آموزش سرامیک کاری دیوار با سیمان {مرحله به مرحله}
۱۳ دی ۱۴۰۳
  • خلاصه مطلب در 30 ثانیه arrow-down

    برای سرامیک کاری دیوار با استفاده از سیمان باید طبق مراحل زیر عمل کنید:
    1. ابزار و مواد موردنیاز را تهیه کنید. (سیمان، سرامیک، ماسه، تراز، ماله و…)
    2. نحوه چیدمان سرامیک‌ها روی دیوار را مشخص کنید.
    3. ملات سیمانی را از مخلوط سیمان، ماسه و آب تهیه کنید.
    4. ملات را به‌صورت یکدست با ماله روی دیوار پخش کنید.
    5. سرامیک‌ها را به طور دقیق و تراز روی ملات بچینید.
    6. درز سرامیک‌ها را بندکشی کنید.
    7. سطح کار را تمیز کنید.

آموزش سرامیک کاری دیوار با سیمان {مرحله به مرحله}

راهنمای نصب و نگهداری

اگر درگیر پروژه ساخت یک ساختمان جدید یا بازسازی خانه باشید، می‌دانید که وقتی نوبت به دیوار فضاهای مختلف مثل آشپزخانه و سرویس بهداشتی، دیوار حیاط، پارکینگ یا راه‌پله می‌رسد، انتخاب و نصب کاشی و سرامیک یکی از بخش‌های مهم و اصلی محسوب می‌شود. زیرا سرامیک کاری صحیح روی این دیوارها بر زیبایی، دوام و عملکرد محیط تأثیرگذار است.

لوازم موردنیاز برای سرامیک کاری دیوار با سیمان

برای انجام یک سرامیک کاری باکیفیت، داشتن ابزار و مصالح مناسب بسیار مهم است. در ادامه به برخی از مهم‌ترین ابزار و مصالح موردنیاز برای سرامیک کاری دیوار با سیمان اشاره می‌کنیم:

  • سیمان: اصلی‌ترین ماده که برای ساخت ملات به آن نیاز دارید. به یاد داشته باشید که سیمان را در جای خشک نگه دارید.
  • ماسه: برای ساخت ملات و مخلوط‌کردن آن با سیمان و آب به این ماده نیاز خواهید داشت.
  • کاشی یا سرامیک: انتخاب و خریدکاشی یا سرامیک باکیفیت مرحله‌ای پراهمیت محسوب می‌شود.
  • دستکش: پوشیدن دستکش، دستان شما را از تماس مستقیم با سیمان و مواد دیگر و آسیب ناشی از آن‌ها در امان نگه می‌دارد.
  • پودر بندکشی: از پودر بندکشی برای پرکردن درز و شکاف بین سرامیک‌ها استفاده می‌شود.
  • ماله: این ابزار برای پخش‌کردن ملات سیمانی روی دیوار، موردنیاز است.
  • شمشه: ازاین ابزار برای صاف‌کردن ملات سیمانی برای نصب کاشی‌های دیواری استفاده می‌شود.
  • تراز: این ابزار برای اطمینان از صاف و تراز بودن سرامیک‌ها هنگام نصب لازم است.
  • الماس برش: این ابزار برای برش کاشی و سرامیک مطابق با نیاز شما مورداستفاده قرار می‌گیرد.
  • اسفنج: یک اسفنج تمیز و مرطوب برای تمیزکردن سطح سرامیک‌ها پس از بندکشی نیاز است.

نکات مهم قبل از شروع سرامیک کاری

قبل از شروع هر پروژه سرامیک کاری، رعایت برخی نکات مهم به شما کمک می‌کند تا نتیجه‌ای بهتر و بادوام‌تری داشته باشید.

چه بخواهید خودتان کار سرامیک‌ کاری دیوار را انجام دهید و چه یک کاشی‌کار در طول فرایند ساخت‌وساز داخلی خانه به شما کمک کند و کار سرامیک کاری دیوارها را انجام دهد، دانستن نکات مهم سرامیک کاری دیوار با سیمان به شما کمک می‌کند تا از روند درست و کارآمد نصب سرامیک دیواری در فضای خود اطمینان حاصل کنید.

  • قبل از نصب سرامیک و سیمانکاری دیوار، باید مطمئن شوید که تمام سطوح خشک و تمیز هستند. هرگونه گردوغبار، کثیفی یا چسب می‌تواند بر استحکام و چسبندگی ملات سیمانی در هنگام استفاده تأثیر بگذارد. همچنین، هرگونه شکاف، ترک یا سایر بی‌نظمی‌های سطح را که باید قبل از نصب پر شود، بررسی کنید. اطمینان حاصل کنید که هر چیزی که ممکن است باعث ایجاد این شکاف‌ها شده باشد (مانند لوله‌ها)، قبل از ریختن ملات سیمان برطرف شود. برای سرامیک کاری دیوار خود به یک سطح کاملاً یکنواخت و صاف نیاز دارید، بنابراین ارزش صرف زمان را دارد تا همه چیز را به شکل ایده‌آل درآورید.
  • قبل از شروع کار طرح کلی چیدمان سرامیک‌ها را روی دیوار در نظر بگیرید و مقدار دقیق سرامیک، سیمان، ماسه و چسب موردنیاز را محاسبه کنید تا از کمبود یا اضافی آمدن مصالح جلوگیری شود. برای این کار باید مساحت دیوار موردنظر را بر اساس مترمربع برآورد کنید.

مراحل سرامیک کاری دیوار با سیمان

در این بخش مراحل سرامیک کاری دیوار با سیمان را به طور کامل توضیح خواهیم داد:

1. تهیه مواد و ابزار موردنیاز

در اولین مرحله لازم است ابزار و موادی را که قبلاً توضیح دادیم تهیه کنید. برای تهیه سیمان و سرامیک یا کاشی بهتر است حداقل 10 درصد اضافه‌تر تهیه کنید؛ چون امکان داشتن ضایعات و شکستگی وجود دارد.

2.تعیین نحوه چیدمان

با استفاده از یک متر و گچ، سطح دیوار (اعم از افقی و عمودی) را به چند بخش تقسیم کنید و آن را علامت‌گذاری کنید. همچنین باید اندازه سرامیک‌ها را نیز به دست آورده و نحوه چیدمان و تعداد سرامیک موردنیاز برای هر بخش را مشخص کنید. برای مشخص‌کردن چیدمان سرامیک‌ها حتماً زمان صرف کنید.

3. آماده‌ کردن ملات سیمانی

درحالی‌که توصیه می‌شود برای مخلوط‌کردن ملات، دستورالعمل‌های سازنده را دنبال کنید، اما می‌توانید از این قانون کلی استفاده کنید. یعنی ابتدا ماسه و سیمان را به نسبت تقریبی 1 به 3 داخل یک سطل بریزید و به‌آرامی به آن آب اضافه کنید و هم‌زمان آن را هم بزنید. به یاد داشته باشید، ملات مناسب برای نصب سرامیک و کاشی روی دیوار باید قوامی مثل کره بادام‌زمینی داشته باشد. حداقل هر 10-15 دقیقه دوباره آن را به هم بزنید تا خشک نشود.

4.پخش ملات روی دیوار

با استفاده از ماله می‌توانید ملات را به‌صورت یکنواخت روی سطح دیوار پخش کنید. ضخامت لایه ملات باید به‌اندازه‌ای باشد که سرامیک‌ها به‌خوبی روی آن قرار بگیرند.

5.چیدن سرامیک

اولین سرامیک یا کاشی را با یک فشار کم و ملایم روی ملات سیمانی قرار دهید. آن را بادقت از نظر افقی و عمودی تراز کنید. پس از اینکه اولین سرامیک در جای خود قرار گرفت، ردیف اول را در امتداد خط افقی تکمیل کنید. با استفاده از جداکننده‌های پلاستیکی از فاصله یکنواخت بین سرامیک‌ها اطمینان حاصل کنید.

وقتی ردیف اول کامل شد، سطح آن را با استفاده از تراز بررسی کنید، سپس ردیف دوم سرامیک‌ها را شروع کنید. این کار را برای همه سرامیک‌ها انجام دهید. اگر در نقاطی مثل گوشه دیوارها یا کنار پنجره و کابینت نیاز به برش کاشی یا سرامیک دارید از الماس برش استفاده کنید.

6.بندکشی

پس از نصب تمام سرامیک‌ها، دوغاب یا پودر بندکشی را روی درزهای کاشی بمالید. ماله را با زاویه 45 درجه نگه دارید و دوغاب را به طور مورب به داخل شکاف‌ها فشار دهید. تمام شکاف‌های بین سرامیک‌ها را پر کنید و سپس اجازه دهید کاملا خشک شود.

7. تمیزکردن سطح

پس از اتمام کار، سرامیک‌ها را با استفاده از یک اسفنج تمیز و مرطوب پاک کنید تا دوغاب اضافی باقی‌مانده از روی آن‎ها پاک شود.

نکات پایانی در نصب سرامیک روی دیوار

پس از اتمام مراحل اصلی نصب سرامیک روی دیوار، رعایت برخی نکات پایانی به شما کمک می‌کند تا کارتان ظریف‌تر و بادوام‌تر شود. در ادامه به برخی از مهم‌ترین نکات پایانی در نصب سرامیک روی دیوار اشاره می‌کنیم:

  • نوع بندکشی را باتوجه‌به نوع سرامیک و محیط مورداستفاده انتخاب کنید. بندکشی باید هم‌رنگ یا متضاد با سرامیک باشد و به لحاظ مقاومت در برابر رطوبت و لکه مناسب باشد.
  • در مکان‌هایی مانند حمام و آشپزخانه که رطوبت بالایی وجود دارد، برای جلوگیری از نفوذ آب به پشت سرامیک‌ها، درزها را با مواد آب‌بندی مخصوص پوشش دهید.
  • گوشه‌های دیوار و نقاطی که احتمال نفوذ آب در آن‌ها بیشتر است را به‌دقت آب‌بندی کنید.
  • اجازه دهید تا سرامیک‌ها و بندکشی به طور کامل خشک شوند. زمان خشک‌شدن به نوع مواد استفاده شده و شرایط محیطی بستگی دارد.
  • تا زمانی که سرامیک‌ها به طور کامل خشک نشده‌اند، از واردکردن فشار به آن‌ها خودداری کنید.
  • پس از اتمام کار، یکبار دیگر تمام سرامیک‌ها را از نظر تراز بودن، یکسان بودن فاصله بین آن‌ها و کیفیت دوغاب کاری بررسی کنید.

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم نکات مهم و مراحل سرامیک کاری دیوار با سیمان را به طور ساده توضیح دهیم. البته که سرامیک کاری دیوار یک کار فنی است که نیاز به‌ دقت و مهارت دارد. برای این‌که اطمینان حاصل شود که کاشی‌کاری با سیمان درست انجام شده، کاشی‌ها دقیق تراز شده‌اند، بندکشی‌ها کامل هستند و هیچ یک از کاشی‌ها نمی‌لغزد، به‌ دقت، توجه بالا به جزئیات و تجربه نیاز است؛ بنابراین اگر در این کار مهارت لازم را ندارید توصیه می‌کنیم کار را به یک کاشی‌کار حرفه‌ای بسپارید که ابزار و تجربه لازم را دارد تا کار را به نحو احسن و باکیفیت بالا انجام دهد.

تیم تحریریه مجله کاشی لند

تیم تحریریه مجله کاشی لند متشکل از متخصصان و نویسندگان با تجربه‌ای است که در حوزه ساختمان و صنعت کاشی و سرامیک تخصص دارند. این تیم با دقت و وسواس به بررسی و تحلیل آخرین دستاوردهای علمی، فناوری‌ها و روندهای روز دنیا در این صنعت می‌پردازد. مقالات منتشر شده در مجله کاشی لند حاصل تحقیقات گسترده و دانش عمیق این تیم از مواد اولیه، فرآیند تولید، کاربردهای مختلف کاشی و سرامیک و محصولات ساختمانی در فضاهای مناسب است.

نام
ایمیل
پیغام شما

مقالات مرتبط