اگر قصد نوسازی و تغییر دکوراسیون منزل خود را دارید و یا به هر دلیلی از سرامیکهای قدیمی خسته شدهاید، مثلا اگر سرامیکهای قدیمی دچار ترک یا شکستگی شده و فضایی نازیبا را فراهم کردهاند و یا اینکه جهت تعویض، هر چه تلاش میکنید تا مشابه سرامیک شکسته شده را در بازار پیدا کنید، بی ثمر است. در اینجا احتمالا این سوال به ذهنتان رسیده که سرامیکهای قدیمی را چگونه تعویض کنید؟ اگر سرامیکهای قدیمی را بکنید و سرامیکهای جدید را جایگزین کنید بهتر است یا میتوان روی همان سرامیکهای قدیمی، نصب را انجام داد؟ در این مقاله چسباندن سرامیک روی سرامیک را به شما توصیه میکنیم. البته اگر در ادامه این مقاله با ما همراه باشید و با راحتی و تمیز بودن کار سرامیک روی سرامیک آشنا شدید، حتما خودتان این روش را انتخاب خواهید کرد.
همانطور که در بالا گفته شد، چسباندن سرامیک روی سرامیک یک روش نسبتا جدید است که نسبت به روش سنتی مزایایی دارد. این روش در موارد زیر کاربرد دارد:
چسباندن سرامیک روی سرامیک یک روش ساده و مشابه چسباندن کاشی روی کاشی است. از این روش خیلی راحت با فراهم نمودن مواد لازم و ابزار مورد نیاز، میتوان سرامیکهای قدیمی را روی سرامیکهای جدید چسباند. از جمله ابزاری که برای چسباندن سرامیک روی سرامیک مورد نیاز است شامل:
برای نصب سرامیکهای جدید روی سرامیک قدیمی باید مراحلی را به ترتیب طی کرد تا کار بدون عیب و نقص پیش رود. در این قسمت میخواهیم تمامی مراحل برای نصب دقیق سرامیک روی سرامیک را به ترتیب شرح دهیم. پس با ما همراه باشید:
مقاله مرتبط: پوشاندن کاشی قدیمی؛ ۸ راهکار سریع و کم هزینه
در هنگام شروع کار، باید اطمینان حاصل کنیم که سرامیکهای زیرین در جای خود محکم هستند و هیچ عیبی مانند لق شدگی ندارند، که در این صورت سرامیکهای جدید روی آنها به طور کامل نمیچسبند.
برای اینکه از محکم بودن سرامیکها در جای خود مطمئن شوید، با یک چکش پلاستیکی روی سرامیکهای قدیمی ضربه بزنید، که در این صورت اگر سرامیکها در جای خود لق باشند، صدای تو خالی از آنها خارج میشود، که باید در جهت رفع این مشکل اقدام کنیم. همچنین بعد از اطمینان از سفت بودن سرامیک در جای خود، اگر ترک یا شکستگی بر روی سرامیک باشد، بهتر است رفع شود و قسمتهای ترکخورده را با ملات سیمانی یا خاک رس پر کرد.
اگر طبق مرحله قبل پیش رفتید و تمام ایرادات برطرف شد، حالا نوبت به تراز کردن سطح زیرین یعنی سطح سرامیکهای قدیمی میرسد. برای این کار از یک تراز 120 سانتیمتری استفاده کنید و تمام قسمتهای سطح را که هموار نیستند، علامت بزنید و سپس با استفاده از یک کاردک یا فرز، قسمتهای ناهموار را بتراشید تا با سایر قسمتهای سرامیک هم سطح شوند. همچنین میتوان از یک سنباده برای صاف کردن سطح استفاده نمود.
برای چسباندن سرامیک روی سرامیک باید روی سرامیکهای زیرین را خراش ایجاد کنید که این کار را میتوانید با مالههای دندانهدار انجام دهید. خراش دادن سطح، سبب میشود تا لعاب موجود بر روی سرامیک از بین رفته و چسبندگی بهتر انجام شود. بعد از خراشیدگی و در انتهای کار، سطح کار را تمیز کنید و تمام خردههای سرامیک را جارو کشیده یا با یک دستمال تمیز کنید، تا هیچ ضایعاتی باقی نماند.
بعد از اینکه تمام سطح سرامیکهای قدیمی را تمیز کردید، حالا نوبت به پرایمر میرسد. پرایمر را در این مرحله به سطح زیرین میزنند تا چسبندگی بهتر صورت پذیرد. بعد از زدن پرایمر با یک غلتک کاملا سطح را پوشش میدهیم و بعد از خشک شدن، اقدام به زدن چسب میکنیم.
در این مرحله باید ملات چسب را آماده کنیم. دستورالعمل استفاده از چسب روی برچسب آن درج شده است. در حالت کلی اگر سرامیک استفاده شده از نوع سرامیک معمولی باشد، از چسب سرامیک با استاندارد C1TE و اگر سرامیک پرسلانی باشد باید از چسب پرسلان با استاندارد C2TE استفاده کرد. در این مرحله حتما دقت کنید که چسب را یکجا استفاده نکنید، چون در حین کار خشک میشود و کیفیت خود را از دست میدهد. سعی کنید هر بار که ملات آماده تمام شد، مجدد اقدام به درست کردن نمایید.
برای چسباندن سرامیک روی سرامیک، بعد از اینکه ملات چسب بر روی سرامیکها زده شد، با ماله تمام چسب را بر روی قسمت کار شده، پخش میکنیم و با قسمت شیاردار ماله، سطح ملات چسب را شیار میاندازیم. اگر سرامیکهای که میخواهید نصب کنید، سایزی بزرگ دارند، بهتر است به پشت سرامیک نیز چسب زده شود و البته شیار در پشت آنها نیز ایجاد شود. شیاری که روی ملات چسب ایجاد میشود بهتر است از نوع مورب نباشد. بعد از اینکه چسب به سطح و یا به پشت سرامیک زده شد، سرامیک جدید را روی قسمت مورد نظر گذاشته و روی آن مقداری فشار وارد کنید، تا کاملا بچسبد. برای خشک شدن کامل اجازه دهید تا 24 ساعت در همان حالت باقی بمانند.
هنگام خرید سرامیکهای جدید دقت کنید تا وزن محصول به سازه فشار زیادی وارد نکند، چون هر ساختمان تحمل فشار محدودی دارد.
این مرحله همزمان با چسباندن سرامیکهای جدید انجام میشود. به این ترتیب که وقتی یک سرامیک را در جای خود قرار دادید، برای اینکه با سرامیک بعدی فاصلهای یک اندازه داشته باشد و همچنین در هنگام کار سرامیکها در جای خود ثابت باقی بمانند، از ترازکنندهها مانند کلیپس و گوه و یا اسپیسر استفاده میکنیم.
بعد از اینکه تمام کار چسباندن سرامیک روی سرامیک سطح به پایان رسید و کل کف سرامیک شد، حالا باید بندکشی بین درز سرامیک را انجام دهیم. ابتدا تمام کلیپس و گوههای کار شده در بین سرامیکها را از سطح جمع میکنیم. سپس درز میان سرامیکها را با ملات بندکشی میپوشانیم تا درزها کاملا یکدست شوند. بعد از این که بندکشی به پایان رسید و قبل از خشک شدن، با یک اسفنج خیس و نرم سطح کار را تمیز میکنیم.
چسباندن سرامیک روی سرامیک مزایای بسیاری برای شما خواهد داشت و شما را از بسیاری دغدغهها خلاص خواهد کرد. اما این کار علاوه بر انواع مزایا، دارای برخی معایب هم هست که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
مزایای چسباندن سرامیک روی سرامیک شامل:
معایب چسباندن سرامیک روی سرامیک شامل:
مقاله مرتبط: معایب چسباندن سرامیک روی سرامیک؛ راهکارهای رفع معایب
با توجه به مطالب بالا و رعایت نصب مرحله به مرحله فوق، باید گفت که چسباندن سرامیک روی سرامیک از روشهای ساده و کاربردی است که امروزه بهدلیل راحتی در نصب، طرفداران زیادی دارد. در طی نصب، آماده کردن سطح زیرین کار و همچنین انتخاب بهترین و با کیفیتترین سرامیک و همچنین چسب، از مهمترین مراحل انجام این کار است. امیدواریم تا با خواندن مطالب بالا، تمام سوالات ذهنتان برای انجام این کار رفع شده باشد، اما اگر باز هم مسئلهای در گوشهای از ذهنتان وجود دارد، میتوانید با تماس به بخش فنی سایت اینترنتی کاشی لند به پاسخ سوال خود برسید. کارشناسان فنی این مجموعه در اسرع وقت پاسخگوی نیاز شما خواهند بود. همچنین میتوانید با ورود به بخش فروشگاه کاشی لند انواع سرامیکها در طرح، رنگ و سایزهای متنوع و همچنین چسبهای با کیفیت سرامیک را مشاهده و اقدام به خرید کنید.
شهریور 9, 1403
سلام ممنون از مطالب خوب و کاربردی سایتتون،بهترین چسب برای چسباندن سرامیک کدوم برند هستش؟