چسب کاشی خمیری بهتر است یا پودری؟ کدومو بخرم؟
۲۴ آذر ۱۴۰۳
  • خلاصه مطلب در 30 ثانیه arrow-down

    چگونگی انتخاب چسب کاشی خمیری و پودری به عواملی چون محل نصب کاشی و همچنین شرایط رطوبی محیط بستگی دارد.
    • چسب خمیری بر پایه رزین اکریلیک بوده و آماده مصرف است و نیازی به مواد افزودنی و نیروی متخصص ندارد.
    • چسب پودری بر پایه سیمان است و نیاز به آب برای ترکیب دارد و به نیروی متخصص نیاز هست.

چسب کاشی خمیری بهتر است یا پودری؟ کدومو بخرم؟

راهنمای خرید و انتخاب

شاید برایتان سوال باشد که تفاوت بین چسب کاشی خمیری و پودری چیست؟ آیا هنگام نصب کاشی و سرامیک دیوار و کف می‌توان از هرکدام استفاده کرد؟ برای پاسخ به این سوالات در ادامه مطالبی را ارائه خواهیم داد. در دنیای معماری استفاده از هرکدام از مصالح ساختمانی برای قسمت‌های مختلف سازه طراحی شده‌اند و در واقع نمی‌توان گفت که چسب کاشی خمیری بهتر است یا چسب پودری؟ زیرا چیزی که باعث نوعی تمایز بین این دو چسب می‌شود به دلیل تفاوت در ترکیبات آن‌ها است. در این مقاله می‌خواهیم به بررسی چسب خمیری و پودری و تفاوت‌های آن‌ها بپردازیم. با ما در ادامه همراه باشید:

چسب کاشی خمیری و کاربرد

یکی از متداول‌ترین چسب‌هایی که به عنوان چسب کاشی و سرامیک مطرح است و از گذشته مورد استفاده قرار می‌گرفت، چسب کاشی خمیری است. تولید این چسب بر پایه رزین اکریلیک است. در متریال اولیه این نوع چسب از پودرهای معدنی و مواد تغلیظ کننده به کار می‌رود. چسب خمیری مانند چسب پودری برای آماده سازی نیازی به ترکیب با مواد دیگر ندارد بلکه خود آماده مصرف است. چسب خمیری برای اغلب از کاشی و سرامیک‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

چسب خمیری به دلیل بافت خمیری و آماده بودن، نیازی به ترکیب با آب یا مواد دیگر ندارد و به راحتی قابل استفاده است.
چسب خمیری به دلیل بافت خمیری و آماده بودن، نیازی به ترکیب با آب یا مواد دیگر ندارد و به راحتی قابل استفاده است.

چسب کاشی پودری و کاربرد

یکی از چسب‌هایی که امروز زبانزد معماران ساختمانی است و توانسته جایگزین مناسبی برای ملات‌های قدیمی باشد، چسب کاشی پودری است که به دلیل کیفیت و مرغوبیت بالایی که دارد، هم در دیوار و همچنین در کف مناطق خشک و مرطوب کارایی دارد و به دلیل عدم نفوذپذیری در برابر آب،  در دیوار مناطقی که همیشه در معرض نور شدید خورشید، حرارت بالا و همچنین بارندگی زیاد هستند نیز کارایی دارد و از استحکام آن کم نمی‌شود.

چسب‌های پودری با کیفیت بالا، مقاومت بسیار خوبی در برابر رطوبت دارند و برای نصب کاشی در حمام، سرویس بهداشتی، آشپزخانه و حتی استخرها مناسب هستند.
چسب‌های پودری با کیفیت بالا، مقاومت بسیار خوبی در برابر رطوبت دارند و برای نصب کاشی در حمام، سرویس بهداشتی، آشپزخانه و حتی استخرها مناسب هستند.
بهترین چسب کاشی ایران؛ ۱۰ برند باکیفیت چسب کاشی

مقاله مرتبط: بهترین چسب کاشی ایران؛ ۱۰ برند باکیفیت چسب کاشی

تفاوت‌های مهم چسب کاشی خمیری و چسب پودری

اگر بخواهیم در رابطه با تفاوت‌های چسب کاشی خمیری و پودری صحبت کنیم، باید بگوییم که چسب خمیری به دلیل آماده بودن خیلی راحت استفاده می‌شود و نیازی به محاسبه جهت ترکیبات و همچنین نیازی به نیروی متخصص ندارد ولی چسب پودری نیازمند ترکیبات نسبی آب بوده و البته از مقاومت، دوام و همچنین خاصیت ارتجاعی بالایی برخوردار است. چسب خمیری را بیشتر برای چسباندن کاشی و سرامیک دیوار ولی چسب پودری هم برای کف و همچنین دیوار مورد استفاده قرار می‌گیرد و همچنین در مناطقی که شرایط جوی خیلی سرد و یا خیلی گرم را دارند می‌توان از چسب پودری به راحتی استفاده کرد.

در این قسمت می‌خواهیم تفاوت‌های میان چسب خمیری و پودری را بیان کنیم. با ما در ادامه همراه باشید:

متریال و ترکیبات اولیه

یکی از موارد تفاوت این دو چسب ترکیبات اولیه این دو چسب است. مواد سازنده این دو چسب به ترتیب زیر است:

  • چسب خمیری پایه رزین اکریلیک دارد و در هنگام ساخت از پلیمرهای غیرطبیعی، ترکیبات شیمیایی آب‌بند، فیلر میکرونیزه معدنی و همچنین از موادی که به چسبندگی بیشتر کمک می‌کنند، استفاده می‌شود.
  • چسب پودری پایه‌ای سیمانی دارد. در ترکیبات  این چسب از پلیمر، مواد افزودنی و تقویت چسب، فیلر معدنی استفاده شده است. مواد ترکیب شونده در چسب پودری نه تنها به دوام و استحکام چسب کمک می‌کند بلکه عاملی برای ضد آب بودن آن نیز خواهد بود.
بهترین چسب کاشی ضد آب؛ بهترین های بازار را بشناسید

مقاله مرتبط: بهترین چسب کاشی ضد آب؛ بهترین های بازار را بشناسید

تهیه و آماده سازی

نوع آماده‌سازی و استفاده این دو چسب با یکدیگر متفاوت است که در زیر به این موضوع پرداخته‌ایم:

  • چسب کاشی خمیری نیاز به آماده سازی ندارد و می‌توان از همان ابتدا و بعد از هموارکردن و تمیز کردن سطح و بعد از زدن پرایمر زیرسازی، از آن استفاده نمود.
  • چسب پودری همانطور که از نامش پیداست به صورت پودری است و بر پایه سیمان است که برای آماده سازی باید با آب ترکیب شود تا به صورت خمیری یکدست درآید.

مقدار مصرف

این که برای هر پروژه چه مقدار چسب پودری یا خمیری لازم است نیز یکی از تفاوا این دو چسب است که در زیر بیشتر توضیح داده‌ایم:

  • میزانی که باید از چسب استفاده کرد بستگی به ضخامتی دارد که در کف یا دیوار مصرف می‌شود. چسب خمیری به ازای هر مترمربع در حدود ۵ تا ۷ کیلوگرم
  • چسب پودری در حدود ۳ تا ۵ کیلوگرم در هر مترمربع استفاده می‌شود.

مدت زمان لازم برای خشک شدن

چسب خمیری و پودری از نظر مدت زمان لازم برای خشک شدن نیز متفاوت هستند که در ادامه به آن‌ها پرداختیم:

  • مدت زمانی که برای چسبیدن کاشی و سرامیک با چسب‌های خمیری نیاز است در حدود سه روز یا حدود ۷۲ ساعت است.
  • مدت زمانی که برای چسبیدن چسب‌های پودری نیاز است یک روز یا ۲۴ ساعت است که اگر چسب پودری با آب مخلوط نشده باشد می‌توان تا پایان تاریخ انقضا و در حدود دو سال نگهداری کرد.

موارد استفاده

این چسب‌ها از آنجا که قدرت چسبندگی متفاوتی دارند،‌موارد استفاده از آن‌ها نیز متفاوت است. موارد استفاده این دو مدل چسب عبارتند از:

  • یکی دیگر از مواردی که سبب تفاوت بین این دو چسب می‌شود، فضایی است که مورد استفاده قرار می‌گیرد . چسب خمیری ضد آب نبوده و بهتر است در جاهایی که رطوبت وجود ندارد و نیاز به استحکام کمتری برای نصب است استفاده شود. از این چسب برای چسباندن کاشی در دیوار استفاده می‌شود.

چسب پودری به دلیل آب‌بند بودن به نوعی عایق رطوبتی بوده و در مکان‌های رطوبی مانند حمام و سرویس بهداشتی، استخر و… نیز می‌توان از چسب پودری استفاده کرد. این چسب از مقاومت بسیار بالایی برخوردار است و برای چسباندن کاشی کف و دیوار قابل استفاده است.

تفاوت‌هاچسب کاشی خمیریچسب کاشی پودری
  مواد اولیهرزین اکریلیک، پلیمر مصنوعی،  فیلر میکرونیزه معدنی، مواد تقویت چسب و متریال اولیه شیمیاییسیمان، فیلر معدنی و افزودنی جهت مقاومت چسب  
آماده سازیآماده استفادهآماده سازی و ترکیب با آب
فضای قابل استفادهمناسب مکان‌های خشک و بدون رطوبتمناسب فضاهای مرطوب مانند سرویس بهداشتی، حمام و….
زمان لازم جهت خشک شدندو تا سه روزیک روز
میزان مصرف در واحد سطحدر هر مترمربع ۵ تا ۷ کیلوگرمدر هر مترمربع ۳ تا ۵ کیلوگرم
ماندگاریکمتربیشتر

سخن پایانی

چسب خمیری و پودری تفاوت‌هایی از نظر مواد تشکیل دهنده دارند و هرکدام کارایی متفاوتی دارند. چسب خمیری اغلب برای دیوار و در قسمت‌های خشک ولی چسب پودری برای مناطق خشک و مرطوب در کف و دیوار کارایی دارد. کاشی لند به عنوان پورتال تخصصی در زمینه کاشی و سرامیک و همچنین مصالح ساختمانی بهترین و مرغوب‌ترین چسب‌های کاشی از برندهای مختلف از جمله دینوکل، اپرا و… را ارائه می دهد. شما می‌توانید جهت خرید از این دو روش اقدام کرده و محصول مورد نظر خود را خریداری کنید. کارشناسان مجرب این مجموعه نیز تا پایان خرید در کنار شما بوده و شما را در انتخاب و مشاوره هرچه بهتر راهنمایی می‌کنند.

مهناز غفارلو
نویسنده : مهناز غفارلو

همیشه دنبال جستجو در بخش های مختلف علمی در هر زمینه ای بودم، تا اینکه تو زمینه مصالح ساختمانی مطالب زیادی رو در قالب مقاله پیگیر شدم و به نوعی تخصصی یاد گرفتم تا وارد هنر نویسندگی در این زمینه شدم تا بتونم مطالب مفید و جامعی رو در اختیار مخاطبان قرار دهم.

منابع : protilertools.co.uk
نام
ایمیل
پیغام شما

مقالات مرتبط