معایب چسباندن سرامیک روی سرامیک؛ راهکارهای رفع معایب
۴ تیر ۱۴۰۳

معایب چسباندن سرامیک روی سرامیک؛ راهکارهای رفع معایب

راهنمای نصب و نگهداری

اغلب افراد وقتی تصمیم به بازسازی خانه خود را دارند که سرامیک‌های قدیمی شکسته باشند یا شکل ظاهری خود را از دست داده باشند که در این صورت ترجیح می‌دهند به جای اینکه از ابتدا شروع کنند و سرامیک‌های قدیمی را با صرف هزینه و وقت از کف جدا کنند، کار را با چسباندن سرامیک روی سرامیک با چسب کاشی شروع می‌کنند. اگر اقدام به بازسازی کرده‌اید و می‌خواهید معایب چسباندن سرامیک روی سرامیک را بدانید در ادامه با ما همراه باشید تا در این مقاله آن‌ها را بیان کنیم.

سرامیک از مهمترین مصالحی است که برای پوشاندن کف و دیوار ساختمان استفاده می‌شود. برای انجام کار سرامیک‌کاری مخصوصا،‌چسباندن سرامیک روی سرامیک باید مراحلی طی شود و البته دقت و تخصص خود را می‌طلبد. برای چسباندن سرامیک از زیرسازی تا چسباندن و بندکشی بین بندها باید نظم خاصی رعایت شود تا دچار مشکلی نشویم.

آیا سرامیک روی سرامیک می چسبد؟

برای پاسخ به این سوال باید گفت که بله سرامیک روی سرامیک می‌چسبد ولی به شرطی که معایبی را که این امر دارد رفع کنیم. پیشرفت در تولید چسب‌های ساختمانی این عمل را آسان کرده و به راحتی می‌توان بدون هیچ هزینه‌ای و همچنین کثیف‌کاری اقدام به چسباندن سرامیک روی سرامیک‌های قدیمی مکان‌های مختلف مانند فضای پذیرایی، اتاق خواب، حمام، دستشویی و همچنین محیط‌های دیگر مانند مراکز اداری کرد. مثلا زمانی که سرامیک‌های قدیمی آسیب دیده باشند و همچنین برای تغییر دکوراسیون اولین فکری که به ذهن می‌رسد استفاده از این روش است، اما به هر حال قبل از شروع بهتر است که معایب چسباندن سرامیک روی سرامیک را بشناسید و آگاهانه اقدام به بازسازی نمایید.

 انتخاب چسب مناسب و اجرای صحیح فرآیند چسباندن نقش بسیار مهم در بهبود کیفیت و دوام سرامیک جدید را دارد.
انتخاب چسب مناسب و اجرای صحیح فرآیند چسباندن نقش بسیار مهم در بهبود کیفیت و دوام سرامیک جدید را دارد.
چسباندن سرامیک روی سرامیک؛ 0 تا 100 طریقه نصب اصولی

مقاله مرتبط: چسباندن سرامیک روی سرامیک؛ 0 تا 100 طریقه نصب اصولی

چرا بهتر است سرامیک روی سرامیک نچسبانیم

با وجود اینکه کار چسباندن سرامیک روی سرامیک، کار  بسیار راحتی به نظر می‌رسد و به‌راحتی انجام‌پذیر است، اما باید بدانیم که در کنار هر مزیتی، معایبی نیز وجود دارد. در این قسمت به معایب چسباندن سرامیک روی سرامیک، می‌پردازیم پس با ما همراه باشید:

ایجاد ارتفاع بیش از حد

یکی از مهم‌ترین معایب چسباندن سرامیک روی سرامیک، بالا رفتن ارتفاع کف است. زمانی که شروع به عمل چسباندن سرامیک‌های جدید کردید در نهایت متوجه خواهید شد که سطح زمین دارای ارتفاعی بیش از حد شده است که بروز مشکلاتی را به همراه خواهد داشت. مثلا زمانی که برای حمام و سرویس بهداشتی یا حتی اتاق خواب این کار را انجام می دهید بسته شدن درب با مشکل مواجه می‌شود. به دلیل اینکه کف زمین ارتفاعی بیش از حد قبلی پیدا می‌کند. در این حالت تنها راه‌حل این است که مقداری از ارتفاع درب کم کنید یا برش دهید. بنابراین بهتر است از همان ابتدا این مشکل را بررسی کنید تا در ادامه دچار مشکل نشوید.

زیرسازی نامناسب سرامیک

اغلب افراد زمانی که از سرامیک‌های قدیمی خسته می‌شوند و یا سرامیک‌های قدیمی دچار تغییر رنگ و شکستگی می‌شوند تصمیم می‌گیرند که خانه خود را بازسازی کنند و اولین گزینه‌ای که به ذهن آن‌ها می‌رسد چسباندن سرامیک روی سرامیک است. یکی از معایب چسباندن سرامیک روی سرامیک توجه نکردن به زیرسازی است. باید بگوییم که شاید مدت زمانی از زیبایی سرامیک‌های جدید بهره ببریم ولی به دلیل زیرسازی نامناسب با گذشت زمان باید دولایه سرامیک چسبیده به هم را از کف جدا کنید که با خرید سرامیک‌های جدید و جدا کردن سرامیک قدیمی متحمل هزینه‌ای دو چندان خواهید شد. پس اگر تعداد کمی از سرامیک‌های قدیمی آسیب دید با زیرسازی مناسب می‌توان سرامیک‌های جدید را روی سرامیک‌های قدیمی چسباند.

زیر سازی یکی از عوامل مهم در فرآیند چسباندن کاشی است و اهمیت آن نباید نادیده گرفته شود.
زیر سازی یکی از عوامل مهم در فرآیند چسباندن کاشی است و اهمیت آن نباید نادیده گرفته شود.

عدم فیکس شدن سرامیک‌های قدیمی روی جدید

یکی از معایب چسباندن سرامیک روی سرامیک، این است که سرامیک‌های جدید به خوبی روی سرامیک‌های قدیمی فیکس نمی‌شوند و در واقع بین این دو لایه فاصله‌ای ایجاد می‌شود که مشکلات زیادی را به همراه خواهند داشت. مثلا می‌توان به زمان شستشوی سرامیک‌ها اشاره کرد که در آن زمان آب بین فاصله و درز بین سرامیک‌ها نفوذ کرده و علاوه بر تخریب سرامیک، به ایجاد قارچ در فضای موجود کمک می‌کند. همچنین به بلند شدن برخی از آن‌ها کمک می‌کند که باید مجدد کار نصب را با صرف هزینه‌ای مضاعف انجام داد.

بنابراین برای اینکه این مشکل رخ ندهد بهتر است سطح سرامیک‌های قدیمی را به خوبی پوشش داده و زیرسازی لازم را انجام داده، سپس اقدام به نصب کنید. البته برای بهتر انجام شدن کار، استفاده از چسب‌های باکیفیت در ین مرحله ضروری است.

زیرسازی برای نصب کاشی یک مرحله مهم در فرآیند نصب کاشی است.
زیرسازی برای نصب کاشی یک مرحله مهم در فرآیند نصب کاشی است.

بایدها و نبایدهای چسباندن سرامیک روی سرامیک

برای استفاده از این روش و پیشگیری از معایب چسباندن سرامیک روی سرامیک، دانستن مواردی حائزاهمیت است که در زیر به این نکات اشاره می‌کنیم:

  • قبل از اینکه بخواهید کار را شروع کنید سطح سرامیک را به خوبی بررسی کنید.
  • زمانی که می‌خواهید کار سرامیک روی سرامیک را انجام دهید حتما موارد زیرسازی مانند نشتی لوله‌‌ها را بررسی کنید چون در این صورت بعد از مدتی باید اقدام به کندن مجدد سرامیک‌های جدید کنید که بالطبع وقت و هزینه‌ای تلف خواهد شد.
  • ایراد سرامیک‌های قدیمی را رفع کنیم. قبل از شروع به کار باید مطمئن شویم که سرامیک‌های قدیمی محکم سر جای خود قرار گرفته‌اند. برای اطمینان بهتر است با یک پتک چوبی روی سرامیک ضربه بزنید که اگر لق باشد صدای ضربه تغییر خواهد کرد. در این صورت سریع باید آن را جدا کرد یا با ملات در جهت سفت شدن سرامیک قدیمی اقدام کرد. اگر ایراد سرامیک قدیمی حل نشود به دنبال آن سرامیک‌های جدید نیز همان ایراد را نشان خواهند داد.
  • بعد از اینکه ایرادات سرامیک قدیمی رفع شد بهتر است از یک همتراز که به هموار شدن محیط کمک می‌کند که ۱۲۰ سانتی‌متر طول دارد استفاده کرد. با این وسیله می‌توان قسمت‌های ناهموار را تشخیص داد و به کمک آن اقدام به رفع آن‌ها کرد.
  • برای چسباندن حتما از چسب باکیفیت مرغوب استفاده کنید زیرا چسب غیر استاندارد نیز مشکلاتی را به همراه خواهد داشت.
پیشنهاد می‌شود که برای چسباندن کاشی روی کاشی از چسب باکیفیت و استاندارد استفاده کنید تا از نتایج بهتری برخوردار شوید.
پیشنهاد می‌شود که برای چسباندن کاشی روی کاشی از چسب باکیفیت و استاندارد استفاده کنید تا از نتایج بهتری برخوردار شوید.
  • از چسبی که برای چسباندن سرامیک استفاده می‌شود برای هر متر در حدود ۳ تا ۴ کیلوگرم استفاده می‌شود. زمانی که سرامیک‌های قدیمی شکسته باشند میزان مصرف چسب بیشتر خواهد بود. همچنین اگر سرامیکی کاملا شکسته باشد بهتر است سرامیک کاملا جدا شود و فضای آن را با چسب پر کرد و بعد اقدام به نصب سرامیک جدید کنید.
  • از معایب چسباندن سرامیک روی سرامیک استفاده از چسب نامرغوب است که هزینه‌ای اضافی به دنبال خواهد داشت.
  • برای چسباندن سرامیک روی سرامیک از فرد متخصص در این زمینه که تجربه کاری داشته باشد استفاده کنید. زیرا متخصصین در این حوزه می‌دانند که چگونه مشکلات این روش را حل کنند.

سخن پایانی

در پایان مفتخریم که با سایت کاشی‌لند همراه بودید. امیدواریم اطلاعات مفیدی در اختیار شما قرار گرفته باشد. همانطور که در بالا گفته شد در این مقاله می‌خواهیم با معایب چسباندن سرامیک روی سرامیک آشنا شدیم. متوجه شدیم که چسباندن سرامیک روی سرامیک علاوه بر مزیت‌ها با معایبی نیز از قبیل ارتفاع بیش از حد سطح، باز و بسته نشدن درب محیط، زیرسازی نامناسب و لق ماندن سرامیک‌ها، ایجاد فضایی بین سرامیک‌های قبلی با جدید که در نتیجه آسیب به سرامیک جدید و همچنین تشکیل قارچ و جرم خواهد شد. بنابراین بهتر است قبل از شروع کار تمام معایب حل شود.

اگر به دنبال یک چسب مناسب برای چسباندن سرامیک هستید محصولات مرغوب مانند دینوکل، اپرا و … در قسمت فروشگاه کاشی لند موجود است و شما می‌توانید با مشاهده آن‌ها اقدام به خرید نمایید.

مهناز غفارلو
نویسنده : مهناز غفارلو

همیشه دنبال جستجو در بخش های مختلف علمی در هر زمینه ای بودم، تا اینکه تو زمینه مصالح ساختمانی مطالب زیادی رو در قالب مقاله پیگیر شدم و به نوعی تخصصی یاد گرفتم تا وارد هنر نویسندگی در این زمینه شدم تا بتونم مطالب مفید و جامعی رو در اختیار مخاطبان قرار دهم.

منابع : homebuilding
پیغام شما
نام
ایمیل

مقالات مرتبط