فرق سرامیک با موزاییک؛ کدام بهتر است؟
۱۷ مرداد ۱۴۰۳

فرق سرامیک با موزاییک؛ کدام بهتر است؟

معرفی مواد و محصولات ساختمانی

موزاییک و سرامیک هر دو از مصالح ساختمانی هستند ولی این موضوع که چه تفاوتی با یکدیگر دارند را در این مقاله با هم پیش خواهیم برد. در گذشته برای دیوار و کف از موزاییک استفاده می‌کردند، اما امروزه با پیشرفت علم و صنعت و همچنین زندگی مدرن، سرامیک تا حدودی توانسته جایگزین موزاییک شود. یاز جمله موارد فرق سرامیک با موزاییک، سایز این دو محصول است. همانطور که می‌دانید موزاییک اغلب در اندازه‌های مربعی تولید می‌شود ولی سرامیک در اندازه، رنگ، طرح و نقش‌های متنوعی تولید و به بازار عرضه و تقاضا وارد می‌شود. در ادامه با تفاوت‌های عمده این دو محصول بیشتر آشنا خواهید شد.

سرامیک چیست؟

سرامیک از مصالح ساختمانی بسیار پرطرفدار است، که در قسمت‌های مختلف ساختمان از جمله دیوار و کف نصب می‌شود. این محصول در رده کاشی‌ها قرار دارد ولی با متریال آپدیت شده و مقاوم‌تر ساخته می‌شود. سرامیک از مواد خام مانند خاک رس، کاربید سیلیکون، فلدسپات، کوارتز، اکسید آهن و … تولید می‌شود. سرامیک‌ها در برابر ضربه و ساییدگی مقاوم هستند. از این رو می‌توان در کف و دیوار مکان‌های پرتردد از سرامیک استفاده نمود. سرامیک‌ها با یک لایه از لعاب پوشش داده می‌شوند و همین امر سبب زیبایی بی‌نظیر این محصول شده که به محیط جلوه خاصی می‌بخشد.

سرامیک‌ها از نظر فشاری که در هنگام تولید به مواد اولیه از جمله خاک رس وارد می‌شود، تقسیم بندی می‌شوند و هر چه درجه سختی سرامیک بیشتر باشد، سرامیک از طول عمر بالاتری برخوردار می‌شود. سرامیک از نظر ظاهر به دو دسته سرامیک‌های مات و براق دسته‌بندی می‌شوند، که سرامیک‌های براق به دلیل درخشندگی فوق‌العاده‌ای که دارند، طرفداران بیشتری را به خود جذب می‌کند.  

همچنین سرامیک‌ها از نظر جنس به دو دسته پرسلان و غیر پرسلانی دسته‌بندی می‌شوند:

  • سرامیک پرسلانی: این محصول از ترکیبات ماسه ریز و خاک رس تحت فشار و دمای بالا ساخته شده و جاذب آب نیست. سرامیک پرسلانی کیفیت و مقاومت بالایی دارد.
  • سرامیک غیرپرسلانی: از خاک رس، آب و مواد افزودنی دیگر تشکیل می‌شود. سرامیک‌های غیرپرسلانی در دمایی کمتر از پرسلان به عمل می‌آیند. بنابراین کیفیت کمتری نسبت به پرسلان دارند.

مزایا و معایب سرامیک

سرامیک‌ها نیز مانند هر محصول دیگری دارای مزایا و معایبی هستند. این محصولات شکل پیشرفته‌تری از کاشی‌های قدیمی است. از این رو مقاومت بالاتری هم نسبت به کاشی دارد. در ادامه مزایا و معایب سرامیک‌ها را به طور کلی شرح می‌دهیم.

از جمله مزایای سرامیک می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • تنوع در رنگ، سایز و طرح
  • نفوذ ناپذیری در برابر رطوبت
  • نسبت به کیفیت بالا، قیمت مناسب دارد.
  • تمیز کردن آسان
  • استفاده در کف و دیوار فضای داخلی و خارجی
  • وزن کم

معایب سرامیک به موارد زیر دسته بندی می‌شوند:

  • رد‌و‌بدل سریع سرما در روزهای سرد سال
  • لغزنده بودن کف در معرض رطوبت و بالا رفتن احتمال لیز خوردن

موزاییک چیست؟

موزاییک یکی از مصالح ساختمانی بر پایه بتن فشرده است که در اندازه‌های مربع شکل موجود است. به دلیل استحکام موزاییک در برابر رطوبت و ضربه در مکان‌های پرتردد مانند حیاط و قسمت‌های داخلی ساختمان از موزاییک استفاده می‌کنند. از مواد تشکیل دهنده موزاییک می‌توان به آب، سنگ‌ریزه، ماسه بادی، شن و ماسه، رنگ شیمیایی و سیمان سیاه و سفید اشاره نمود. موزاییک‌ها در هنگام نصب به صورت پازل مربعی چیده شده و به طور دقیق کنار یکدیگر نصب می‌شوند. موزاییک‌ها را از نقطه نظر نوع مواد اولیه به موزاییک‌های سیمانی، سنگ دار، شسته و پلیمری تقسیم می‌کنند.

موزاییک سیمانی به دلیل استحکام عالی در برابر رطوبت و ضربه، گزینه‌ای مناسب برای استفاده در مکان‌های پرتردد مانند حیاط و قسمت‌های خارجی ساختمان‌ها می‌باشد.
موزاییک سیمانی به دلیل استحکام عالی در برابر رطوبت و ضربه، گزینه‌ای مناسب برای استفاده در مکان‌های پرتردد مانند حیاط و قسمت‌های خارجی ساختمان‌ها می‌باشد.

اگر موزاییک‌ها را از نظر شیوه تولید بسنجیم، به دو دسته موزاییک پرسی و ویبره‌ای تقسیم‌بندی می‌شوند.

  • موزاییک پرسی: همانطور که از نام این موزاییک مشخص است، این محصول با پرس و فشار بالای مواد اولیه تولید می‌شوند و بعد از تولید نیاز به صیقلی شدن و جلا دادن دارند.
  • موزاییک ویبره‌ای: این موزاییک از طریق لرزش وارد شده به آن و بدون هیچ فشاری تولید می‌شود. به همین دلیل به موزاییک لرزشی نیز معروف است. موزاییک ویبره ای نیاز به جلادهی ندارند.

مزایا و معایب موزاییک

موزاییک ها نیز همانند سرامیک‌ها دارای مزیت و معایبی هستند که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

از جمله مزایای موزاییک عبارتند از:

  • موجود بودن مواد تشکیل دهنده در طبیعت
  • مقاومت در برابر ضربه
  • هزینه تولید کم
  • نصب آسان
  • عایق حرارتی
  • چسبندگی بالا

معایب موزاییک نیز شامل موارد زیر است:

  • وزن سنگین
  • ضخامت بالا
  • شست و شوی سخت‌تر
  • حساسیت زیاد به کیفیت و مقدار رنگدانه‌های به‌کار رفته در تولید

تفاوت موزاییک و سرامیک

موزاییک و سرامیک به عنوان دو مصالح ساختمانی پوشش دهنده کف و دیوار مطرح هستند، اما از نظر تفاوت می‌توان به نوع مواد اولیه تولیدی، مراحل ساخت و روش تولید هر کدام اشاره کرد. در زیر به تفاوت‌های سرامیک و موزاییک می‌پردازیم:

تفاوت سرامیک و موزاییک از نظر مواد سازنده

سرامیک از خاک رس، سیلیس و فلدسپات و موزاییک بر پایه بتن و از موادی مانند سیمان و ماسه تولید می‌شوند.

تفاوت سرامیک و موزاییک از نظر روش تولید

مواد اولیه سرامیک تحت فشار و حرارت بالا با تراکم بالاتری تولید می‌شوند ولی مواد اولیه موزاییک را بعد از ترکیب در قالب‌های مختلف ریخته و تولید می‌کنند.

تفاوت سرامیک و موزاییک از نظر وزن

سرامیک نازک‌تر از موزاییک است و وزن کمتری نسبت به موزاییک دارد. موزاییک بافتی با تخلل زیاد دارد و از وزن زیادی برخوردار است.

 موزاییک‌ها معمولاً ضخیم‌تر و سنگین‌تر از سرامیک‌ها هستند.
موزاییک‌ها معمولاً ضخیم‌تر و سنگین‌تر از سرامیک‌ها هستند.

تفاوت سرامیک و موزاییک از نظر نظافت

سرامیک به دلیل لعاب‌پذیری نظافت راحتی دارد و به راحتی می‌توان با یک دستمال نم‌دار، لکه‌های موجود را برطرف کرد ولی موزاییک نظافت سخت‌تری داشته و در صورت جرم گرفتن باید از مواد شوینده کمک گرفت.

 کاشی‌های سرامیکی معمولاً دارای سطحی صاف و غیرجاذب هستند که باعث می‌شود آلودگی و لکه‌ها به راحتی از روی آن‌ها پاک شوند.
کاشی‌های سرامیکی معمولاً دارای سطحی صاف و غیرجاذب هستند که باعث می‌شود آلودگی و لکه‌ها به راحتی از روی آن‌ها پاک شوند.

تفاوت سرامیک و موزاییک از نظر کاربرد

سرامیک به دلیل نفوذ‌پذیری پایینی که دارد، قابل استفاده در فضاهای داخلی و خارجی بوده ولی موزاییک در فضاهای خارجی به کار می رود.

تفاوت سرامیک و موزاییک از نظر قیمت

سرامیک به دلیل استحکام بالا و متریال سازنده آن‌ها و همچنین لعاب کار شده بر روی آن از قیمت به مراتب بالاتری نسبت به موزاییک برخوردار است.

خصوصیاتسرامیکموزاییک
متریال سازندهخاک رس، سیلیس، فلدسپاتماسه، سیمان، سنگریزه، آب
روش تولیدتحمل فشار و حرارت بالالرزشی و پرسی
ضخامتنازکقطور
نظافتراحتسخت
مقاومتمقاومت حرارتی و سایش بالامقاومت حرارت و سایش پایین
وزنسبک ترسنگین تر
نفوذ‌پذیری رطوبتپایین تربالاتر
کاربردمناسب فضاهای داخلی و خارجیمناسب فضای خارجی
قیمتگران ترارزان تر

سرامیک بهتره یا موزاییک؟

برای پاسخ به این سوال که سرامیک بهتر است یا موزایک باید گفت، انتخاب هر یک از این مصالح برای ساختمان به عوامل مختلفی از جمله کاربرد، شرایط محیطی، بودجه در دسترس و همچنین سلیقه شخصی افراد بستگی دارد. اگر به دنبال یک محصول با دوام بالایی هستید و همچنین تمیز کردن راحت‌تری داشته باشد، پیشنهاد ما به شما سرامیک است. ولی اگر به دنبال یک محصولی هستید که عایق حرارتی باشد می‌توان گفت که موزاییک این خصوصیت را دارد. اگر برای خرید اقدام کردید و بودجه در دسترس شما متوسط بوده و نمی‌خواهید هزینه زیادی را متقبل شوید، بهترین گزینه برای شما موزاییک است.

از نظر اقتصادی تهیه موزاییک نسبت به سرامیک به صرفه تر می باشد.
از نظر اقتصادی تهیه موزاییک نسبت به سرامیک به صرفه تر می باشد.

سلیقه شخصی در هنگام خرید دخیل است. بنابراین با توجه به اینکه موزاییک و سرامیک تنوع ظاهری دارند، با دیدن طرح‌های مختلف در بازار می‌توانید اقدام به خرید کنید. همچنین برای دیدن محصولات بیشتر و متنوع‌تر با مراجعه به سایت اینترنتی کاشی لند می‌توانید بهترین خرید را برای خود ثبت کنید.

سخن پایانی

امیدواریم تا با خواندن این مقاله، تفاوت بین سرامیک و موزاییک را متوجه شده باشید و اگر قصد خرید برای ساختمان خود را دارید، بتوانید با خیال راحت و با تمایز دادن این دو مصالح ساختمانی، انتخاب خود را انجام دهید. همانطور که در بالا گفته شد، سرامیک و موزاییک از مصالح پرکاربرد در ساختمان هستند ولی تفاوت‌های جزئی در آن‌ها موجود است. با ورود به قسمت فروشگاه سایت کاشی لند می‌توانید تنوع محصولات را مشاهده کنید.

مهناز غفارلو
نویسنده : مهناز غفارلو

همیشه دنبال جستجو در بخش های مختلف علمی در هر زمینه ای بودم، تا اینکه تو زمینه مصالح ساختمانی مطالب زیادی رو در قالب مقاله پیگیر شدم و به نوعی تخصصی یاد گرفتم تا وارد هنر نویسندگی در این زمینه شدم تا بتونم مطالب مفید و جامعی رو در اختیار مخاطبان قرار دهم.

پیغام شما
نام
ایمیل

مقالات مرتبط