کاشی کاری شاید کار سختی به نظر نرسد، اما این کار نیاز تبحر و تخصص دارد. به طور کلی شما در هر کاری بخواهید حرفهای شوید و در آن کار به عنوان یک متخصص شناخته شوید، باید علاوه بر اینکه به صورت تئوری کار را فرا بگیرید، در آن تجربه فراوانی هم داشته باشید. تمرین و تکرار شما را میتواند در هر زمینهای، متخصص کند.
ما در متن زیر سعی کردهایم که کاشی کاری و سرامیککاری کف را با جزئیات و نکات مهم آن بیان کنیم ولی با این وجود شما باید برای آموزش کاشی کاری، آن را به طور تجربی فرا بگیرید. مطالعه متن زیر به شما عزیزانی که علاقهمند به این کار هستید، کمک میکند که سریعتر در این حرفه پیشرفت کنید.
در گذشته سرامیک و کاشی را تنها با استفاده از ملات سیمان نصب میکردند. اما امروزه روشهای زیادی برای نصب کاشی و سرامیک وجود دارد. ما در این مقاله قصد داریم کاشی کاری با استفاده از روشهای رایج یعنی با استفاده از چسب یا ملات سیمان را به طور کامل توضیح دهیم. کاشی کاری برای کف و دیوار معمولا با یکی از این دو روش انجام میشود. که در زیر به طور مفصل درباره آنها صحبت خواهیم کرد.
نصب سرامیک نما اما علاوه چسب و ملات، با استفاده از اسکوپگذاری که همان روشهای خشک است نیز انجام میشود که برای آشنایی با آن باید به مقاله مربوطه مراجعه کنید.
نصب کاشی و سرامیک در گذشته تنها با استفاده از ملات سیمانی انجام میشد. پودر سیمان زمانی که با آب مخلوط شود، ملاتی را میسازد که بعد از خشک شدن بسیار قوی و محکم است. بتن که یکی از بادوامترین مواد ساختمانی برای ساختمانسازی است با استفاده از مواد سیمانی تولید میشود. اما امروزه استفاده از چسب کاشی رواج بیشتری پیدا کرده است و سعی دارد جایگاه ملات سیمانی را از آن خود کند. البته ناگفته نماند که سیمان یکی از مواد اولیه و ترکیبات چسب کاشی است.
دلیل اینکه امروزه از ملات سیمانی کمتر استفاده میشود، بد بودن این ماده نیست، بلکه پیشرفت صنعت و تولید کاشی و سرامیکی است که جذب آب در آنها نزدیک به صفر است. برای کاشی که جذب آب ۱ درصد یا بیشتر دارد هنوز هم میشود از ملات استفاده کرد. از اشکالاتی که به ملات سیمانی وارد است، بالابردن وزن کلی سازه است که در صورت جایگزین کردن چسب دیگر نیازی نیست نگران این موضوع باشید.
به طور کلی انجام کاشی کاری با سیمان یا چسب چندان تفاوتی ندارد که در ادامه به توضیح و تفاوت این دو میپردازیم.
نصب کاشی و سرامیک با استفاده از چسب کاشی، روشی مناسب برای چسباندن کاشی و سرامیک ضدآب است. سرامیک و پرسلان امروزه محصولاتی دارند که کاملا به جذب آب، نفوذناپذیر هستند و امکان نصب آنها با ملات نیست. چسبهای کاشی و سرامیک پودری بر پایه پودر سیمان هستند، اما با قدرت چسباندگی بسیار بالایی تولید میشوند. استفاده از چسب کاشی به جای ملات سیمان دارای مزایای زیادی است که در زیر به آنها میپردازیم.
قبل از اینکه بخواهیم وارد آموزش کاشی کاری شویم و بخواهید با روش انجام این کار آشنا شوید، ابتدا باید لوازمی که برای این کار نیاز است را تهیه کنید.
مهمترین لوازم مورد نیاز برای انجام کاشی کاری چه با چسب و چه با ملات، به عبارت زیر است:
کاشی و سرامیک: به تعداد لازم کاشی و سرامیک تهیه کنید. دقت کنید که همیشه ۱۰ درصد بیشتر از فضای موجود سرامیک تهیه کنید . اگر به خوبی نمیدانید که چگونه باید ابعاد را اندازه بگیرید و چه اندازه کاشی و سرامیک تهیه کنید از یک متخصص کمک بگیرید. کارشناسان ما در کاشی لند نیز میتوانند در این باره شما را راهنمایی کنند.
مقاله مرتبط: آموزش نصب سرامیک کف؛ راهنمای جامع و گام به گام
شما تا اینجا میدانید که کاشی کاری به دو روش انجام میشود و لوازم مورد نیاز برای انجام این دو روش را نیز به خوبی شناختید. در ادامه قصد داریم مراحل انجام کاشی کاری را برای شما عزیزان شرح دهیم.
اولین مرحله در انجام سرامیککاری، آماده کردن سطح است. اگر سطح شما دارای کاغذ دیواری، گچ، رنگهای پوسته پوسته شده یا سرامیکهای قدیمی و خراب است، ابتدا باید سطح را از آنها تمیز کرده یا با استفاده از ملات یا چسب کاشی آنها را به طور کامل پوشاند.
شما باید در نظر داشته باشید که در نهایت، قبل از شروع کار، باید سطحی صاف و محکم و تمیز داشته باشید. در محیطهای مرطوب حتما قبل از انجام کاشی کاری باید سطح زیرین را با استفاده از ایزوگام، عایقهای رطوبتی یا قیرگونی عایقکاری کنید.
دقت کنید که سطوحی که کاملا تراز باشند بسیار نایاب و کم پیدا هستند. پس اولین مرحله که به گونهای مرحله مشترک با زیرسازی محسوب میشود، مرحله تراز کردن سطوح است. تراز کردن به دو روش زیر قابل انجام است.
تراز کردن با نخ یا همان شاقول، سالهای زیادی است که در حال انجام است و روش بسیار مناسبی است. امروزه اما روش دیگری نیز آمده است که از نور لیزر برای تراز کردن استفاده میکنند. نور لیزر همان کار نخ در شاقول را انجام میدهد.
مرحله بعدی در کاشی کاری آماده کردن چسب یا ملات است. اگر قرار است از ملات سیمان استفاده کنیم که میتوانیم بعد از آماده شدن ملات سیمان، از آن برای تراز کردن و آماده سازی سطح زیرین کار استفاده کنید. در حقیقت استفاده از ملات سیمانی کار را برای شما یکسره خواهد کرد، اما به دلیل دیر خشک شدن نسبت به چسب کار نصب را طولانی خواهد کرد.
اگر هم قصد استفاده از چسب کاشی و سرامیک را دارید که باید بدانید چسبهای خمیری اصلا نیاز به آماده سازی ندارند و آماده مصرف هستند. در چسبهای پودری که معمولا استحکام بیشتری هم دارند باید طبق دستورالعمل چسب که روی پاکت آن قرار دارد، چسبها را آماده کنیم.
چسباندن کاشی و سرامیک، مهمترین مرحله کار است. برای ملات سیمانی شما، خیلی راحت کاشی یا سرامیکها را قبل از خشک شدن ملات در جای خود قرار میدهید.
اما در چسب کاشی و سرامیک برای چسباندن هر یک سرامیک باید ابتدا روی سطح را با استفاده از ماله شیاردار به چسب آغشته کنید. سپس پشت کاشی را نیز با استفاده از همان مالهها شیاردار، چسب میزنیم و در جای خود قرار میدهیم. دقت کنید که شیارها باید موازی هم باشند، نمی شود شیار روی سطح عمودی و شیار پشت کاشی را افقی بزنید.
بعد از چسباندن کاشیها، آنها را با استفاده از چکش پلاستیکی در جای خود محکم خواهیم کرد.
اگر میخواهید بندکشیها کاملا یکسان باشند، میتوانید از همتراز استفاده کنید. در زمان نصب هر کاشی در جای خود از همتراز برای تعیین فاصله بندکشی استفاده کنید. اگر هم میخواهید که کاشی و سرامیکها بدون بندکشی نصب شوند که در زمان نصب آنها را دقیقا در کنار هم قرار دهید.
بعد از قرار گرفتن سرامیکها در جای خود حالا در مرحله آخر با استفاه از مواد بندکشی تمامی فاصلههای بین کاشیها را پر کنید. اگر سرامیکهای شما به هم چسبیده بودند، فضای بندکشیها را حتما دوغابکاری کنید تا مطمئن شوید که هیچ درزی بین کاشیها باقی نمانده است. بعد از خشک شدن کامل دوغاب نیز میتوانید با یک اسفنج و یک سطل آب به آرامی سطح کاشی و سرامیکها را تمیز کنید.
کاشی و سرامیک را به روشهای مختلفی میتوان نصب کرد. انتخاب نوع چیدمان طبق سلیقه مشتری انجام میشود. امروزه برخی نصابان حرفهای که در کار خود بسیار خبره هستند، علاوه بر مدلهای نام برده با برش کاشی و سرامیک و استفاده از چند رنگ کاشی طرحهای زیبایی را در زمان چیدمان کاش ایجاد میکنند.
اما به طور کلی نحوه چیدمانهای معروف نصب کاشی را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد.
مقاله مرتبط: آشنایی با انواع چیدمان سرامیک کف؛ ۱۰ ایده جذاب برای چیدمان سرامیک
برای اینکه نصب کاشی و سرامیک به خوبی و بدون هیچ خرابی انجام شود باید به برخی نکات در انجام کار دقت کنید.
کاشی کاری و سرامیککاری در گذشته کار سختی به نظر نمیرسید، اما امروزه با ورود هنر به این عرصه و چیدمانهای متنوع کاشی، نیاز به تخصص و مهارت دارد. کاشیکاری بهطور معمول با ملات یا چسب انجام میشود و روشهای نصب به صورت خشک اغلب در نصب سرامیک نما بهکار میروند. ما تلاش کردیم که نصب کاشی را به طور خلاصه به بهترین شکل ممکن برای شما توضیح دهیم و امیدواریم که این متن در زمان اجرای کاشیکاری تا حدودی به شما کمک کرده باشد. برای خرید کاشی و سرامیک، خرید چسب کاشی و حتی برای نصب کاشی نیز اگر مایلید میتوانیدبه سایت کاشی لند که به طور تخصصی در این حوزه فعالیت دارد، مراجعه کنید.