آموزش نصب سرامیک نما؛ آموش نصب با روش‌های خشک و تر
۱۰ تیر ۱۴۰۳

آموزش نصب سرامیک نما؛ آموش نصب با روش‌های خشک و تر

راهنمای نصب و نگهداری

نصب سرامیک نما به روش‌­های مختلفی انجام می‌شود و یک نصاب سنگ و سرامیک نما به طور معمول باید تمامی این روش‌ها را فراگیرد و از هر کدام از آن‌ها در مکان مناسب استفاده نماید. نمای ساختمان در حقیقت همان ویترین شما است و هر چه نمای یک ساختمان زیبا و جذاب‌تر ساخته شود، توجه بیشتری را به خود جلب خواهد کرد، که این امر می‌تواند حتی بر قیمت نهایی یک خانه و ساختمان نیز تاثیر داشته باشد.

روش نصب سرامیک نما نیز در یک سازه از اهمیت بالایی برخوردار است، چرا که انتخاب روش مناسب بر وزن نهایی ساختمان، استحکام سرامیک‌­های نما و طول عمر آن‌ها تاثیر می‌گذارد. در ادامه قصد داریم 3 روش اصلی که جهت نصب سرامیک‌های نما استفاده می‌شود را معرفی کرده و به اختصار روش انجام هر یک از آن‌ها را آموزش دهیم.

نصب پرسلان نما

در ابتدای این امر ذکر این نکته ضروری است که در نما اصولا از سرامیک معمولی استفاده نمی‌شود. از آن‌جا که مقاومت پرسلان‌ها زیاد بوده و از ویژگی‌ نفوذناپذیری نسبت به آب برخوردارند، امروزه استفاده از آن‌ها در نمای ساختمان و حتی در فضاهای داخلی بیشتر رواج یافته است. به طور کلی امروزه تمامی انواع سرامیک‌هایی که برای فضای خارجی به کار می‌روند از جنس پرسلان هستند که نصب آن‌ها اغلب با استفاده از چسب یا به روش اسکوپ‌گذاری انجام می‌شود.

نصب سرامیک نما با ملات به صورت سنتی

این روش از روش‌های قدیمی و سنتی نصب سرامیک و سنگ نما است. این روش هنوز هم در بسیار از ساختمان‌ها کاربرد دارد، به خصوص در ساختمان‌های کوچک که با استفاده از این روش وزن سازه خیلی بالا نخواهد رفت. نصب سرامیک نما با ملات سیمانی نیاز به دقت و عملکرد دقیقی دارد.

مراحل انجام این روش به شرح زیر است:

  • بررسی سطح

از نظر مهندسی باید بررسی کنید که آیا سازه و سطح شما تحمل وزن سرامیک‌ها را دارد، چرا که در این روش وزن ملات و سرامیک به وزن نهایی ساختمان افزوده می‌شوند و باید سطح شما تحمل این وزن را داشته باشد.

  • آماده‌سازی سطح

ابتدا سطح را با استفاده از ملات سیمان (استفاده از سیمان سفید و سیاه هر دو کابرد دارد) به طور کامل صاف و مسطح می‌کنیم.

  • آماده سازی ملات سیمان

ملات سیمان را از طریق مخلوط کردن سیمان با آب آماده می‌کنیم. ملات نباید خیلی شل یا خیلی سفت شود.

  • قرار دادن سرامیک

شروع به قرار دادن سرامیک‌ها در مکان مورد نظر می‌کنیم.

  • فاصله گیری

بین سرامیک‌های فاصله‌هایی را باید رعایت کرد. این فاصله‌ها برای جلوگیری از ترک خوردن یا شکستن سرامیک‌ها به دلیل انقباض و انبساط در اثر تغییرات دمایی، ایجاد می‌شوند.

  • پر کردن فاصله‌ها

بعد از چیدن سرامیک، باید فواصل ایجاد شده را با ملات سیمانی پر کنیم و مابقی ملات سیمان که روی سطح نما، اضافه است را پاک کنیم.

  • زمان‌دهی

به ملات زمان بدهیم تا کمی به خورد سرامیک‌ها برود و سپس با یک ابزار مناسب مانند چکش مخصوص نصب سرامیک، تراکم لازم را ایجاد کنید.

  • تمیز کردن سطح

در مرحله آخر تمام سطح نمای ساختمان را به وسیله یک پارچه مرطوب، تمیز کنید تا ملات روی سرامیک خشک نشوند.

نکته: ذکر این نکته ضروری است که روش نصب سرامیک نما با ملات اصولا برای پرسلان‌ها قابل استفاده نیست، چرا که پرسلان به دلیل نفوذپذیری کم نسبت به آب روی ملات خوب نمی‌چسبد و باید برای چسباندن آن‌ها از چسب کاشی و سرامیک استفاده کرد. امروزه برخی نصابان بعد از صاف کردن سطح با استفاده از ملات سیمان، از چسب کاشی برای چسباندن پرسلان نما استفاده می‌کنند.

نصب سرامیک نما با چسب کاشی

نصب سرامیک نما با چسب کاشی و سرامیک روشی جایگزین ملات سیمانی است. چسب‌های کاشی آب‌گریز هستند و برای نصب پرسلان که در مقابل آب نفوذناپذیر است کاربرد دارد.

 در این روش، ابتدا سطح نصب شده تمیز شده و سپس چسب کاشی روی سرامیک و سطح نصب شده اعمال می‌شود.
در این روش، ابتدا سطح نصب شده تمیز شده و سپس چسب کاشی روی سرامیک و سطح نصب شده اعمال می‌شود.
جدیدترین سرامیک برای نمای ساختمان؛ طرح‌های جدید 2024

مقاله مرتبط: جدیدترین سرامیک برای نمای ساختمان؛ طرح‌های جدید 2024

برای نصب پرسلان نما با استفاده از چسب کاشی باید طبق مراحل زیر عمل کرد:

آماده‌سازی سطح

اگر سطح سازه پر از پستی و بلندی است، توصیه می‌شود که به جای چسب ابتدا از ملات برای صاف کردن سطح استفاده کنید. مطمئن شوید که سطح شما کاملا صاف است.

آماده کردن چسب طبق دستورالعمل

چسب کاشی را طبق دستورالعمل آن که روی پاکت ذکر شده آماده کنید. اگر از چسب‌های خمیری استفاده می‌کنید، این چسب‌ها نیازی به آماده‌سازی ندارند.

استفاده از چسب روی سطح سازه

چسب را با استفاده از یک ماله دندانه‌دار روی تمام سطح بکشید. تمامی شیارهای ماله روی زمین و کاشی باید به یک جهت باشند.

استفاده از چسب روی سطح پرسلان

سطح پشتی پرسلان را نیز با استفاده از ماله‌های دندانه‌دار به چسب کاشی آغشته کنید. دقت کنید که حتما باید شیارهای ایجاد شده روی سطح پشتی پرسلان با شیارهای روی سطح دیوار همسو باشند. اگر شیار روی سطح، افقی بود باید روی پرسلان هم شیارها به صورت افقی ایجاد شوند.

قرار دادن پرسلان‌ها با فاصله

پرسلان‌ها را در مکان خود قرار دهید و حتما در زمان قرار دادن آن‌ها توجه کنید که فاصله بین پرسلان‌ها را حفظ کنید.

پر کردن فواصل

فواصل ایجاد شده را با دوغاب، چسب کاشی یا مواد مخصوص بندکشی پر کنید. بعد از نصب پرسلان‌ها روی نمای ساختمان، فاصله بین آن‌ها باقی می‌ماند که همانند بندکشی بین سرامیک‌ها، این فاصله‌ها نیز باید با مواد مخصوص پر شود.

تمیز کردن سطح

در نهایت قبل از خشک شدن چسب یا مواد بندکشی روی سطح پرسلان‌ها، تمام سطح نما را با استفاده از یک پارچه خیس تمیز کنید.

نصب سرامیک نما به روش خشک

روش نصب سرامیک نما به شیوه خشک و بدون استفاده از ملات یا چسب کاشی، چند سالی است که جایگزین روش‌های نام‌برده شده‌است. این روش با استفاده از گیره و رولپلاک انجام می‌شود. در روش نصب سرامیک خشک در نمای ساختمان، ابتدا گیره‌های آهنی روی سطح نصب می‌شوند و سپس سرامیک‌ها را در مکان تعیین شده قرار می‌دهند. در این روش‌ها ریل‌های آهنی به صورت افقی و عمودی نصب می‌شوند که سرامیک‌ها روی آن‌ها قرار می‌گیرند.

روش نصب سرامیک نما به شیوه خشک، یک روش مدرن و کارآمد برای نصب سرامیک‌ها بر روی نمای ساختمان است که دارای مزایای فراوانی است.
روش نصب سرامیک نما به شیوه خشک، یک روش مدرن و کارآمد برای نصب سرامیک‌ها بر روی نمای ساختمان است که دارای مزایای فراوانی است.

از نکات مهم برای نصب سرامیک به روش خشک، توجه به زیرسازی است. زیرسازی در همه روش‌های نصب سرامیک نما به روش خشک به همین صورت انجام می‌شود و تفاوت اصلی در مراحل پایانی این روش‌ها است. زیرسازی در این روش باید با توجه به جنس سازه انتخاب شود. اگر سازه بتنی است ابتدا پلیت‌هایی فلزی روی بتن کوبیده می‌شوند و سپس دستک‌ها روی آن جوش می‌خورند. این در حالی است که در سازه‌های فلزی دستک‌ها را به طور مستقیم روی سازه جوش می‌زنند.

نصب سرامیک نما خشک به روش‌های زیر قابل انجام است:

نصب سرامیک نما به روش نمایان (کلیپس)

در این روش سرامیک‌ها توسط قطعاتی از کلیپس ساخته شده از فولاد ضد زنگ به ریل‌های آلومینیومی که به صورت افقی زیرسازی شده‌اند، وصل می‌شوند. سرامیک‌ها به دلیل انقباض و انبساط در اثر دما، باید در فاصله‌های مشخصی قرار بگیرند. در این روش همان‌طور که از نامش پیداست، قسمتی از قطعات نگهدارنده سرامیک در نما مشخص خواهند بود. نصب سرامیک نما با روش کلیپس، سرعت نصب بالاتری نسبت به روش‌های غیرنمایان دارد و تنها عیب آن دیده شدن قسمتی از نگهدارنده‌ها است.

در روش کلیپس که روشی نمایان برای نصب سرامیک نما، گیره‌های نگهدارنده دیده می‌شوند اما ایمنی کار بالاتر است.
در روش کلیپس که روشی نمایان برای نصب سرامیک نما، گیره‌های نگهدارنده دیده می‌شوند اما ایمنی کار بالاتر است.

نصب سرامیک نما به روش غیرنمایان

در این روش نصب، گیره‌های نگهدارنده غیرنمایان هستند و به سمت پشت پرسلان‌ها قرار می‌گیرند. روش غیرنمایان به دو صورت انجام می‌شود.

نصب سرامیک نما به روش غیرنمایان کیل

اتصالات کیل قابل استفاده در پوشش‌های نما، پشت بام و دیواره‌های داخلی و خارجی هستند. در این سیستم سرامیک‌ها روی ریل‌های آلومینیومی به وسیله قطعاتی از همان جنس آلومینیوم نصب می‌شوند. در روش نصب با استفاده از کیل، ابتدا ریل‌ها روی دیوار نصب شده و سپس سرامیک روی آن‌ها قرار می‌گیرد. مهمترین مزیت این روش سرعت بالای نصب و دیده نشدن نگهدارنده‌ها است. از معایب این روش اما می‌توان به احتمال بیشتر فرود آمدن سرامیک‌ها در صورت شکستن در اثر ضربه، اشاره کرد.

سیستم کیل که در آن گیره‌های نگهدارنده دیده نمی‌شوند و یکی از روش‌های نصب سرامیک نما به شیوه غیرنمایان است.
سیستم کیل که در آن گیره‌های نگهدارنده دیده نمی‌شوند و یکی از روش‌های نصب سرامیک نما به شیوه غیرنمایان است.

نصب سرامیک نما به روش غیرنمایان شیاری

تفاوت این روش و روش غیرنمایان کیل در شیارهای مخصوصی است که در پشت سرامیک‌ها ایجاد می‌شود. در این روش با استفاده از دستگاه شیارزن مکانیکی در پشت سرامیک‌ها شیارهایی در دو جهت مخالف ایجاد می‌شود که کلیپس‌ها با چسب در این شیارها محکم قرار می‌گیرند. این روش به شما نمایی کاملا یک‌دست خواهد داد و احتمال ریزش در آن نیز کم‌تر است، اما استحکام پرسلان‌ها به دلیل ایجاد شیار در پشت آن‌ها کاهش پیدا کرده و نسبت به ضربات حساس‌تر خواهند شد.

مراحل انجام نصب سرامیک نما به روش غیرنمایان شیاری که با ایجاد شیار در سرامیک ایجاد می‌شود.
مراحل انجام نصب سرامیک نما به روش غیرنمایان شیاری که با ایجاد شیار در سرامیک ایجاد می‌شود.

سخن پایانی

نصب سرامیک نما به 3 روش کلی قابل انجام است. نصب سنتی به وسیله ملات سیمان، نصب سرامیک با استفاده از چسب کاشی و استفاده از روش خشک برای نصب پرسلان در نما، 3 روش اصلی گفته شده هستند. البته از آن‌جا که سال‌هاست از پرسلان به جای سرامیک در نما استفاده می‌شود، روش استفاده از ملات به ندرت به کار  می‌رود. نصب سرامیک نما به روش خشک امروزه محبوبیت بسیار زیادی پیدا کرده است. همچنین استفاده از چسب‌های پرسلانی و اسلب نیز برای نصب پرسلان نما کاربرد فراوانی دارد. شما می‌توانید با مراجعه به فروشگاه اینترنتی کاشی‌لند انواع پرسلان مخصوص نما و همچنین در صورت نیاز چسب‌های مخصوص پرسلان و اسلب را مشاهده و در صورت تمایل خریداری کنید.

سمیه موسوی
نویسنده : سمیه موسوی

از آنجا که درباره صنعت ساختمان مطالعه زیادی داشتم و از کودکی هم عاشق وبگردی و خواندن مقالات مرتبط بودم، دست به کار شدم تا با هنر نویسندگی، اطلاعات موجود در وب‌سایت‌های فعالان این حوزه را تا جای ممکن تکمیل کنم.

پیغام شما
نام
ایمیل

مقالات مرتبط