سرامیک گرانیتی چیست؟ بررسی جامع تفاوت با سنگ گرانیت
۳ تیر ۱۴۰۳

سرامیک گرانیتی چیست؟ بررسی جامع تفاوت با سنگ گرانیت

راهنمای خرید و انتخاب

سنگ گرانیت از سنگ‌های ساختمانی مقاوم است که مصرف بالایی در ساخت و ساز دارد. این سنگ یک سنگ آذرین بوده و با بافتی رگه‌ای و با دانه‌های ریز و درشت درون آن معروف می‌باشد. این سنگ در رنگ‌های صورتی، آبی، قرمز، قهوه‌ای، شکلاتی، سبز و مشکی وجود دارد و جلوه‌ی خاصی به محیط می‌بخشند. امروزه با ورود به عرصه پیشرفت، سرامیک‌های با کیفیت بالا تولید می‌شوند که از لحاظ مقاومت و تنوع در طرح و رنگ جایگزین سنگ‌ها به شمار می‌روند. در این مقاله می‌خواهیم با ویژگی‌ها و تفاوت سرامیک گرانیتی و سنگ گرانیت آشنا شویم، پس با ما در ادامه همراه باشید.

سرامیک گرانیتی چیست؟

سرامیک گرانیتی نوعی از سرامیک پرسلانی با طرح و رنگ سنگ گرانیت است. مهمترین فرق گرانیت و سرامیک در طبیعی و مصنوعی بودن آن‌ها است. سرامیک گرانیتی محصولی مصنوعی است که ظاهر گرانیتی آن به وسیله چاپ طرح روی آن انجام می‌شود. این سرامیک به جهت تنوع در طرح و رنگ در کف ساختمان، دیوار و نمای ساختمان کاربرد دارد. از جمله طرح‌های موجود در سرامیک گرانیتی می‌توان طرح فلفل نمکی، طرح رگه‌ای و طرح رستیک را نام برد. رنگ‌های موجود در بازار شامل رنگ سفید، مشکی، قهوه‌ای، خاکستری و بسیاری رنگ‌های دیگر است. سرامیک گرانیتی با دو لعاب مات و براق پوشش داده می‌شوند.

سرامیک گرانیتی با طرح‌ها و رنگ‌های متنوعی در بازار موجود است و می‌تواند به زیبایی و جذابیت فضای داخلی و خارجی کمک کند.
سرامیک گرانیتی با طرح‌ها و رنگ‌های متنوعی در بازار موجود است و می‌تواند به زیبایی و جذابیت فضای داخلی و خارجی کمک کند.

ویژگی سرامیک گرانیتی

وجود فلدسپات، خاک رس و کوارتز به‌کار رفته در سرامیک گرانیتی سبب مقاومت بالا در برابر سایش شده و این محصول را برای محیط‌های پر رفت و آمد مانند کف آشپزخانه و حمام مناسب می‌کند. این محصول طی سالیان طولانی، هیچ تغییری در رنگ و لعاب آن ایجاد نمی‌شود و ظاهر زیبای خود را مانند سنگ طبیعی گرانیت حفظ می‌کند. همچنین سرامیک گرانیتی برای مصارف تزئینی نیز کاربرد دارد.

 تنوع و طرح‌های مختلف سرامیک گرانیتی، امکان انتخاب مناسب برای هر نوع فضا و سلیقه‌ای را فراهم می‌کند و به دکوراسیون داخلی و خارجی زیبایی و شکوه اضافه می‌کند.
تنوع و طرح‌های مختلف سرامیک گرانیتی، امکان انتخاب مناسب برای هر نوع فضا و سلیقه‌ای را فراهم می‌کند و به دکوراسیون داخلی و خارجی زیبایی و شکوه اضافه می‌کند.

مزایای سرامیک گرانیتی

سرامیک‌های گرانیتی به نسبت انواع سرامیک‌های معمولی دارای مزایایی است و دلیل انتخاب این محصول حتی با وجود قیمت بالای آن، همین مزیت‌ها است که در زیر به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

  • جذابیت منحصر به فرد: سرامیک گرانیتی دارای ظاهر زیبا با درخشندگی خاص بوده و فضا‌های داخلی و خارجی ساختمان را جلوه‌ای منحصر به فرد می بخشد.
  • مقاومت بالا: سرامیک گرانیتی دوام بالایی دارد و با گذشت زمان، از نظر ظاهر و کیفیت تغییری در آن ایجاد نمی‌شود.
  • قیمت مناسب: سرامیک گرانیتی با توجه به برند تولیدکننده، تفاوت در سایز، رنگ، طرح و نوع لعاب پوشش‌دهنده قیمت متفاوتی دارد ولی نسبت به سنگ گرانیت از قیمت مناسب‌تری برخوردار است.
  • مقاوم در برابر مواد شیمیایی و رطوبت: به دلیل دوام بالا در برابر مواد شیمیایی و رطوبت، برای آشپزخانه و سرویس بهداشتی مناسب است.
  • چند منظوره بودن: سرامیک‌های گرانیتی به دلیل تنوع در طرح و سایز در هر قسمتی از ساختمان از جمله پذیرایی، راهرو، آشپزخانه، سرویس بهداشتی با سلیقه فردی قابل اجرا و نصب هستند.
  • عمر طولانی: با توجه به اینکه سرامیک گرانیتی متشکل از سنگ خام گرانیت است، استقامت بالایی دارد و بهترین نوع کفپوش محسوب می‌شوند. همچنین در شرایط خیلی سرد و خیلی گرم نیز تغییر حالت نمی‌دهند.
  • نگهداری آسان: سرامیک گرانیتی در برابر لکه‌ها مقاوم هستند و نیاز به تعمیر و نگهداری سختی نخواهند داشت.
با توجه به این مزایا، سرامیک گرانیت به عنوان یک گزینه ایده‌آل برای استفاده در فضاهای مختلف از جمله حمام و سرویس بهداشتی می باشد.
با توجه به این مزایا، سرامیک گرانیت به عنوان یک گزینه ایده‌آل برای استفاده در فضاهای مختلف از جمله حمام و سرویس بهداشتی می باشد.

معایب سرامیک گرانیتی

سرامیک‌ها گرانیتی علاوه بر مزایایی که دارند، خالی از عیب نیستند که به برخی از این معایب در زیر اشاره می‌کنیم.

  • وزن بالا: سرامیک گرانیتی به دلیل سنگین وزن بودن، حمل‌و‌نقل سختی دارد و به طبع آن نصب دشواری نیز خواهد داشت. برای نصب سرامیک گرانیتی در کف، باید از قبل سطح را تقویت نمود تا تحمل وزن بالای آن را داشته باشد.
  • لغزنده بودن: باید مراقب باشید سطح سرامیک گرانیتی خیس نشود. زیرا به دلیل صاف و براق بودن سطح، لیز خوردگی را به همراه خواهد داشت. اگر در منزل فرد سالخورده یا کودک دارید بهتر است مراقب باشید.
  • ایجاد محیطی خنک: ضخامت بالا و چگالی زیاد سرامیک‌های گرانیتی باعث می‌شود تا اگر سیستم گرمایش از کف دارید، به سختی به بالا نفوذ می‌کند، بنابراین همیشه سطح سرامیک سرد خواهد بود و این مسئله می‌تواند برای بعضی افراد مهم بوده و کاربرد آن را کم کند. 
تفاوت سرامیک گرانیتی با پرسلانی؟کدام یک بهتر است؟

مقاله مرتبط: تفاوت سرامیک گرانیتی با پرسلانی؟کدام یک بهتر است؟

سنگ گرانیت چیست؟

سنگ گرانیت را می‌توان به عنوان یکی از سخت‌ترین سنگ‌های طبیعی نام برد، که بر اساس سرد شدن ماگما در زیر زمین ساخته می‌شود. ایران از زمان‌های قدیم برای ساخت‌و‌ساز از سنگ‌های طبیعی استفاده می‌کرده و می‌توان گفت از کشورهای غنی در صنعت گرانیت است که می‌توان به گرانیت سفید و سیاه نطنز، سبز بیرجند، قرمز یزد، خرم آباد، بروجرد، نهبندان و گرانیت مرواریدی مشهد اشاره نمود.

 اگر بخواهیم این سنگ را از نظر استحکام بسنجیم، در حقیقت در درجه دوم مقاومت بعد از الماس واقع می‌شود. همچنین به دلیل وجود کوارتز، فلدسپات و میکا در برابر ساییدگی و خراش، دوام بسزایی داشته و جزء سنگ­‌های متراکم و بدون تخلل محسوب می‌شود. متریال سازنده این سنگ سبب می‌شود تا سنگ گرانیت ظاهری بسیار درخشان به خود بگیرد.

سنگ گرانیت یکی از مقاوم‌ترین سنگ‌های طبیعی است و دارای استحکام بسیار بالایی است.
سنگ گرانیت یکی از مقاوم‌ترین سنگ‌های طبیعی است و دارای استحکام بسیار بالایی است.

ویژگی‌ سنگ گرانیت

تفاوت سنگ و سرامیک در طبیعی بودن سنگ‌ها است که موجب شده است طرفداران آن نیز هیچگاه کمتر نشوند. از ویژگی‌هایی که برای سنگ گرانیتی می‌توان بیان نمود، تخلل پایین آن است که در برابر قارچ و کپک آن را مقاوم می‌سازد. از کاربردهای مختلف این سنگ نیز به استفاده در کف، پله، نمای ساختمان و دکوراسیون های داخلی می‌توان اشاره نمود. در ادامه به مزایا و معایب سنگ‌های گرانیتی می‌پردازیم.

مزایای سنگ گرانیتی

سنگ گرانیت شامل مزایایی می‌شود که در زیر به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • ماندگاری طولانی و دوام بالا: سنگ گرانیت از یک خصوصیت بارز برخوردار است و آن دوام بالا در برابر فرسایش و تخریب به مرور زمان است و همچنین سال‌ها بدون اینکه نیاز به نگهداری داشته باشد، بدون تغییر باقی می‌ماند.
  • استحکام بالا: سنگ گرانیت به دلیل سختی در بافت جزء سنگ‌های طبیعی مقاوم در برابر عوامل طبیعی مانند حرارت، رطوبت، ضربه، خوردگی و سایش  قرار می‌گیرد.
  • قابلیت براق کردن و صیقل پذیری: سنگ گرانیت به آسانی صیقل داده می‌شود و از سطحی صاف و درخشان برخوردار می‌شود.
  • تنوع در طرح و رنگ: سنگ گرانیت با توجه به نیاز مشتریان از تنوع رنگ و طرح برخوردار است و بر اساس سلیقه هر فردی انتخاب می‌شود.
  • نظافت آسان: تمیز کردن راحت سنگ گرانیت از مزایایی است که سبب جذب افراد برای خرید این محصول نماید.
  • انعطاف پذیری: سنگ گرانیت با توجه به اینکه بسیار سخت و مقاوم است ولی به دلیل خاصیت طبیعی بودن آن، از انعطاف بالایی برخوردار می‌باشد.
 سنگ گرانیت معمولاً برای ساخت میز آشپزخانه استفاده می‌شود. این سنگ به دلیل مقاومت بالا در برابر خط و خش، مناسب برای استفاده روزمره در آشپزخانه است.
سنگ گرانیت معمولاً برای ساخت میز آشپزخانه استفاده می‌شود. این سنگ به دلیل مقاومت بالا در برابر خط و خش، مناسب برای استفاده روزمره در آشپزخانه است.
برای نما سنگ بهتر است یا سرامیک؟ بررسی مزایا و معایب

مقاله مرتبط: برای نما سنگ بهتر است یا سرامیک؟ بررسی مزایا و معایب

معایب سنگ گرانیت

سنگ‌های گرانیت نیز مانند همه محصولات خالی از عیب نیستند که با وجود این معایب که در زیر نام می‌بریم استفاده از آن برای همه اقشار جامعه فراهم نیست.

  • قیمت بالا: سنگ‌ گرانیت نسبت به سنگ‌های مرمر و تراورتن که سنگ‌های طبیعی به شمار می‌روند، از صرف هزینه بالایی برخوردار است.
  • عدم چسبندگی: سنگ گرانیت به دلیل اینکه سطح صاف و براقی دارد، قابلیت چسبندگی با چسب و ملات ها را نداشته و این یکی از عیوب این سنگ محسوب می‌شود.
  • وزن بالا: سنگ گرانیت بسیار سنگین است و از لحاظ جابجایی، حمل و نقل و همچنین نصب، ایجاد مشکل می‌کند.
  • تنوع رنگ محدود: سنگ گرانیت داخلی نسبت به سنگ‌های خارجی از لحاظ تنوع رنگی محدودیت دارند.

تفاوت سرامیک گرانیتی و سنگ گرانیت

سنگ و سرامیک گرانیتی از جمله مصالح بسیار پر استفاده در صنعت ساختمان هستند. همچنین از نظر نوع کاربرد و ایجاد فضایی زیبا شباهت‌هایی با هم دارند. از لحاظ کاربرد هر دو می‌توان به استفاده در کانتر آشپزخانه، کفپوش و دیوار نیز اشاره نمود. اما اگر بخواهیم تفاوت‌های این دو محصول را با یکدیگر بیان کنیم، باید به زمان انتخاب این دو محصول بپردازیم.

از تفاوت‌های اصلی سنگ گرانیت و سرامیک گرانیتی می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • روش ساخت و تولید : سنگ گرانیت یک سنگ طبیعی آذرین است که از تبلور ماگا در اعماق زمین تشکیل می‌شود. سرامیک گرانیتی ترکیبی از کوارتز، فلدسپات و خاک رس می‌باشد که به اضافه افزودنی‌های مختلف در دما و فشار زیاد ساخته می‌شوند.
  • خاصیت فیزیکی: سنگ گرانیت ماده‌ای بسیار سخت است و طبیعی بودن این سنگ، آن را منعطف‌تر کرده است. سرامیک گرانیتی سخت و پایدار بوده و در برابر خراشیدگی و ضربات وارد شده، مقاوم می‌باشد.
  • شکل ظاهری: سنگ گرانیت از طرح و رنگ‌های مختلفی تشکیل می‌شود. سرامیک گرانیتی به دلیل مواد افزودنی اضافه شده به آن از تنوع بالایی در طرح و رنگ برخوردار است و همین امر سبب غیر یکنواختی در رنگ‌های سرامیک گرانیتی می‌شود.
  • قیمت: روش استخراج سنگ طبیعی دشوار است و سرامیک گرانیتی به دلیل هزینه‌های کمتر در ساخت آن، نسبت به سنگ گرانیت مقرون به صرفه بوده و همین امر متقاضیان زیادی را به خود جذب می‌کند.
ویژگی‌هاسنگ گرانیتسرامیک گرانیتی
روش ساخت و تولیدتبلور و سرد شدن ماگمای زیرزمینی  ترکیب مواد افزودنی
خاصیت فیزیکیسخت و مقاوم ولی انعطاف پذیرسخت و مقاوم  
شکل ظاهریطرح‌های و رنگ‌های یکنواخت‌ترطرح‌ها و رنگ‌های متنوع‌تر
قیمت محصولمعمولا گران‌ترمعمولا مناسب‌تر

سخن پایانی

همانطور که در مطالب بالا گفته شد، سنگ گرانیت و سرامیک گرانیتی از لحاظ استحکام و طرح و رنگ با یکدیگر شباهت‌هایی دارند ولی بسته به نوع تشکیل آن‌ها با یکدیگر تفاوت‌های جزئی نیز دارند که در هنگام خرید محصول و با توجه به قیمت مناسب‌تر سرامیک گرانیتی نسبت به سنگ گرانیت، بودجه در دسترس، ظاهر و کاربرد انتخاب می‌شوند، اگر به دنبال اطلاعاتی برای خرید هر چه بهتر سرامیک هستید، می توانید با مراجعه به فروشگاه اینترنتی کاشی لند و با تماس با بخش فنی این مجموعه بهترین خرید خود را انجام دهید.

مهناز غفارلو
نویسنده : مهناز غفارلو

همیشه دنبال جستجو در بخش های مختلف علمی در هر زمینه ای بودم، تا اینکه تو زمینه مصالح ساختمانی مطالب زیادی رو در قالب مقاله پیگیر شدم و به نوعی تخصصی یاد گرفتم تا وارد هنر نویسندگی در این زمینه شدم تا بتونم مطالب مفید و جامعی رو در اختیار مخاطبان قرار دهم.

منابع : panmin
پیغام شما
نام
ایمیل

مقالات مرتبط