سرامیک فول بادی چیست؟ بررسی تفاوت سرامیک پرسلان و فول بادی
۸ تیر ۱۴۰۳
  • خلاصه مطلب در 30 ثانیه arrow-down

    سرامیک فول بادی نوعی سرامیک پرسلانی است که بدنه و رویه آن از یک جنس است. این نوع سرامیک‌ها را اگر بشکنید می‌بینید که جنس داخل آن‌ها کاملا شبیه به لعاب رویی آن‌ها است. مواد سازنده این محصولات با دیگر سرامیک‌های معمولی متفاوت و همچنین روش تولید آن نیز کاملا منحصربه‌فرد است. سرامیک‌های فول بادی در سه نوع تولید می‌شوند که عبارتند از:

    • فول بادی رستیک
    • فول بادی معمولی
    • فول بادی فول پولیش

سرامیک فول بادی چیست؟ بررسی تفاوت سرامیک پرسلان و فول بادی

راهنمای خرید و انتخاب

سرامیک فول بادی جدیدترین نوع سرامیک پرسلانی است که به دلیل کیفیت بالای ساخت که دارد بدنه‌ای مقاوم داشته که آن را مناسب استفاده در مناطق پر رفت و آمد می‌سازد.صنعت کاشی و سرامیک همواره در حال پیشرفت است و ما شاهد ظهور محصولاتی جدیدتر با قابلیت‌های بیشتری در این صنعت که یکی از مهمترین صنایع وابسته به صنعت ساختمان است هستیم. بسیاری با سرامیک پرسلان آشنا هستند. اگر مایل هستید درباره سرامیک فول بادی بیشتر بدانید با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

اگر علاقه‌مند هستید بدانید سرامیک فول بادی چیست باید بگوییم این سرامیک‌ها به‌عنوان پوشش‌دهنده‌های نوین مورد استفاده قرار می‌گیرد. این محصول امروزه پا به عرصه صنعت ساختمان گذاشته‌ که دسته‌ای جدید از سرامیک‌های پرسلانی بوده و نسبت به سرامیک معمولی از کیفیت بالاتری برخوردار هستند. همچنین باعث تحول هر چه بیشتر در نوع پوشش‌دهنده‌های سطوح گردیده‌اند.

سرامیک فول بادی Full body ceramics چیست؟

سرامیک‌های فول بادی نوعی سرامیک است، که در مقایسه با سایر کاشی و سرامیک‌ها جدیدتر هستند و جزیی از سرامیک‌های پرسلانی محسوب می‌شوند. این نوع سرامیک به لحاظ تولید و ساختار مشابه سرامیک‌های پرسلانی است اما در فرآیند ساخت آن‌ها از خاک متفاوتی نسبت به نوع پرسلانی استفاده می‌شود.

مواد اولیه ساخت سرامیک فول بادی به‌گونه‌ای است که محصول نهایی به لحاظ رنگ رویه و بدنه تفاوتی ندارد و در صورت شکستن آن مانند سنگ‌های طبیعی رویه آن با مغز بیسکویت آن هیچ تفاوت رنگی ندارد. برخلاف سرامیک‌ها و پرسلان‌های معمولی پس از شکستن یا برش خوردن میان بدنه و رویه سرامیک هیچ اختلاف رنگی مشاهده نمی‌شود.

سرامیک پرسلان چیست؟ آشنایی با مزایا و معایب

مقاله مرتبط: سرامیک پرسلان چیست؟ آشنایی با مزایا و معایب

رنگ و طرح سرامیک فول بادی در تمام ضخامت سرامیک یکسان است و هیچ تفاوتی در طرح و رنگ بین لایه بیرونی و داخلی وجود ندارد.
رنگ و طرح سرامیک فول بادی در تمام ضخامت سرامیک یکسان است و هیچ تفاوتی در طرح و رنگ بین لایه بیرونی و داخلی وجود ندارد.

تفاوت سرامیک فول بادی و سرامیک معمولی

همانگونه که گفته شد در ساخت سرامیک فول بادی از خاک و فرمولاسیونی استفاده می‌شود که پس از تولید رنگ بدنه و رویه آن هیچ تفاوتی نخواهد داشت. در حالی که سرامیک‌ها و پرسلان‌های معمولی اگر نیازمند برش خوردن باشند تفاوت رنگ به‌خوبی مشهود خواهد بود. علاوه بر آن مقاومت سرامیک‌های فول بادی که نوعی سرامیک پرسلانی هستند نسبت به سرامیک‌های معمولی به دلیل تراکم بالای بافت آن بسیار بالاتر است.

لازم به ذکر است تنوع رنگ و طرح سرامیک فول بادی برای تولید نسبت به سایر سرامیک‌ها به دلیل فرمولاسیون خاص خاک اولیه محدود است و شما نمی‌توانید انتظار تنوع طرح بیشتر را در این نوع سرامیک داشته باشید. سرامیک فول بادی به دلیل تخلل ناپذیری و همچنین تولید در دما و فشار زیاد بسیار مقاوم بوده و در فضاهای داخلی و خارجی ساختمان کاربرد دارند، ولی سرامیک معمولی اغلب در فضاهای داخلی نصب می‌شود.

سطح سرامیک فول بادی نسبت به سرامیک معمولی خیلی راحت تمیز می‌شود. با گذشت زمان از میزان دوام و عمر سرامیک فول بادی کم نمی‌شود. از خصوصیات بارز سرامیک فول بادی میزان جذب ناچیز آب است. همین امر سبب شده تا سرامیک فول بادی برای مکان‌های مرطوب مانند حمام و سرویس بهداشتی و همچنین شهرهایی از کشور که با شرایط نامساعد جوی روبرو هستند، مناسب نصب باشد.

تفاوت سرامیک فول بادی با سرامیک معمولیسرامیک فول بادیسرامیک معمولی
تفاوت رنگ رویه و لایهبعد از برش تفاوت رنگی نداردبعد از برش تفاوت رنگ رویه و لایه داخلی کاملا مشهود است
تراکم بافتسرامیک فول بادی نوعی سرامیک پرسلانی است و از تراکم بیشتری برخوردار استسرامیک معمولی تراکمی کمتر دارد
مقاومت در برابر ضربه و سایشبیشترمتوسط
تنوع رنگبه دلیل فرمولاسیون خاص، تنوع رنگی محدود داردتنوع رنگی زیاد دارد
تنوع طرحکمتربیشتر
جذب آبمقاومت بالامقاومت متوسط
فرمولاسیون ساختسخت‌ترمعمولی
قابلیت استفادهدر فضاهای داخلی و خارجی ساختماندر فضاهای داخلی
نظافتنظافت بسیار آساننظافت آسان
فرسایش با گذشت زمانکمترمتوسط

مزایای سرامیک فول بادی

همان‌گونه که گفته شد سرامیک‌های فول بادی نوعی از سرامیک‌های پرسلانی هستند در نتیجه تمامی مزیت‌های سرامیک‌های پرسلانی را دارا هستند. در این قسمت به مزایای سرامیک فول بادی اشاره می‌کنیم:

مزایای سرامیک فول بادی
مزایای سرامیک فول بادی
  • ابعاد دقیق و لبه‌های کاملا یکدست
  • مقاوم در برابر خط و خش و اشیا تیز
  • مقاوم در مقابل انواع اسیدها و بازها
  • یک رنگ بودن بدنه و رویه سرامیک
  • کمترین حد جذب آب، زیر 0.1 درصد 
  • مقاوم در برابر لک‌پذیری و رشد آلودگی
  • مقاومت بسیار بالا در مقابل ضربه و سایش
  • عدم تغییر رنگ به مرور زمان در زیر نور آفتاب 
  • مقاومت بالا در تغییرات دمایی شدید به خصوص یخبندان‌ها 
سرامیک گرانیتی چیست؟ بررسی جامع تفاوت با سنگ گرانیت

مقاله مرتبط: سرامیک گرانیتی چیست؟ بررسی جامع تفاوت با سنگ گرانیت

یکی از مزایای سرامیک های فول بادی،یک رنگ بودن بدنه و رویه سرامیک می‌باشد.
یکی از مزایای سرامیک های فول بادی،یک رنگ بودن بدنه و رویه سرامیک می‌باشد.

زمانی که شما نیاز دارید فضاهای روباز را سرامیک کنید لازم است به شرایط منطقه، تغییرات جوی و رطوبت هوا نیز توجه داشته باشید. سرامیک‌های فول بادی در مقابل گرمای شدید مناطق کویری و سرمای شدید مناطق سردسیر بسیار مقاوم است و شما می‌توانید با خیال راحت بدون نگرانی از رنگ پریدگی، ترک خوردگی و شکستگی آنها در اثر آفتاب، گرما یا سرما از آنها در هر نوع محیطی به خصوص محیط‌های پر رفت و آمد استفاده نمایید.

معایب سرامیک فول بادی

سرامیک فول بادی علاوه بر مزایا دارای معایبی نیز هست که می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • میزان ضخامت سرامیک فول بادی  نسبت به سرامیک معمولی بیشتر است. چگالی زیاد و همچنین ضخامت بالای سرامیک فول بادی آن را جزء سرامیک‌های سنگین وزن قرار داده است. به همین دلیل کاربری و حمل‌ونقل آن کمی با مشکل روبرو می‌شود.
  • به دلیل مقاومت زیاد سرامیک پرسلانی فول بادی برش و اجرای آن نیازمند یک برشکار ماهر و با تجربه و یک تیم مهندسی مجرب است. چنانچه به صورت نامطلوب انجام شود و روش چسباندن به درستی انجام نگیرد، استحکام نما کم می‌شود و باعث خسارات جبران‌ناپذیری می‌شود.

محل‌های مورد استفاده برای سرامیک فول بادی

همانطور که گفتیم سرامیک فول بادی با توجه به کیفیت بالایی که دارد، نسبت به سایر سرامیک‌ها از استحکام و دوام زیادی برخوردار است. همچنین این سرامیک جاذب رطوبت نبوده و نسبت به سرامیک‌های معمولی قابلیت استفاده در فضاهای داخلی و خارجی ساختمان از جمله پارکینگ‌ها، حیاط، معابر پر رفت‌و‌آمد، پاساژها، مناطق تجاری، مساجد، ایستگاه‌های مترو، ترمینال‌ها و… را دارد.

سرامیک فول بادی به دلیل ویژگی‌های منحصر به فردی که دارد، برای استفاده در داخل و خارج از ساختمان‌ها بسیار مناسب است.
سرامیک فول بادی به دلیل ویژگی‌های منحصر به فردی که دارد، برای استفاده در داخل و خارج از ساختمان‌ها از جمله پارکینگ و حیاط بسیار مناسب است.

قیمت سرامیک فول بادی

سرامیک فول بادی از سرامیک‌های باکیفیت و مقاوم محسوب می‌شود. این محصول بیشتر به‌صورت وارداتی در کشور وجود دارد و به دلیل کیفیت بالای ساخت و فرمولاسیون خاص بدنه آن قیمتی به مراتب بالاتر از سایر محصولات دارد.

سرامیک‌های فول بادی بیشتر از طریق واردات از کشور چین، هند و ایتالیا و اسپانیا در کشور تامین می‌شوند. علاوه بر آن شرکت‌های کاشی مهسرام و کاشی شمس نیز این محصول را در داخل کشور تولید می‌نمایند. همانطور که می‌دانید امروزه وجود تورم در بازار ارز بر روی قیمت تمام محصولات از جمله سرامیک فول بادی نیز تاثیر گذاشته و کارخانه‌های تولیدی هر چند وقت یک‌بار لیست قیمت جدید ارائه می‌دهند. کاشی لند محصولات خود را بدون واسطه و با کمترین حاشیه سود در اختیار مشتریان قرار می‌دهد.

انواع سرامیک‌های فول بادی

آنچه که با نام سرامیک فول بادی می‌شناسیم به طور کلی در سه مدل تولید می‌شود. سرامیک‌های فول بادی رستیک، سرامیک‌های فول بادی معمولی و سرامیک‌های فول بادی فول پولیش که در ابعاد محدودی تولید می‌شوند. سایز‌های تولیدی این نوع سرامیک بیشتر در ابعاد۸۰*۸۰، ۱۰۰*۱۰۰، ۱۲۰*۸۰ است، که بر حسب سلیقه شخصی قابل نصب در دیوار و کف ساختمان هستند.

اسلب‌های فول بادی پرسلانی

سرامیک‌های ابعاد بزرگ را اسلب می‌گویند، این ابعاد سرامیک بیشتر به عنوان سرامیک کف به کار گرفته می‌شود. در نتیجه سرامیک‌های فول بادی سایز بزرگ به عنوان اسلب‌های فول بادی پرسلانی شناخته می‌شوند که روز به روز به محبوبیت آنها در میان ساختمان سازان افزوده می‌شود.
در پایان لازم به ذکر است که سرامیک فول بادی به لحاظ کاربردی در دسته بندی سرامیک پرسلانی لوکس قرار می‌گیرد و با توجه به تولید کمتر آن‌ها در صنعت کاشی و سرامیک قیمت بالاتری نیز دارند پس اگر به لوکس بودن فضای خود اهمیت می‌دهید و هزینه برایتان مهم نیست سعی کنید از این نوع سرامیک بادوام استفاده نمایید.

اسلب‌های فول بادی پرسلانی ابعاد بزرگی دارند و برای پوشش دیوار و کف در ساختمان‌ها استفاده می‌شوند.
اسلب‌های فول بادی پرسلانی ابعاد بزرگی دارند و برای پوشش دیوار و کف در ساختمان‌ها استفاده می‌شوند.

همچنین لازم به ذکر است که سرامیک‌های فول بادی و پرسلانی به دلیل جذب بسیار پایین آب و همچنین کاهش میزان چسبندگی آن‌ها، در هنگام نصب و راه‌اندازی بهتر است از متخصصین کاشی‌کار و با تجربه کمک بگیرید و برای چسباندن از چسب‌های مخصوص سرامیک پرسلانی که برای چسباندن سرامیک فول بادی نیز کاربرد دارد، استفاده کرد یا اسکوپ کنند تا از کنده شدن نا به هنگام سرامیک جلوگیری شود.

سخن پایانی

در پایان بیان می‌کنیم که بر طبق مطالب گفته شده، سرامیک فول بادی مانند سرامیک پرسلانی بسیار مقاوم است. سرامیک فول بادی در هنگام برش از رنگ یکسانی در رویه و بدنه سرامیک برخوردار بوده و نفوذناپذیری رطوبت و مقاومت در برابر ضربه و سایش آن را نسبت به سرامیک معمولی منحصربه‌فرد کرده است. کاشی لند تمام محصولات باکیفیت از برندهای مختلف را روی سایت خود قرار داده و شما می‌توانید با مشاهده و انتخاب آن‌ها خرید خود را انجام دهید. همچنین در صورت هر گونه سوال فنی می‌توانید با شماره‌های موجود در سایت تماس گرفته بو همچنین به بخش پاسخگویی به سوالات اقدام کنید تا مشاوران مجرب و باحوصله‌ی مجموعه در اسرع وقت پاسخگوی نیاز شما باشند.

مهناز غفارلو
نویسنده : مهناز غفارلو

همیشه دنبال جستجو در بخش های مختلف علمی در هر زمینه ای بودم، تا اینکه تو زمینه مصالح ساختمانی مطالب زیادی رو در قالب مقاله پیگیر شدم و به نوعی تخصصی یاد گرفتم تا وارد هنر نویسندگی در این زمینه شدم تا بتونم مطالب مفید و جامعی رو در اختیار مخاطبان قرار دهم.

منابع : wintel.in orientbell
نام
ایمیل
پیغام شما

مقالات مرتبط