به بهترین نتیجه به جای یک لایه ضخیم، رنگ در چند لایه نازک اعمال شود.

ترمیم کاشی شکسته با رنگ آمیزی یکی از روش‌های ساده و کم‌هزینه برای پوشاندن نواقص ظاهری کاشی است.
ترمیم کاشی شکسته با رنگ آمیزی یکی از روش‌های ساده و کم‌هزینه برای پوشاندن نواقص ظاهری کاشی است.

ترمیم کاشی شکسته با درزگیر سیلیکونی؛ راهکاری ساده و کاربردی

از دیگر روش‌های ترمیم کاشی و سرامیک شکسته می‌توان به استفاده از درزگیر سیلیکونی اشاره کرد که از مقاومت و انعطاف‌پذیری بالایی برخوردار است و در رنگ‌های متفاوتی تولید و به بازار عرضه می‌شود. کاربران می‌توانند متناسب با رنگ کاشی و سرامیک آسیب‌دیده بهترین درزگیر را خریداری کرده و با سرعت بالایی ظاهری زیبا به قسمت‌های آسیب‌دیده ببخشند. استفاده از درزگیر سیلیکونی روشی ساده و کم‌هزینه است که علاوه بر ترمیم لب‌پریدگی‌های کوچک و ترک‌های مویی و ظریف، می‌تواند برای پر کردن و آب‌بندی درزهای بین کاشی‌ها و سرامیک‌ها نیز استفاده شده و از نفوذ آب و آلودگی به زیر آنها جلوگیری کند.

استفاده از لعاب کاری برای ترمیم کاشی شکسته؛ روشی سنتی برای احیای سطوح پوششی آسیب دیده

لعاب‌کاری یکی دیگر از روش‌های سنتی و هنری برای ترمیم کاشی و سرامیک شکسته به شمار می‌آید که با استفاده از لعاب‌های رنگی و تکنیک‌های خاص می‌تواند ظاهری جدید و منحصربه‌فرد به کاشی‌های قدیمی و آسیب‌دیده بخشیده و به حفظ ارزش تاریخی و هنری آنها کمک شایانی کند. استفاده از لعاب سرامیک و کاشی یا دوغاب نیز راه‌حلی ساده و کم‌هزینه به شمار می‌آید که بیشتر در مواردی که آسیب‌دیدگی کاشی‌ها عمیق باشد مورد استفاده قرار می‌گیرد.

راهنمای گام به گام مراحل تعویض کاشی و سرامیک شکسته

کاشی و سرامیک دیواری در مقایسه با سرامیک و کاشی کف از ظرافت بیشتری برخوردارند؛ اما هر دو مورد می‌توانند بر اثر عوامل متعددی دچار شکستگی یا ترک‌خوردگی شوند. در چنین شرایطی تعویض سطوح پوششی آسیب‌دیده امری ضروری است تا از مشکلات بعدی مانند نفوذ آب، نشت رطوبت و یا آسیب به زیبایی ظاهری دکوراسیون جلوگیری شود. با دنبال کردن مراحل زیر به‌راحتی می‌توانید نسبت به تعویض کاشی و سرامیک شکسته اقدام نموده و در بسیاری از هزینه‌های جانبی، زمان و انرژی صرفه‌جویی کنید.

آماده سازی سطح

اولین مرحله از تعویض کاشی و سرامیک شکسته مربوط به آماده‌سازی محل کار و سطح آسیب‌دیده است که لازم است مراحل زیر در آن رعایت شود:

  • کاشی‌های شکسته و آسیب‌دیده را از سطح مورد نظر جدا کرده و قسمت‌های باقیمانده از چسب را از روی سطح زیر کار با کاردک جدا کنید.
  • سطح زیر کار را از هرگونه گردوغبار، ذرات کاشی شکسته و سایر آلودگی‌ها به‌دقت تمیز و خشک نمایید.
  • در صورت وجود ناهمواری یا نقص در سطح زیر کار، از ملات خشک یا پودر بتونه برای صاف و هموار کردن آن استفاده کنید.
  • اجازه دهید بتونه یا ملات به‌طور کامل خشک شوند.

انتخاب و آماده سازی کاشی جدید

بعد از آماده‌سازی سطح مورد نظر، نوبت به انتخاب و آماده‌سازی کاشی جدید می‌رسد که باید از نظر رنگ، طرح و ابعاد با کاشی‌های موجود همسان باشد که برای این کار لازم است مراحل زیر را دنبال کنید:

  • در صورت نیاز لبه‌های کاشی‌های جدید را با فرز یا اره کاشی‌بر به اندازه دلخواه برش دهید.
  • کاشی‌های جدید را در محل خود قرار داده و چیدمان آنها را طوری تنظیم نمایید که تراز و هم‌راستا باشند.
  • در صورت نیاز برای ایجاد فاصله یکسان بین کاشی‌ها از نوار درزگیر استفاده کنید.

اعمال چسب کاشی و نصب کاشی‌های جدید

سومین مرحله از پروسه تعویض کاشی و سرامیک شکسته اعمال چسب کاشی مناسب و نصب کاشی‌های جدید است که در ابتدا باید چسب را مطابق با دستورالعمل روی بسته‌بندی آماده کرده و سپس طبق مراحل زیر عمل کنید:

  • با استفاده از ماله یک لایه نازک و یکنواخت از چسب کاشی را روی سطح زیر کار و پشت کاشی‌های جدید اعمال کنید.
  • از ضخامت کافی چسب برای پر کردن شکاف‌ها و ایجاد یک سطح صاف اطمینان حاصل نمایید.
  • با دقت کاشی‌های جدید را در جای خود قرار داده و مطمئن شوید که به‌طور کامل در چسب فرو رفته‌ و به درستی با کاشی‌های مجاور تراز شده‌اند.
  • با استفاده از یک تراز صاف بودن سطح کاشی‌ها را بررسی کنید.
  • با فشار ملایم دست یا با استفاده از یک ابزار مناسب کاشی‌ها را در جای خود ثابت کرده و اضافه‌های چسب را از لبه‌های کاشی‌ها با کاردک تمیز کنید.

مرحله نهایی

در مرحله نهایی از فرایند تعویض کاشی و سرامیک شکسته اجازه دهید چسب مطابق با دستورالعمل سازنده کاملا خشک شود که این زمان، بسته به نوع چسب و شرایط محیطی متفاوت است، سپس مراحل زیر را انجام دهید:

  • پس از خشک شدن کامل چسب درزهای بین کاشی‌ها و سرامیک‌ها را با پودر بندکشی مناسب پر کرده و به رنگ دلخواه درآورید.

سطح کاشی‌ها را با یک پارچه نرم و مرطوب کاملاً تمیز کرده و سپس خشک نمایید.

نکات و اصول ترمیم کاشی و سرامیک‌های شکسته؛ راهنمای جامع برای احیای سطوح آسیب دیده

بدون شک توجه به نکات و اصول ترمیم کاشی و سرامیک شکسته و اقدام به‌موقع جهت رفع آسیب‌های واردشده به سطوح پوششی، می‌تواند از مشکلات متعدد بعدی مانند نفوذ آب یا آسیب به زیبایی آنها جلوگیری کرده و طول عمر مفید کفپوش‌ها یا دیوارپوش‌ها را به میزان چشمگیری افزایش دهد. بنابراین توجه به نکاتی که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد می‌تواند در این راه بسیار کمک‌کننده باشد:

  • برای ترمیم کاشی و سرامیک شکسته بهترین روش را با توجه به نوع آسیب انتخاب کنید.
  • در صورت استفاده از چسب کاشی، نوع اپوکسی در مقایسه با دیگر چسب‌ها، به دلیل برخورداری از رزین اپوکسی و هاردنر از مقاومت بیشتری در برابر رطوبت و حرارت برخوردار است و انتخاب مناسب‌تری محسوب می‌شود.
  • از مواد و مصالح باکیفیت برای ترمیم سطوح پوششی آسیب‌دیده استفاده کنید؛ زیرا این موضوع ضامن ترمیمی بادوام و ماندگار خواهد بود.
  • سطح کار را به‌صورت دقیق و اصولی آماده‌سازی کنید؛ زیرا این مرحله چسبندگی بهتر مواد ترمیمی و کیفیت نهایی کار را تضمین می‌کند.
  • برای دستیابی به نتیجه‌ مطلوب تمامی مراحل ترمیم را با دقت و ظرافت بالا انجام دهید.

سخن پایانی

با توجه به مطالب عنوان‌شده می‌توان گفت که ترمیم کاشی و سرامیک شکسته روشی مقرون‌به‌صرفه و کارآمد برای احیای سطوح آسیب‌دیده و افزایش طول عمر آنها محسوب می‌شود که با انتخاب روش مناسب، استفاده از مواد باکیفیت و رعایت نکات و اصول کلیدی می‌توان، در پروسه ترمیم به نتایج مطلوب و ظاهر زیبا و چشم‌نوازی دست یافت.  به خاطر داشته باشید که پیشگیری همیشه بهتر از درمان است، پس با مراقبت و نگهداری صحیح از کاشی‌ها و سرامیک‌ها می‌توان از بروز آسیب‌های جدی جلوگیری کرده و نیاز به ترمیم‌های پرهزینه را از بین برد.

سمیرا کهریزی
نویسنده : سمیرا کهریزی

من به عنوان یک نویسنده، علاقه زیادی به صنعت ساختمان و مصالح ساختمانی دارم. سال‌هاست که در این حوزه مطالعه و تحقیق می‌کنم و سعی کرده‌ام با تولید محتوا، دانش و تجربیات خود را در اختیار علاقه‌مندان و متخصصان این صنعت قرار دهم. هدف من، ارتقای سطح آگاهی در زمینه مصالح ساختمانی و کمک به تصمیم‌گیری بهتر در پروژه‌های ساختمانی است.

منابع : dustram.com
نام
ایمیل
پیغام شما

مقالات مرتبط