چسباندن کاشی روی کاشی؛ 0 تا 100 مراحل اجرای اصولی
۲۶ تیر ۱۴۰۳

چسباندن کاشی روی کاشی؛ 0 تا 100 مراحل اجرای اصولی

راهنمای نصب و نگهداری

همیشه هنگام بازسازی و تغییر دکوراسیون ساختمان با معضلاتی روبرو هستیم. یکی از این مشکلات کار کردن با کاشی‌های قدیمی است. بعضی افراد دوست دارند کاشی‌های قدیمی را با کاشی‌های جدید تعویض کنند ولی بسیاری از افراد به خاطر اینکه هزینه زیادی برای کندن کاشی‌های قدیمی صرف نکنند، ترجیح می‌دهند تا کاشی جدید را بر روی کاشی‌های قدیمی بچسبانند. مراحل فرآیند چسباندن کاشی روی کاشی باید بسیار اصولی انجام شود تا بتوان تا سال‌ها بدون کنده شدن از آن استفاده نمود. اگر نمی‌خواهید سختی جدا کردن کاشی‌های قدیمی را متحمل شوید، در این مقاله  0 تا 100 اجرای کار چسباندن کاشی روی کاشی را بیان خواهیم کرد، پس در ادامه با ما همراه باشید.

آیا کاشی روی کاشی می‌چسبد؟

در پاسخ به این سوال باید گفت بله. چسباندن کاشی روی کاشی قدیمی از راحت‌ترین روش‌های جایگزینی است. اگر شرایط مهیا باشد، در این صورت بدون اتلاف وقت، می‌توانیم این کار را انجام دهیم. همچنین این روش، از نظر هزینه نیز مقرون‌به‌صرفه خواهد بود. روش کاشی روی کاشی با کاشی‌کاری معمولی مقداری تفاوت دارد، که باید اصولی را برای اجرای آن پیاده کرد. از جمله این موارد شامل؛ فراهم نمودن وسایل مورد نیاز، آماده کردن سطح کاشی قدیمی، درست کردن ملات و زیر‌سازی اصولی، زدن پرایمر با کیفیت و در آخر بندکشی اصولی کاشی‌های جدید است.

پوشاندن کاشی قدیمی؛ ۸ راهکار سریع و کم هزینه

مقاله مرتبط: پوشاندن کاشی قدیمی؛ ۸ راهکار سریع و کم هزینه

ابزار مورد نیاز برای چسباندن کاشی روی کاشی

ابزار و وسایلی که باید در هنگام نصب کاشی روی کاشی، آماده داشته باشیم، شامل موارد زیر است:

مراحل نصب کاشی روی کاشی

برای اجرای کار اصولی و حرفه‌ای باید مراحلی را پشت سر هم انجام دهیم که در اینجا با این مراحل آشنا می‌شویم.

قدم اول؛ فراهم نمودن ابزار و وسایل ضروری

اولین قدمی که باید برای چسباندن کاشی روی کاشی برداریم، آماده نمودن وسایل کار است. دقیقا همان کاری که در هنگام اجرای سرامیک کاری روی دیوار و کف انجام می‌دهیم. در ابتدای امر تمام وسایل و ابزار کار از جمله ملات، پرایمر، چسب کاشی و پودر بندکشی را آماده می‌کنیم.

قدم دوم؛ مهیا کردن سطح کاشی قدیمی

می‌توان گفت این مرحله از مهم‌ترین و ضروری‌ترین مراحل چسباندن کاشی روی کاشی قدیمی است. آماده کردن سطح زیرین به این ترتیب است که ابتدا باید سطح کاشی‌های قدیمی را کاملا صاف کنیم، که این کار با سمباده نیز قابل اجراست. اگر سطح کاشی قدیمی مشکلی دارد باید رفع شود همچنین می‌توان با جوهرنمک سطح آن‌ها را تمیز نمود، تا تمام برجستگی‌ها و رسوبات موجود در سطح رفع شود.

اگر کاشی قدیمی شکسته است و یا مشکلی دارد باید برطرف و قبل از چسباندن کاشی زیرسازی انجام شود.
اگر کاشی قدیمی شکسته است و یا مشکلی دارد باید برطرف شود و قبل از چسباندن کاشی جدید زیرسازی انجام شود.

برای چسباندن کاشی روی کاشی، کاشی‌های قدیمی نباید لق باشند که در صورت لقی آن‌ها باید با ملات در جهت محکم کردنشان اقدام شود. همینطور اگر ترکی بر روی آن‌ها موجود باشد، می‌توان با بتن آن‌ها را پوشش داد. البته بهتر است بندکشی کاشی‌های قدیمی نیز بررسی شود تا فضا‌های خالی در زیر کاشی جدید مشکل ایجاد نکنند.

قدم سوم؛ آماده سازی ملات یا چسب

در این مرحله اختیار با شما است. زیرا هم می‌توان از ملات‌های ماسه سیمانی قدیمی استفاده نمود و نیز می‌توان از چسب مناسب کاشی و سرامیک برای چسباندن استفاده کرد.

  • آماده سازی با ملات سیمانی: در این روش باید ماسه سنگ، سیمان و چسب بتن را با نسبت برابر با هم ترکیب کرده و دوغاب آماده شده را با قلم مویی به صورت یکدست روی سطح کاشی‌ها پخش نمود. سپس کاشی جدید را می‌چسبانیم. بعد از انجام کار اجازه می‌دهیم تا کاملا خشک شوند.
  • آماده سازی با چسب کاشی و سرامیک: استفاده از چسب خیلی راحت‌تر است. در این روش ابتدا باید سطح روی کاشی‌های قدیمی را با وسیله‌ای مقداری خراش دهیم، تا لعاب آن‌ها کنده شود. سپس پرایمر را برای زیرسازی چسب به صورت کاملا یکدست و یکنواخت روی کاشی قدیمی پخش می‌کنیم. برای این کار بهتر است از یک غلتک برای پخش یکنواخت استفاده کرد. در این مرحله چسب مورد نیاز را بسته به محصول مورد استفاده بر روی کاشی قدیمی استفاده می‌کنیم. اگر می‌خواهید سرامیک معمولی را بر روی کاشی قدیمی بچسبانید، بعد از پرایمر، از چسب استاندارد C1TE و در صورتی که می‌خواهید پرسلان کار کنید، از چسب با استاندارد C2TE استفاده می‌شود. بعد از اجرای هر مرحله اجازه می‌دهیم تا کاملا سطح کار خشک شود.
پرایمر و چسب کاشی را به صورت کاملا یکدست و یکنواخت روی کاشی قدیمی پخش می‌کنیم.
پرایمر و چسب کاشی را به صورت کاملا یکدست و یکنواخت روی کاشی قدیمی پخش می‌کنیم.

قدم چهارم؛ بازرسی کاشی‌های موجود

بازرسی کاشی‌های موجود یکی از مهمترین قسمت‌های اجرای نصب کاشی رو کاشی است. در این مرحله بعد از چسباندن کاشی‌های جدید روی کاشی قدیم، با یک چکش پلاستیک خیلی آرام روی کاشی ضربه می‌زنیم تا از چسبیدن کامل و نصب درست کاشی، اطمینان حاصل کنیم. برای این که از نصب دقیق مطمئن شویم، اگر بعد از زدن ضربه صدای توخالی نشنیدیم یعنی اگر 95% سطح منطقه کاشی شده، صدای توخالی ندهد، یعنی کار بدون نقص انجام شده است. ولی درصورتی که قسمت کاشی شده، صدای تو خالی داشته باشد، مجدد باید کار نصب تکرار شود.

قدم پنجم؛ بندکشی کاشی جدید

قدم پنجم برای چسباندن کاشی روی کاشی قدیمی، بندکشی بین کاشی‌های نصب شده جدید است. قبل از اجرای مرحله نهایی، بهتر است به مدت یک روز؛ 24 ساعت زمان بدهید تا کاشی‌ها کاملا محکم بچسبند و سپس بندکشی را شروع کنید. ملات پودر بندکشی را آماده کرده و سپس به صورت حرفه‌ای بین درزهای کاشی و سرامیک را پر می کنیم. بهتر است از پودرهای بندکشی آنتی باکتریال استفاده شود تا با گذشت زمان بدون تغییر رنگ و شکستگی باقی بمانند.

پس از آماده شدن ملات پودر بندکشی، درزهای کاشی و سرامیک را با آن پر می کنیم.
پس از آماده شدن ملات پودر بندکشی، درزهای کاشی و سرامیک را با آن پر می کنیم.

قدم نهایی؛ نظافت سطح کاشی جدید

بعد از اتمام کار بندکشی و قبل از اینکه کاملا خشک شوند، با یک اسفنج نرم خیس، مواد اضافی بندکشی و چسب باقی مانده بر روی کاشی را کاملا پاک کنید.

در پایان با دقت و همراه با حرکات نرم بوسیله یک اسفنج مرطوب مواد اضافی بندکشی و چسب باقی‌مانده را از روی کاشی و یا سرامیک پاک می کنیم.
در پایان با دقت و همراه با حرکات نرم بوسیله یک اسفنج مرطوب، مواد اضافی بندکشی و چسب باقی‌مانده را از روی کاشی و یا سرامیک پاک می کنیم.

مزایا و معایب روش چسباندن کاشی روی کاشی

چسباندن کاشی روی کاشی یا سرامیک روی سرامیک قدیمی هم دارای مزایا و هم معایبی است. این روش اگر چه به دلیل مزایای آن، طرفداران زیادی دارد، اما معایب آن محدودیت‌هایی ایجاد می‌کند که برخی افراد را برای استفاده از این روش پشیمان می‌سازد.

از مزایای چسباندن کاشی روی کاشی می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  • سرعت بالا در انجام کار
  • ایجاد ضایعات کمتر
  • ایجاد سطح هموار و یکنواخت
  • صرف جویی در زمان
  • کم کردن هزینه زیرسازی کار
  • کاهش زحمت

علاوه بر مزایا، معایب چسباندن سرامیک روی سرامیک نیز به شرح زیر است:

  • اگر زیرسازی اصولی انجام نشود، کاشی‌های جدید به درستی بر روی کاشی قدیمی نمی‌چسبند و به مرور زمان با ورود رطوبت مخصوصا در فضای سرویس بهداشتی سبب ایجاد کپک شده و همچنین سبب کنده شدن کاشی جدید نیز می‌شود.
  • یکی از معایب دیگر این کار و مشکلاتی که به همراه دارد، بلند شدن ارتفاع کف است، که در اغلب موارد از باز و بسته شدن درب‌ها جلوگیری می‌کند.
  • چسباندن کاشی رو کاشی، تحمل وزن بیشتری از جانب سازه را به همراه خواهد داشت.در این صورت اگر ساختمان استحکام لازم را نداشته باشد، خطراتی را به دنبال خواهد داشت.

چسباندن کاشی روی کاشی کف دستشویی و حمام

حمام و دستشویی جزء مناطقی در یک ساختمان هستند، که در هنگام تغییر دکوراسیون می‌توان بدون کندن و حذف کاشی قدیمی، از نصب کاشی بر روی کاشی استفاده نمود. در این مناطق به دلیل وجود رطوبت باید از چسب کاشی و سرامیک و همچنین از کاشی و سرامیک مقاوم در برابر رطوبت استفاده شود تا بعد از نصب بر روی کاشی قدیمی بتواند با گذشت زمان بدون جداشدن، باقی بماند. همچنین قبل از نصب به فاصله کاشی نصب شده تا سطح زیرین درب خروجی توجه کنید تا بعد از کار دچار مشکل نشوید.

برای نصب کاشی بر روی کاشی در کف حتما قبل از چسباندن کاشی و سرامیک از تراز‌شونده استفاده کنید و با تراز کردن کف، به طور دقیق این کار را انجام دهید.

چسباندن کاشی روی کاشی دیوار

شاید برایتان سوال پیش بیاید که آیا بر روی دیوار نیز می‌توان به روش کاشی روی کاشی نصب را انجام داد یا خیر؟ چسباندن کاشی روی کاشی هیچ ارتباطی به محل نصب ندارد و در صورت فراهم بودن شرایط نصب، این کار امکان‌پذیر است. بسیاری از نصابان حرفه‌ای این کار را می‌پسندند و استفاده از کاشی روی کاشی دیوار رواج دارد. بسته به نوع سرامیک یا پرسلان نصب شده بر روی کاشی و سرامیک قدیمی باید از چسب‌های مخصوص با استاندارد مورد نظر استفاده شود تا با اطمینان کافی بتوان این کار را انجام داد. چسب پودری بیشتر برای نصب کاشی روی کاشی دیوار و برای انواع محیط‌های مرطوب کاربرد دارد.

نصب کاشی روی کاشی بین کابینتی

یکی از کارهایی که برای بازسازی و تغییر دکوراسیون فضای آشپزخانه می‌توان انجام داد، تغییر کاشی و سرامیک بین کابینتی در آشپزخانه است. برای نصب کاشی روی کاشی بین کابینتی بهتر است از چسب که راحت‌ترین روش چسباندن است، استفاده کنید. همچنین با توجه به اینکه دیوار آشپزخانه و دیواره‌های بین‌کابینتی تا اجاق گاز همیشه در معرض مواد سرخ کردنی قرار می‌گیرند، بنابراین خیلی زود آلوده می‌شوند، پس بهتر است از کاشی و سرامیک با کیفیت و بدنبال آن نیز از چسب مقاوم استفاده شود. استفاده از انواع کاشی سرامیک مانند کاشی‌های استیک یا پیل می‌تواند در نصب کاشی رو کاشی بین کابینتی مهم واقع شود.

نکات مهم نصب کاشی روی کاشی

  • افزایش ارتفاع کف را حتما در این نوع نصب در نظر بگیرید. زیرا در صورت چسباندن کاشی روی کاشی قدیمی سطح بالا می‌آید و مشکلاتی از جمله باز و بسته شدن در را به همراه خواهد داشت.
  • عیوب کاشی‌های قدیمی از جمله لقی و شکستگی را برطرف کنید. سپس اقدام به این کار کنید، تا در صورت نصب از کنده شدن و همچنین از فراهم شدن محیطی برای باکتری و قارچ در زیر آن‌ها جلوگیری کنید.
  • روی کاشی‌هایی که از جنس سنگ طبیعی هستند، این کار را انجام ندهید. زیرا این کاشی‌ها خاصیت شکنندگی دارند و مناسب این روش نیستند.
  • بتن‌های پلیمری موجود مقاومت بالایی در برابر مواد شیمیایی، فشار وارده و همچنین رطوبت دارند. سعی کنید تا ترک‌های کاشی قدیمی را با آن‌ها کاملا پوشش دهید.
  • در هنگام بندکشی از پودر بندکشی آنتی باکتریال استفاده شود. زیرا با گذشت زمان، از ایجاد قارچ و باکتری بین درز کاشی و سرامیک، جذب آلودگی و تغییر رنگ و ماهیت خود جلوگیری می‌شود.
  • اگر کاشی جدید بر روی کاشی‌های قدیمی موجود در مناطقی که دارای رطوبت بالایی هستند، نصب شود، بهتر است از چسب کاشی و سرامیک مناسب برای شرایط رطوبی استفاده شود.
  • یک چکش پلاستیک به همراه داشته باشید تا با ضربه‌های آرام بر روی کاشی و سرامیک‌ها از چسبندگی و قرار گرفتن در محل خود اطمینان حاصل کنید.
  • بسته به مصالحی که استفاده می‌شود، ممکن است خشک شدن آن‌ها کمی طول بکشد. بنابراین برای اینکه کار بدون نقص انجام شود، کمی صبر کنید.
  • برای صرفه جویی در زمان، چسب مورد نظر را به صورت مستقیم در پشت کاشی‌های جدید بزنید.
 با چکش پلاستیکی به آرامی بر روی کاشی ها ضربه بزنید تا اطمینان حاصل کنید که کاشی به درستی در محل خود قرار گرفته و چسبندگی مناسبی دارد.
با چکش پلاستیکی به آرامی بر روی کاشی ها ضربه بزنید تا اطمینان حاصل کنید که کاشی به درستی در محل خود قرار گرفته و چسبندگی مناسبی دارد.

سخن پایانی

در پایان متذکر می‌شویم که اگر از رنگ و ظاهر کاشی‌های قدیمی خسته شده‌اید و یا به هر علت دیگر می‌خواهید کاشی‌های جدید جایگزین کنید، می‌توانید بدون کندن کاشی‌های قدیمی، از روش نصب کاشی رو کاشی بدون صرف هزینه و زمان اضافی، استفاده کنید. در واقع چسباندن کاشی روی کاشی قدیمی را می‌توان در تمام قسمت‌های ساختمان از جمله کف و دیوار، به روش قدیمی با سیمان و یا با چسب بهره گرفت. در این مقاله سعی کردیم تا تمام جزئیات کار بیان شود. اگر نیاز به مشاوره بیشتر در این زمینه داشتید، با مراجعه به بخش فنی سایت کاشی لند می‌توانید پاسخگوی نیازتان باشید.

مهناز غفارلو
نویسنده : مهناز غفارلو

همیشه دنبال جستجو در بخش های مختلف علمی در هر زمینه ای بودم، تا اینکه تو زمینه مصالح ساختمانی مطالب زیادی رو در قالب مقاله پیگیر شدم و به نوعی تخصصی یاد گرفتم تا وارد هنر نویسندگی در این زمینه شدم تا بتونم مطالب مفید و جامعی رو در اختیار مخاطبان قرار دهم.

پیغام شما
نام
ایمیل

نظرات کاربران 2
    انصاری فر

    شهریور 21, 1403

    میشه بهترین برند های چسب برای چسباندن کاشی بر روی کاشی های قدیمی رو معرفی کنید.

    بابک

    مهر 30, 1403

    سلام،مقاله خیلی خوبی بود لطفا برند های معتبر چسب کاشی رو هم معرفی کنید.

مقالات مرتبط