ابعاد سرامیک کف چقدر است؟ سایز سرامیک کف برای همه مکان‌ها
۱۹ خرداد ۱۴۰۳

ابعاد سرامیک کف چقدر است؟ سایز سرامیک کف برای همه مکان‌ها

راهنمای خرید و انتخاب

برای تهیه سرامیک کف، سوالی که معمولاً برای مشتریان و کاربران ایجاد می شود، این است که ابعاد سرامیک کف چقدر است و کدام ابعاد، مناسب فضای مد نظرشان است. امروزه با پیشرفت تجهیزات و تکنولوژی های ساخت کاشی و سرامیک ، سرامیک های متنوعی در سایزهای کوچک تا بسیار بزرگ تولید می شوند و همین موضوع علت اصلی سخت شدن انتخاب سرامیک برای کاربران است.

اگر می خواهید یک بار برای همیشه بدانید که کدام اندازه سرامیک کف را در چه فضایی استفاده کنید و در زمان خرید، اطلاعات کافی راجع به سایزهای مختلف داشته باشید، دعوت می کنیم این مطلب را تا انتها مطالعه فرمایید.

ابعاد استاندارد سرامیک کف

ابعاد سرامیک اگر با توجه به سطح مورد نظر تعیین شود، ظاهری بهتر به فضای شما خواهد داد. هر چند امروزه بسیاری از افراد بی‌توجه به سطح مورد نظر، سرامیک با ابعاد دلخواهشان را خریداری می کنند؛ اما این موضوع، جلوه نهایی فضایی که در اختیار دارند را تحت تاثیر قرار می دهد.

سایز ۳۰*۳۰ و ۶۰*۶۰ از ابعاد رایج سرامیک کف هستند.
سایز ۳۰*۳۰، ۴۰*۴۰ و ۶۰*۶۰ از رایج‌ترین ابعاد سرامیک کف هستند.

برخی از ابعاد سرامیک، برای استفاده در کف رایج تر است که در زیر به مهم ترین آن ها اشاره می کنیم.

  • 30در30 : این نوع سرامیک در گذشته رایج تر بوده و در حال حاضر بیشتر در کف سرویس بهداشتی و حمام مورد استفاده قرار می گیرد.
  • 40در40: سرامیک های کف با این سایز نیز مانند سایز 30 در30 امروزه کمتر استفاده می‌شود و کاربرد آن ها اغلب در کف دستشویی، حمام و آشپزخانه است.
  • 50در50: سرامیک در این ابعاد مناسب استفاده در سالن های کوچک، راهرو ها و موارد این چنینی است.
  • 60در60: از رایج‌ترین و محبوب‌ترین سایزها برای استفاده در کف خانه است. این سایز از آنجا که ابعاد متوسطی دارد، فضا را در اندازه واقعی نشان می دهد و به دلیل اینکه سایز آن ها خیلی بزرگ نیست، پرتی آن ها نیز کم است. این سایز سرامیک، مناسب‌ترین سایز برای منازل است.
  • 80در80: این سایز امروزه محبوبیت بسیار زیادی پیدا کرده است و در منازل، ادارات و محیط های مختلف به عنوان سرامیک کف مورد استفاده قرار می گیرد. البته این سایز ها عمدتا از نوع پرسلان هستند.
  • 100در100: سایز یک در یک متر، سایزی مناسب استفاده در کف لابی‌های هتل و مجموعه‌ها، خانه‌های بزرگ، سالن‌های اجتماعات، ادارات و غیره است. دقت داشته باشید که سایز یک‌دریک و سایزهای بزرگ‌تر اغلب از جنس پرسلان تولید می‌شوند و با نام سرامیک فروخته نمی‌شوند. این سایز نیز امروزه محبوبیت زیادی پیدا کرده است و در فضاهای متنوعی به کار می‌رود.
  • 120در60: سرامیک‌های 120در60 اغلب از جنس پرسلان بوده و مناسب استفاده هم در کف و هم در دیوار هستند. این سایز آن‌قدر مورد توجه قرار گرفته‌است که از آن در همه فضاهای داخلی و خارجی کوچک و بزرگ استفاده می‌شود. اگر چه این سایز بزرگ است، اما محبوبیت آن باعث شده که آن را حتی در آشپزخانه، سرویس بهداشتی و حمام‌های کوچک نیز به کار ببرند.
  • 120در20: سرامیک‌هایی با این ابعاد نیز که بیشتر طرح‌هایی شبیه به پارکت چوبی دارند، می‌تواند نمای زیبای طبیعت را به محیط بدهد. این سرامیک‌ها اغلب در سالن، پذیرایی و اتاق خواب‌ها استفاده می‌شوند.
  • سرامیک سایز اسلب: اسلب‌ها سرامیک‌های پرسلانی در ابعاد بسیار بزرگ هستند که کوچک‌ترین سایز آن‌ها از 120در120 سانتی‌متر شروع می‌‌شود. از رایج‌ترین سایز اسلب‌ها می‌توان به سایز 120در260، 240در120و 160در80 سانتی‌متر اشاره کرد. البته اغلب از اسلب‌های بسیار بزرگ مانند سایز 300*150 به عنوان دیوارپوش یا دیوار پشت تلویزیون (TV wall) استفاده می‌شود، ولی اسلب‌های کوچک‌تر را در کف ساختمان‌های تجاری و لابی‌ها نیز به کار می‌برند.
  • دیگر سایزهای رایج: سایزهای رایج سرامیک کف و پرسلان که امروزه در طرح و مدل­های مختلفی تولید می­شوند می توان به سایزهای 80در40، 120در40 و 100در50 نیز اشاره کرد. این ابعاد به دلیل قالب مستطیل شکلی که دارند، قابل استفاده در فضاهای گوناگون چه در کف و چه در دیوار هستند. اغلب محصولاتی که در این سایزها تولید می­شوند نیز از جنس پرسلان هستند.

ابعاد سرامیک کف سرویس بهداشتی

برای خرید سرامیک کف سرویس بهداشتی باید به نکات متنوعی اشاره کرد. ابعاد سرامیک برای سرویس بهداشتی باید با توجه به اندازه سرویس خریداری شوند. البته انتخاب ابعاد همان‌طور که قبلا نیز اشاره کرده‌ایم، کاملا سلیقه‌ای است. اما به طور معمول سرامیک‌هایی با سایزهای‌های کوچک‌تر برای استفاده در کف سرویس بهداشتی مناسب‌تر هستند چرا که سایزهای کوچک‌تر در زمان نصب سنگ توالت چه ایرانی و فرنگی و همچنین روشویی، کمتر نیاز به برش دارند و به اصطلاح پرتی کار کم خواهد بود.

ابعاد ۳۰در۳۰ از سایزهای رایج سرامیک کف در سرویس بهداشتی است
ابعاد ۳۰در۳۰ از سایزهای رایج سرامیک کف در سرویس بهداشتی است.

از طرفی شیب دادن به سرامیک‌های کوچک، راحت‌تر است و در سرویس‌های ایرانی و حمام که شیب‌بندی بسیار مهم است، کار تمیزتر و بهتر انجام می‌شود. امروزه ابعاد 30در30 و 40 در40 از جمله ابعاد رایج سرامیک برای استفاده در کف سرویس بهداشتی و حمام هستند. اما افراد بسیاری هم هستند که از پرسلان‌ با ابعاد 120 در 60 نیز در این فضاها استفاده می‌کنند.

ابعاد سرامیک کف حمام

ابعاد مناسب برای حمام نیز بستگی به متراژ حمام شما دارد. اغلب مردم مایل هستند که سرامیک‌های که در کف سرویس بهداشتی استفاده می‌کنند را با سرامیک‌های کف حمام خود شبیه به هم و هماهنگ انتخاب کنند. بهترین سایز سرامیک کف حمام کوچک سایزهای ۳۰در۳۰ و ۴۰در۴۰ است، اما شما می‌توانید هر سایز دیگری که مایل هستید را با لعاب ضد لغزش یا مات به کار ببرید.

ابعاد سرامیک کف آشپزخانه

در حال حاضر اغلب مردم، ابعادی که برای سرامیک کف در تمام منزل به کار می‌برند را در آشپزخانه نیز استفاده می‌کنند. از آنجا که در خانه‌های امروزی کف آشپزخانه و کف سالن و پذیرایی، هم‌سطح هستند، در بیشتر موارد از همان نوع سرامیکی که در کف سالن و همه قسمت‌های منزل استفاده شده در کف آشپزخانه نیز استفاده می‌کنند. البته این موضوع کاملا به سلیقه شما بستگی دارد.

از ابعاد دلخواهتان برای سرامیک کف آشپزخانه استافده کنید.
از ابعاد دلخواهتان برای سرامیک کف آشپزخانه می‌توانید استفاده کنید.

تمامی ابعادی که مناسب کف هستند را می‌توان برای آشپزخانه استفاده کرد. ابعاد کوچک‌تر مانند 30در30 و 40 در40 مناسب آشپزخانه‌هایی هستند که فضایشان کاملا از فضای حال و پذیرایی جدا است و برای آشپزخانه‌های اپن و هم سطح با سالن، هر سایزی که مایل هستید می‌توانید به کار ببرید.

ابعاد سرامیک کف پذیرایی

ابعاد 60 در60 و 80در80 بیشترین کاربرد را در کف پذیرایی دارند، اما اگر سالن پذیرایی شما بسیار بزرگ است، می‌توانید از سایزها و ابعاد بزرگ‌تر نیز استفاده کنید. دو سایز نام برده در اغلب منازل مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ چرا که با شکل مربعی که دارند، سالن خانه شما را در اندازه واقعی نشان خواهند داد. سایزهای 100 در100 و120 در60 را نیز می‌توان در پذیرایی‌های عمارت‌ها یا خانه‌های بزرگ به کار برد.

سرامیک با ابعاد ۱۲۰در۲۰ با طرح پارکت برای استفاده در کف حال، پذیرایی و اتاق‌های خواب مناسب است.
سرامیک با ابعاد ۱۲۰*۲۰ در طرح پارکت، مناسب استفاده در کف حال و پذیرایی است.

سایز 120در 20 نیز از سایزهای پرطرفدار برای استفاده در فضاهای داخلی به خصوص در سالن‌های پذیرایی و اتاق خواب‌ها است. شما می‌توانید با توجه به دکوراسیون داخلی منزل خود بهترین انتخاب را از میان این سایزهای گفته شده یا سایزهای بزرگ‌تر، سرامیک کف پذیرایی خانه خود را انتخاب کنید.

بهترین سایز سرامیک کف پذیرایی کدام است؟ معرفی ابعاد مناسب

مقاله مرتبط: بهترین سایز سرامیک کف پذیرایی کدام است؟ معرفی ابعاد مناسب

اندازه سرامیک کف اتاق خواب

پیشنهاد ما این است که سرامیک تمام منزل یک­دست باشد و هر نوع سرامیکی که برای کف سالن خانه خود انتخاب می­‌کنید، همان ابعاد را نیز در اتاق خواب استفاده کنید. سرامیک با ابعاد 60در60 و 80در80 انتخاب مناسبی برای استفاده در کف اتاق خواب هستند. همچنین سرامیک‌­های 120در20 که اغلب طرح پارکتی هستند، نیز برای استفاده در فضاهای داخلی مناسب به نظر می­آیند.

ابعاد سرامیک کف حیاط

سرامیک کف حیاط و پارکینگ، کاملا با سرامیک کف درون منزل متفاوت است. سرامیک‌های کف حیاط علاوه بر اینکه باید دارای دوام و مقاومت بالاتری باشند، معمولا از ابعاد خیلی بزرگ انتخاب نمی‌شوند. البته کاشی لند اصلا پیشنهاد نمی‌کند که از سرامیک معمولی برای کف حیاط و پارکینگ استفاده کنید و به جای آن توصیه می‌شود از پرسلان‌هایی با ضخامت بالا بین 14تا 20 میلی‌متر برای این فضا استفاده شود. ابعاد رایجی که در کف حیاط و پارکینگ به کار می‌روند عبارتند از: 30در30، 40در40، 50در50 و 60در60.

ابعاد سرامیک کف پارکینگ

سرامیک‌های کف پارکینگ بسیار مقاوم هستند و معمولاً از نوعی انتخاب می‌شوند که تردد بسیار زیاد خودروهای سنگین نیز نتواند به راحتی آن‌ها را دچار ترک یا شکستگی کند. ابعاد این سرامیک یا پرسلان‌ها چندان تفاوتی با سرامیک‌های کف حیاط ندارد. بنابراین در کف پارکینگ نیز می‌توان از سرامیک کف با ابعاد 30در30، 40در40، 50در50، 60در60استفاده کرد. پرسلان‌هایی که در کف حیاط و پارکینگ استفاده می‌شوند، بهتر است که از نوع برجسته و استراکچر انتخاب شوند تا لغزندگی آن‌ها کمتر باشد.

اغلب از سرامیک‌های استراکچر با ابعاد ۳۰در۳۰ و ۴۰در۴۰ در حیاط و پارکینگ استافده می‌شود.
اغلب از سرامیک‌های استراکچر با ابعاد ۳۰در۳۰ و ۴۰در۴۰ در حیاط و پارکینگ استفاده می‌شود.

ابعاد سرامیک کف لابی و مراکز تجاری

برای اینکه جلوه زیباتری به محیط این فضاها داده باشیم اغلب از پرسلان‌ها با سایز بزرگ یا اسلب استفاده می‌شود. سایزهای پرسلان کف استفاده شده در لابی و مراکز تجاری از 80در80 شروع می‌شوند. رایج‌ترین سایزها برای این فضاها عبارتند از: 80در80، 100در100، 120در40، 80در40، 120در60، 100در50.

بهترین سایز سرامیک کف برای شما کدام است؟

انتخاب ابعاد مناسب سرامیک کف همان‌طور که اشاره کردیم به فضاهای مختلف خانه و اندازه‌های آن‌ها بستگی دارد. به طور خلاصه اگر بخواهیم شما را برای انتخاب ابعاد مناسب در سرامیک کف راهنمایی کنیم، می‌توانیم جدول زیر را ارائه کنیم. جدول زیر در انتخاب هر چه بهتر سرامیک کف مورد نظر به شما کمک خواهد کرد.

محل استفادهرایج‌­ترین ابعاد سرامیک برای کف
کف سرویس بهداشتی و حمام30×30، 40×40
کف آشپزخانههمه ابعاد با توجه به سلیقه مشتری
کف سالن، پذیرایی، اتاق خواب50×50، 60×60، 80×80، 100×100، 120×60، 120×20، 120×40، 80×40، 100×50
کف لابی و مراکز تجاری120×60، 100×100، 120×40 و انواع دیگر از سایز اسلب
کف حیاط و پارکینگ سرامیک پرسلانی با ابعاد 30×30، 40×40، 50×50 و 60×60
جدول سایزهای رایج ابعاد سرامیک کف

اگر خودتان قصد خرید سرامیک دارید و خرید را به شخص متخصص نسپرده‌اید، باید این نکته را در زمان خرید در نظر داشته باشید که ابعاد سرامیک باید متناسب با متراژ محیط خریداری شوند. سرامیک‌های بزرگ برای فضای کوچک، پرتی کار را بالا می‌برند از طرفی سرامیک‌های کوچک با بندکشی بیشتر، فضا را شلوغ کرده و از زیبایی فضا می‌کاهند.

سخن پایانی

با پیشرفت تکنولوژی در زمینه ساخت کاشی و سرامیک در ایران، ابعاد سرامیک کف نیز تنوع زیادی پیدا کرده است. در متن بالا به شما رایج‌ترین اندازه سرامیک کف را معرفی کرده‌ایم. اگر حتی با مطالعه متن بالا هنوز هم در انتخاب سایز سرامیک کف مناسب منزل خود شک دارید، می توانید پرسش خود را در بخش نظرات بنویسید یا با کارشناسان ما در فروشگاه اینترنتی کاشی لند تماس بگیرید، کارشناسان کاشی لند علاوه بر اینکه به شما راهنمایی های لازم را در خصوص انتخاب ابعاد مناسب ارائه خواهند داد، می توانند طرح و رنگ‌های مناسبی را نیز به شما پیشنهاد کنند و انتخاب کاشی و سرامیک را برای شما آسان‌تر سازند.

سمیه موسوی
نویسنده : سمیه موسوی

از آنجا که درباره صنعت ساختمان مطالعه زیادی داشتم و از کودکی هم عاشق وبگردی و خواندن مقالات مرتبط بودم، دست به کار شدم تا با هنر نویسندگی، اطلاعات موجود در وب‌سایت‌های فعالان این حوزه را تا جای ممکن تکمیل کنم.

پیغام شما
نام
ایمیل

مقالات مرتبط