بهترین قرنیز برای کف سرامیک چیست؟ معرفی انواع قرنیز
۲۱ شهریور ۱۴۰۳
  • خلاصه مطلب در 30 ثانیه arrow-down

    برای زیباسازی قسمت‌های اتصال دیوار با کف و همچنین جهت محافظت از قرنیز استفاده می‌شود که بر این اساس، انواع قرنیز شامل موارد زیر است:

    • سنگی
    • سرامیکی
    • چوبی
    • PVC
    • MDF
    • پلی استایرن

    اگر به دنبال یک قرنیز خوب و با کیفیت هستید می‌توانید از بین تنوعی از قرنیزهای موجود در سایت کاشی لند محصول مورد نظر را انتخاب کنید.

     

     

بهترین قرنیز برای کف سرامیک چیست؟ معرفی انواع قرنیز

راهنمای خرید و انتخاب

اگر به این صفحه مراجعه کرده‌اید احتمالا به دنبال یک قرنیز مناسب برای فضای در دسترس هستید. از چندین سال پیش به‌کار بردن سرامیک در فضاهای مختلف داخلی و خارجی در کف و دیوار ساختمان اهمیت یافته است. این محصول از تنوع بسیار بالایی برخوردار است. قرنیز نیز از مصالحی در ساختمان بوده که شکلی نواری دارد و در قسمت پایین دیوار قابل نصب است و با ضخامتی در حدود ۸ الی ۱۵ میلی‌متری نسبت به دیوار برجسته می‌شود که نه تنها به دلیل زیبایی بخشی بلکه برای جلوگیری از ضربه‌های وارده و نفوذ رطوبت مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای انتخاب بهترین قرنیز برای کف سرامیک با ما در ادامه این مقاله همراه باشید.

اهمیت استفاده از قرنیز

نصب قرنیز از اهمیت خاصی برخوردار است که در زیر به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • زمانی که قرنیز در قسمت پایینی دیوار نصب می‌شود در واقع به آن زیبایی می‌بخشد و با حفاظت از قسمت نسبتا نازک دیوار از نفوذ رطوبت و همچنین ضربات در حین اسباب‌کشی و برخورد وسایل به دیوار وارد می‌شود، به استحکام دیوار کمک می‌کند.
  • آویزان بودن سیم‌ها در خانه همیشه فضای نامنظمی را ایجاد می‌کند. همچنین می‌تواند سبب آسیب به سیم‌ها شود. قرنیزها امروزه محل مناسبی برای قرار گرفتن سیم‌ها در پشت آن هستند.
  • با نصب قرنیز اغلب آلاینده‌هایی که امروز کم هم نیستند و همچنین گرد و غبار روی آن قرار گرفته و به راحتی نظافت می‌شوند.
  • کناره‌های دیوار عموما صاف نیست. قرنیز یکی از مواردی است که می‌تواند در هنگام بازسازی به رفع نقص‌های یک ساختمان کمک کند.
  • حشرات موذی همیشه راهی برای ورود به داخل ساختمان پیدا می‌کنند که این کار عموما در قسمت اتصال دیوار به کف و در قسمت درز بین آن‌ها است. نصب قرنیز راهی برای ورود آن‌ها به داخل، قرار نخواهد داد.

انواع قرنیزهای قابل استفاده در ساختمان

قرنیزهایی که در ساختمان قابل استفاده هستند، در انواع و طرح‌های مختلفی تولید می‌شوند و هر فرد بر حسب نیاز با توجه به سلیقه و میزان هزینه‌ای که می‌تواند پرداخت کند، انتخاب را انجام می‌دهد. هر کدام از قرنیزهای سنگی، سرامیکی، چوبی، پی وی سی، پلی استایرن و ام دی اف مزایا و معایبی دارند که در زیر به انواع آن‌ها می‌پردازیم:

قرنیز سنگی

زمانی که کف با سنگ پوشانده شده باشد، بهترین قرنیز استفاده از قرنیز سنگی است که زیبایی خاصی به فضا می‌بخشد. همچنین این قرنیز نسبت به انواع دیگر مقاومت بالایی دارد اما به دلیل سنگینی وزن این محصول و همچنین عدم انعطاف آن کمتر کسی به خرید آن اقدام می‌کند. همچنین نصب گران این قرنیز نیز از معایب آن بوده است.

 قرنیز سنگی زیبایی خاصی به فضا می‌بخشد.
قرنیز سنگی زیبایی خاصی به فضا می‌بخشد.

قرنیز سرامیکی

زمانی که از سرامیک برای پوشش‌دهی کف استفاده می‌شود به دلیل هماهنگی بیشتر با کف بهترین گزینه استفاده از قرنیز سرامیکی است. این محصول به‌راحتی قابل نظافت است ولی نسبتا از وزن بالا و نصب گران برخوردار است.

 قرنیز سرامیکی به افرادی توصیه می شود که منزلشان دارای کفپوش سرامیکی می باشد.
قرنیز سرامیکی به افرادی توصیه می شود که منزلشان دارای کفپوش سرامیکی می باشد.

قرنیز چوبی

پارکت به عنوان نوعی کف‌پوش، شبیه به چوب بوده، بنابراین می‌توان قسمت‌های پایین دیوار را با قرنیز چوبی پوشاند تا زیبایی خاصی به محیط وارد کند. علاوه بر ظاهر زیبا و نوع طبیعی بودن آن باید به مواردی که نوعی عیب محسوب می‌شود شامل قیمت نسبتا بالا، نظافت سخت، باقی ماندن لکه روی آن و احتمال ورود حشرات مانند موریانه نیز اشاره کرد.

قرنیز چوبی یکی از انواع محبوب و کلاسیک قرنیزها است که از چوب طبیعی ساخته می‌ شود.
قرنیز چوبی یکی از انواع محبوب و کلاسیک قرنیزها است که از چوب طبیعی ساخته می‌ شود.

قرنیز پی وی سی

پی وی سی متریالی است که چندیست وارد بازار شده و از مزایای زیادی مانند تنوع در طرح و رنگ، متناسب بودن با هر نوع دکوراسیون، قیمت مناسب و مقرون به‌صرفه، مقاومت بالا در برابر نفوذ رطوبت، ورود حشرات، سبک و قابل حمل بودن، انعطاف و خاصیت ضد لک بودن برخوردار است که در ساختمان‌های نوساز اغلب از این نوع استفاده می‌شود. این نوع قرنیز در بین سازندگان ساختمان طرفداران بسیاری دارد.

 قرنیز pvc به دلیل قیمت مناسب و مقاومت بالا در برابر ضربه و رطوبت، توانسته است به خوبی جای خود را به عنوان یکی از انواع قرنیزهای ساختمانی باز کند.
قرنیز pvc به دلیل قیمت مناسب و مقاومت بالا در برابر ضربه و رطوبت، توانسته است به خوبی جای خود را به عنوان یکی از انواع قرنیزهای ساختمانی باز کند.

قرنیز ام دی اف

این نوع از قرنیز نیز به عنوان نوعی تزئینات داخلی ساختمانی تولید شده است که به آسانی قابلیت نصب مخصوصا در سطوح چوبی دارد و از آسیب و خراشیدگی کناره‌های چوبی جلوگیری می‌کند. در واقع ام دی اف، چوب متراکم و فشرده شده است که لایه‌ای از ام دی اف روی آن را پوشانده است که ترکیبی از الیاف و رزین در ساخت آن موثر بوده است. روکش فلزی استحکام خاصی به آن بخشیده و در برابر رطوبت نفوذناپذیر شده‌است.

این محصول نیز با تنوعی از طرح و رنگ در بازار موجود است که با هر سلیقه و چیدمانی هماهنگ می‌شود. این محصول از طول عمر و دوام بالایی برخوردار بوده و در ابعاد ۷، ۹، ۱۱، ۱۵ و ۲۵ سانتی‌متری و با ضخامت ۸ و ۱۶ میلی‌متر در بازار عرضه می‌شود که در این بین ابعاد ۹ سانت با ضخامت ۱۶ میلی، بیشتر مورد استفاده است. برای فضاهایی که با سنگ یا سرامیک پوشیده شده‌اند، بهترین نوع ضخامتی که می‌توان استفاده کرد، ۸ میل است و برای لمینت و پارکت، مناسب‌ترین نوع ضخامت، ۱۶ میل است.

قرنیز ام دی اف یک نوع تزیینات بسیار محبوب در صنایع چوبی و دکوراسیون داخلی است که به راحتی بر روی لبه ها و سطوح چوبی نصب می‌شود.
قرنیز ام دی اف یک نوع تزئینات بسیار محبوب در صنایع چوبی و دکوراسیون داخلی است که به راحتی بر روی لبه ها و سطوح چوبی نصب می‌شود.

بهترین قرنیز سرامیک چه ویژگی‌هایی دارد؟

قرنیزی که انتخاب می‌شود باید با رنگ کف‌پوش سرامیکی متناسب باشد که البته اغلب موارد با دو الی سه درجه تفاوت رنگی با سرامیک کف یا دیوار انتخاب می‌شود. البته این انتخاب رنگ کاملا سلیقه‌ای است. بسیاری علاقه‌مند به نوع یکسان رنگ با سرامیک کف هستند ولی افرادی هستند که حتی دوست دارند که از قرنیزهای طرح چوب یا با رنگ‌های متضاد برای سرامیک‌های سفید استفاده کنند. البته ناگفته نماند که هماهنگی بین قرنیز و سرامیک کف به محیط، ظاهری زیبا بخشیده و فضایی یکنواخت ایجاد می‌کند.

علاوه بر نوع ظاهر، برای انتخاب بهترین نوع باید به میزان مقاومت و دوام آن نیز توجه نمود تا بتواند با گذشت زمان مانند نوع pvc و همچنین سرامیکی در برابر رطوبت غیر قابل نفوذ بوده و در اثر ورود ضربه نیز استحکام داشته باشد. بهتر است، سایز و ابعاد قرنیزها به‌گونه‌ای انتخاب شود که با بندکشی سرامیک‌های کف در یک راستا قرار بگیرد.

نکات مهم در انتخاب بهترین قرنیز کف سرامیک

برای انتخاب بهترین نوع قرنیز باید به نکات و مواردی توجه داشت تا در روند استفاده دچار دلزدگی از محصول و همچنین اشتباه در انتخاب نشویم. با هم در این قسمت نکاتی را مرور خواهیم کرد:

  • قرنیز باید از بهترین و مرغوب‌ترین مواد از جمله سرامیک و پی وی سی استفاده کرد که در برابر رطوبت و ضربات مقاوم باشد.
  • رنگ متناسب با سرامیک کف داشته باشد. رنگ‌بندی قرنیزی که انتخاب می‌شود بهتر است با سرامیک کف و همچنین عناصر موجود در فضا هماهنگ باشد تا جلوه‌ای ویژه و منحصربه‌فرد را ایجاد کند.
  • طراحی به‌کار رفته در قرنیز باید با سرامیک نصب شده در کف هماهنگ باشد تا فضایی شلوغ را ایجاد نکند.

سخن پایانی

در پایان مفتخریم که با سایت کاشی لند همراه بودید. امیدواریم که مطالب مفیدی در اختیار شما قرار گرفته باشد. همانطور که در مطالب بالا درباره بهترین قرنیز برای کف سرامیک گفته شد، قرنیز در انواع مختلف از جمله نوع سنگی، سرامیکی، چوبی، پی وی سی، پلی استایرن و ام دی اف تولید و روانه بازار عرضه و تقاضا می‌شود که هرکدام مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند. نوع سرامیکی و پی وی سی نسبت به سایرین برای نصب در ساختمان بیشتر استفاده می‌شود. زیرا در برابر نفوذ آب و رطوبت مقاوم است و همچنین از ورود حشرات موذی به داخل ساختمان جلوگیری می‌کند. همچنین علاوه بر ایجاد ظاهری زیبا در قسمت‌های اتصال دیوار به کف از برخورد وسایل به لبه‌های دیوار و همچنین آسیب به آن‌ها جلوگیری می‌کند.

مهناز غفارلو
نویسنده : مهناز غفارلو

همیشه دنبال جستجو در بخش های مختلف علمی در هر زمینه ای بودم، تا اینکه تو زمینه مصالح ساختمانی مطالب زیادی رو در قالب مقاله پیگیر شدم و به نوعی تخصصی یاد گرفتم تا وارد هنر نویسندگی در این زمینه شدم تا بتونم مطالب مفید و جامعی رو در اختیار مخاطبان قرار دهم.

پیغام شما
نام
ایمیل

مقالات مرتبط