برای سرامیک کاری دیوار با استفاده از سیمان باید طبق مراحل زیر عمل کنید:
1. ابزار و مواد موردنیاز را تهیه کنید. (سیمان، سرامیک، ماسه، تراز، ماله و…)
2. نحوه چیدمان سرامیکها روی دیوار را مشخص کنید.
3. ملات سیمانی را از مخلوط سیمان، ماسه و آب تهیه کنید.
4. ملات را بهصورت یکدست با ماله روی دیوار پخش کنید.
5. سرامیکها را به طور دقیق و تراز روی ملات بچینید.
6. درز سرامیکها را بندکشی کنید.
7. سطح کار را تمیز کنید.
اگر درگیر پروژه ساخت یک ساختمان جدید یا بازسازی خانه باشید، میدانید که وقتی نوبت به دیوار فضاهای مختلف مثل آشپزخانه و سرویس بهداشتی، دیوار حیاط، پارکینگ یا راهپله میرسد، انتخاب و نصب کاشی و سرامیک یکی از بخشهای مهم و اصلی محسوب میشود. زیرا سرامیک کاری صحیح روی این دیوارها بر زیبایی، دوام و عملکرد محیط تأثیرگذار است.
برای انجام یک سرامیک کاری باکیفیت، داشتن ابزار و مصالح مناسب بسیار مهم است. در ادامه به برخی از مهمترین ابزار و مصالح موردنیاز برای سرامیک کاری دیوار با سیمان اشاره میکنیم:
قبل از شروع هر پروژه سرامیک کاری، رعایت برخی نکات مهم به شما کمک میکند تا نتیجهای بهتر و بادوامتری داشته باشید.
چه بخواهید خودتان کار سرامیک کاری دیوار را انجام دهید و چه یک کاشیکار در طول فرایند ساختوساز داخلی خانه به شما کمک کند و کار سرامیک کاری دیوارها را انجام دهد، دانستن نکات مهم سرامیک کاری دیوار با سیمان به شما کمک میکند تا از روند درست و کارآمد نصب سرامیک دیواری در فضای خود اطمینان حاصل کنید.
در این بخش مراحل سرامیک کاری دیوار با سیمان را به طور کامل توضیح خواهیم داد:
در اولین مرحله لازم است ابزار و موادی را که قبلاً توضیح دادیم تهیه کنید. برای تهیه سیمان و سرامیک یا کاشی بهتر است حداقل 10 درصد اضافهتر تهیه کنید؛ چون امکان داشتن ضایعات و شکستگی وجود دارد.
با استفاده از یک متر و گچ، سطح دیوار (اعم از افقی و عمودی) را به چند بخش تقسیم کنید و آن را علامتگذاری کنید. همچنین باید اندازه سرامیکها را نیز به دست آورده و نحوه چیدمان و تعداد سرامیک موردنیاز برای هر بخش را مشخص کنید. برای مشخصکردن چیدمان سرامیکها حتماً زمان صرف کنید.
درحالیکه توصیه میشود برای مخلوطکردن ملات، دستورالعملهای سازنده را دنبال کنید، اما میتوانید از این قانون کلی استفاده کنید. یعنی ابتدا ماسه و سیمان را به نسبت تقریبی 1 به 3 داخل یک سطل بریزید و بهآرامی به آن آب اضافه کنید و همزمان آن را هم بزنید. به یاد داشته باشید، ملات مناسب برای نصب سرامیک و کاشی روی دیوار باید قوامی مثل کره بادامزمینی داشته باشد. حداقل هر 10-15 دقیقه دوباره آن را به هم بزنید تا خشک نشود.
با استفاده از ماله میتوانید ملات را بهصورت یکنواخت روی سطح دیوار پخش کنید. ضخامت لایه ملات باید بهاندازهای باشد که سرامیکها بهخوبی روی آن قرار بگیرند.
اولین سرامیک یا کاشی را با یک فشار کم و ملایم روی ملات سیمانی قرار دهید. آن را بادقت از نظر افقی و عمودی تراز کنید. پس از اینکه اولین سرامیک در جای خود قرار گرفت، ردیف اول را در امتداد خط افقی تکمیل کنید. با استفاده از جداکنندههای پلاستیکی از فاصله یکنواخت بین سرامیکها اطمینان حاصل کنید.
وقتی ردیف اول کامل شد، سطح آن را با استفاده از تراز بررسی کنید، سپس ردیف دوم سرامیکها را شروع کنید. این کار را برای همه سرامیکها انجام دهید. اگر در نقاطی مثل گوشه دیوارها یا کنار پنجره و کابینت نیاز به برش کاشی یا سرامیک دارید از الماس برش استفاده کنید.
پس از نصب تمام سرامیکها، دوغاب یا پودر بندکشی را روی درزهای کاشی بمالید. ماله را با زاویه 45 درجه نگه دارید و دوغاب را به طور مورب به داخل شکافها فشار دهید. تمام شکافهای بین سرامیکها را پر کنید و سپس اجازه دهید کاملا خشک شود.
پس از اتمام کار، سرامیکها را با استفاده از یک اسفنج تمیز و مرطوب پاک کنید تا دوغاب اضافی باقیمانده از روی آنها پاک شود.
پس از اتمام مراحل اصلی نصب سرامیک روی دیوار، رعایت برخی نکات پایانی به شما کمک میکند تا کارتان ظریفتر و بادوامتر شود. در ادامه به برخی از مهمترین نکات پایانی در نصب سرامیک روی دیوار اشاره میکنیم:
در این مقاله سعی کردیم نکات مهم و مراحل سرامیک کاری دیوار با سیمان را به طور ساده توضیح دهیم. البته که سرامیک کاری دیوار یک کار فنی است که نیاز به دقت و مهارت دارد. برای اینکه اطمینان حاصل شود که کاشیکاری با سیمان درست انجام شده، کاشیها دقیق تراز شدهاند، بندکشیها کامل هستند و هیچ یک از کاشیها نمیلغزد، به دقت، توجه بالا به جزئیات و تجربه نیاز است؛ بنابراین اگر در این کار مهارت لازم را ندارید توصیه میکنیم کار را به یک کاشیکار حرفهای بسپارید که ابزار و تجربه لازم را دارد تا کار را به نحو احسن و باکیفیت بالا انجام دهد.