احتمالاً شما هم با نم کشیدن سرامیک کف در خانه خود مواجه شدهاید. این نم و رطوبت زیر سرامیک میتواند علتهای مختلفی داشته باشد. گاهی جنس سرامیک، گاهی نوع دوغاب و گاهی دلایلی دیگر باعث رطوبت و نم کشیدن سرامیکهای خانه میشود. در این مطلب قصد داریم علت نم کشیدن سرامیک کف، راههای جلوگیری از این اتفاق و همچنین راههای رفع رطوبت و نم در کاشی و سرامیک را معرفی کنیم، تا شاید بتوانیم به حل مشکل پیش آمده کمک کنیم. پس حتما تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
رطوبت در زیر سرامیک و در کف خانه و گاهی هم در دیوار گچی خانه اتفاق میافتد. اغلب علتها در تمام این موارد شبیه به هم و مشترک است. در ادامه به مهمترین علت نم کشیدن سرامیک که گاهی باعث تغییر رنگ سرامیک نیز میشود، اشاره میکنیم.
از مهمترین علل نم کشیدن سرامیک در ساختمان، انتخاب نوع سرامیک است. اگر سرامیک، کیفیت پایینی داشته و میزان جذب رطوبت در آن بالا باشد، آب ملات را به خود میکشد و تغییر رنگ میدهد. نم کشیدن سرامیک در این حالت هیچ راه حلی نخواهد داشت.
مقاله مرتبط: علت ترک خوردن سرامیک در گرمایش از کف چیست؟
بسیاری از سرامیکهایی که از جنس خاک قرمز هستند و جذب رطوبت در آنها زیاد است، زمان نصب، آب موجود در ملات را به خود میکشند و رنگشان عوض میشود. این نم به منافذ پشت سرامیک نفوذ میکند که نم کشیدن سرامیک کف به این علت، دیگر قابل اصلاح نیست.
حتی اگر سرامیکهای استفاده شده، جنس خیلی خوبی داشته باشند، اگر لولهای بترکد، بالاخره نشتی از یک جایی خود را نشان خواهد داد. معمولاً اغلب سرامیکها در این مورد، حالت خیس یا نمدار به خود میگیرند. اگر لولهها قدیمی و فرسوده شوند و نشتی کمی داشته باشند، ممکن است تا مدتها متوجه خیسی زیر سرامیکها نشوید و در نهایت خسارت زیادی خواهید دید. حتما برای اینکه خیالتان راحت شود، از سالم بودن لولهها مطمئن شوید. نشتی لولهها ممکن است علت نم کشیدن سرامیک کف منزل شما باشد.
با توجه به اینکه رطوبت معمولاً میتواند باعث آسیب زدن به سازه شود، حتما باید عایقبندی مناسبی در همه ساختمان انجام گیرد. اگر عایقبندی نادرست صورت بگیرد و دارای منافذی بماند، کوچکترین نم یا رطوبت به زیر سرامیکها نفوذ خواهد کرد. یک علت خیس شدن سرامیک کف و حتی ترک خوردن سرامیک نیز میتواند همین مورد باشد.
استفاده بیش از حد از مواد شوینده، باعث خراب شدن سطح سرامیک و از بین رفتن لعاب آن یا از بین رفتن دوغاب و بندکشی بین سرامیکها میشود. همین موضوع میتواند باعث نفوذ آب به منافذ زیر سرامیک شود که یکی دیگر از علتهای نم کشیدن سرامیک به شمار میآید.
اگر شیببندی سرامیکها درست صورت نگیرد و آب در یک گوشه بماند، تنها یک منفذ کوچک لازم است تا این آب به زیر سرامیک ها رخنه کند و باعث نم کشیدن در آنها شود.
لولهکشی و نصب لولهها اگر دارای اشکال باشد، برای مثال اگر نصب سیفون سرویس بهداشتی به خصوص در توالتهای فرنگی، روشویی و غیره درست انجام نگیرد، هم میتواند باعث نم کشیدن سرامیکهای کف و هم باعث ایجاد رطوبت دیوار در منزل شود.
علت نم کشیدن سرامیک کف | راه حل |
---|---|
جنس سرامیک (جذب آب بالا) | استفاده از سرامیک با کیفیت بالا و جذب آب پایین، تعویض سرامیکهای آسیب دیده |
ترکیدن لوله | بررسی و تعمیر لولههای آسیب دیده، استفاده از عایق رطوبتی در لولهها |
عایقبندی نامناسب | انجام عایقبندی مناسب زیر کار، استفاده از مواد عایقکاری با کیفیت |
استفاده بیش از حد از مواد شوینده | کاهش استفاده از مواد شوینده، استفاده از مواد شوینده ملایم و مناسب |
شیببندی نامناسب | اصلاح شیببندی سرامیکها، ایجاد شیب مناسب برای هدایت آب |
مشکل در لولهکشی | بررسی و رفع مشکلات لولهکشی، نصب صحیح سیفون دستشویی |
برای جلوگیری از ایجاد رطوبت در ساختمان و نم کشیدن سرامیک کف باید در زمان ساخت یا تعمیر و مرمت یک خانه برخی موارد را رعایت کرد که در زیر به تفصیل به آنها میپردازیم.
استفاده از چسب کاشی به جای ملات: اگر از ملات سیمانی استفاده کنید و سرامیکها جذب آب بالایی داشته باشند، احتمال دارد در سرامیکهای رنگ روشن با تغییر رنگ سرامیکها و حالت نم گرفتگی مواجه شوید. اما اگر به جای ملات از چسبهای کاشی و سرامیک سفید رنگ استفاده کنید، احتمال وقوع این اتفاق کم میشود.
اغلب مشکلات نم کشیدن سرامیک کف اگر قبل از تغییر رنگ سرامیک به داد آنها برسیم، قابل حل و رفع شدن هستند. اما اگر این نم منجر به تغییر رنگ در سرامیک شود، دیگر نمیتوان برای آنها کاری کرد در این صورت یا باید با این تغییر رنگ بسازید یا سرامیکها را به طور کلی تغییر دهید.
در زیر، به 3 راه حلی که میتواند به رفع نم سرامیک کف کمک کند اشاره کردهایم که برای حل این مشکل به کارتان میآید.
اگر بر روی سرامیکهای کف یا حتی روی دیوار مخصوصا در حمام و دستشویی، نم یا رطوبت مشاهده کردید، اولین اقدام ایجاد تهویه مناسب است. گاهی تنها با ایجاد یک تهویه مناسب در محیط میتوانید این موضوع را برطرف کنید. اگر سرامیکها خیس شده یا عرق کردهاند، احتمالاً محیط بسیار مرطوب است و اگر تهویه مناسب ایجاد نشود، ممکن است شاهد کپک زدن سرامیک کف و دیوارها باشید.
اگر رطوبت و نم، روی سرامیک باشد و به اصطلاح سرامیکها عرق کرده باشند، شما میتوانید در محیط از یک ظرف نمک استفاده کنید که در این روش نمک، رطوبت محیط را به خود جذب میکند و به این ترتیب شما میتوانید از خیس شدن و عرق کردن کاشی و سرامیکها جلوگیری کنید.
با این روش اگر نم کشیدن سرامیکها به دلیل نشتی باشد، نقطه اصلی که در آن نشتی اتفاق افتاده را پیدا کرده و تنها مجبور به تخریب همان نقطه میشوید. به این ترتیب اگر نم موجود در زیر کار به دلیل نشت آب نباشد و بلافاصله بعد از نصب سرامیکها ایجاد شده، مطمئن میشوید که به دلیل کیفیت پایین سرامیک هاست که رطوبت موجود در ملات سیمانی را به خود جذب کرده و تغییر رنگ دادهاند.
شما در این مطلب با علت نم کشیدن سرامیک کف و همچنین راههای جلوگیری از آن آشنا شدید. راهحلهایی که متخصصان این امر پیشنهاد میکنند را نیز به شما معرفی کردیم. در متن بالا اشاره کردیم که از مهمترین و اصلیترین علتهای نم کشیدن سرامیک، جنس آنها است. شما میتوانید با خرید سرامیک و پرسلان باکیفیت و بدون جذب آب از فروشگاه اینترنتی کاشیلند از این اتفاق جلوگیری کنید. کاشیلند مرکزی برای فروش انواع کاشی و سرامیک است و کارشناسان فروش ما حتما میتوانند بهترین راهحل را به شما پیشنهاد کنند. اگر سوالی در این مورد دارید، میتوانید در بخش نظرات مطرح کنید.
مرداد 26, 1403
با سلام بیش از یکسال است از کف حال که بعد از سیمان کردن روی آن سرامیک کار کردیم مایعی غلیظ و سفید رنگ و چسبناک بیرون میزند
این در حالی است که لوله کشی ساختمان رو کار است به نظر شما دلیل این کار چیست و چه کاری برای برطرف شدن این عیب انجام بدیم
با تشکر
magkashi
مرداد 26, 1403