از تمام تمیزکاری قسمتهای مختلف یک خانه که بگذریم قسمت درز کاشی و سرامیک از جمله مواردی است که اگر نظافت نشود تاثیر زیادی بر ظاهر سطح میگذارد. بنابراین برای اینکه سطحی عاری از هرگونه آلودگی و کثیفی باشد، باید به تمیزی بندکشی بین کاشی و سرامیک اهمیت داده شود. با گذشت زمان و جمع شدن جرم در بین درز کاشی و سرامیک جلوه نازیبایی به سطح میبخشد. اگر شما هم جز افرادی هستید که خیلی کم به تمیز کردن درز سرامیک توجه میکنید و یا حتی چگونگی تمیز کردن آن را نمیدانید، پس در ادامه مطالب با ما همراه باشید.
موارد زیادی وجود دارد که سبب سیاه شدن درز کاشی و سرامیک میشود. از جمله این موارد در زیر اشاره شده است:
یکی از علل سیاه شدن درز بین کاشی و سرامیک تجمع بیش از حد جرم و آلودگی در بین درزهاست که اگر فاصله نظافت را کوتاهتر کنیم بنابراین مشکل پاک کردن را نخواهیم داشت و نظافت به راحتی انجامپذیر خواهد بود.
در محیطهای دربسته یا فضاهایی مانند سرویس بهداشتی، حمام و استخر که کاشی و سرامیک همیشه در معرض رطوبت قرار دارند وجود قارچ و سیاه شدن درز کاشیها بیشتر دیده میشود، که خشک کردن محیط از این امر میکاهد.
یکی از مواردی که سبب ایجاد قارچ یا سیاهی درز بین کاشی و سرامیک میشود درست کار نکردن فن است. بنابراین رطوبت محیط خشک نشده و سیاه شدن درز بین سرامیک را به همراه خواهد داشت.
اگر مسیر عبور لولههای آب از زیر کاشی و سرامیک باشد و زیرسازی به درستی انجام نشود به تدریج با نفوذ رطوبت به سطح زیر سرامیک دلیلی برای تغییر رنگ و سیاه شدن درز کاشی و سرامیک فراهم خواهد شد.
جهت جلوگیری از سیاه شدن درز سرامیک و کاشی چند روش را باید انجام دهیم که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
مقاله مرتبط: علت سیاه شدن کاشی دستشویی چیست؟ راه حل رفع سیاهی کاشی
قبل از شروع به نظافت درز کاشی ابتدا سطح سرامیک را با جارو و یک طی کاملا از وجود هر گونه زباله پاک کنید. استفاده از مواد شیمیایی ممکن است سبب از بین رفتن بندکشی بین درز کاشی و سرامیک شود. بنابراین بهتر است برای تمیز کردن درز بین کاشی و سرامیک خانههای قدیمی از مواد اسیدی قوی استفاده نشود. زیرا با کندهشدن بند بین سرامیک هزینهای را متقبل خواهید شد. جهت تمیز کردن آلودگی بین درز کاشی باید از بهترین روشهای پاک کردن استفاده نمود که هم با روشهای طبیعی و همچنین شیمیایی انجام میگیرد.
برای پاک کردن و نظافت درزهای بین کاشی و سرامیک و سفید کردن بندکشیها میتوان از برخی مواد خانگی یا شیمیایی استفاده کرد. برخی از این مواد با خاصیتهای پاککنندگی و ضدعفونی علاوه بر نظافت محیط میتوانند از رشد مجدد قارچهای سیاه و انواع باکتریها نیز جلوگیری کنند. از جمله روشهای طبیعی پاک کننده درز کاشی و سرامیک موارد زیر هستند:
یکی از روشهای خانگی تمیز کردن درز کاشی و سرامیک استفاده از ترکیب سه ماده جوششیرین، آمونیاک و سرکه سفید است که به ترتیب دو قاشق غذاخوری جوششیرین، یک قاشق غذاخوری آمونیاک، دو قاشق غذاخوری سرکه سفید را با دو لیوان آب ترکیب کرده و محلول به دست آمده را روی سطح مورد نظر اسپری میکنیم. برای این کار حدود یک ساعت زمان میدهیم تا کاملا تمیز شود. هنگام کار از رفتوآمد بر روی سرامیک خودداری شود. بعد از گذشت یک ساعت با یک برس یا اسکاچ قسمت درز بین کاشی و سرامیک را کاملا تمیز کنید.
از روشهای دیگری که در خانه به آسانی میتوان درز بین سرامیک را تمیز کرد استفاده از مخلوط یک چهارم لیوان جوش شیرین و میزان یک ششم لیوان آبلیمو است که با دو لیوان آب ترکیب میشوند. به جای آبلیمو میتوان سرکه سفید را نیز جایگزین نمود. مانند روش قبلی محلول به دست آمده در قسمت درز کاشی اسپری شده و بعد از گذشت حداقل یک ساعت از زمان اسپری با یک برس اقدام به تمیز کردن میشود.
در این روش مقداری از جوش شیرین را با آب اکسیژنه ترکیب کرده و خمیر یکدست بدست آمده را که نه خیلی سفت و نه خیلی روان باشد بر روی درز بین کاشی و سرامیک قرار میدهیم. در این ترکیب میتوان از چند قطره ماده ظرفشویی به عنوان تمیزکننده نیز استفاده شود. در این روش نیز بعد از گذشت ۴۵ دقیقه از زمان قرار دادن ترکیب بر روی درز کاشی محیط را با یک اسکاچ نظافت میکنیم. بعد از تمام شدن شستشو کل سطح را با یک تی کاملا تمیز کنید تا رد مواد پاککننده بر روی درز و همچنین سرامیک باقینماند.
بخارشور از وسایلی است که به صورت اصولی درز بین کاشی و سرامیک را تمیز میکند. نازل سوزنی موجود در این وسیله فضاهای باریک و بند بین کاشی و سرامیک را از آلودگی قدیمی و سیاه شدن ناشی از رسوبات پاک میکند. بخارشور بخار آب را با فشاری بسیار زیاد بر سطوح اسپری کرده و تمام جرم و کثیفی موجود در درز کاشی را تمیز میکند. بخارشور به هیچ مواد شویندهای نیاز ندارد و همین فشار بخار سبب تمیز شدن سطوح میشود. اگر درز سرامیک با رسوبات آهکی سخت آلوده شده باشد. در این صورت میتوان جهت نظافت کامل قبل از استفاده از بخارشور محیط را مرطوب کرد و یا از شویندههای قلیایی و اسیدی ضعیف استفاده نمود
پاککنندههای شیمیایی اغلب با خاصیت پاککنندگی بسیار قوی تولید میشوند و به همین دلیل باید از مواد مخصوص پاککننده سطوح سنگی و سرامیکی استفاده کنید تا به لعاب و سطح رویی کاشی و سرامیک آسیبی نزند. در ادامه برخی از روشهای شیمیایی پاککننده درز کاشی و سرامیک رایج را نام بردهایم:
سیف به عنوان یک محلول پاککننده شیمیایی برای از بین بردن جرم درز بین کاشی و سرامیک استفاده میشود. در این روش مقداری از محلول سیف را بر روی درز ریخته و بعد از گذشت دو الی سه دقیقه با یک مسواک یا برس کوچک اقدام به تمیز کردن میکنیم.
دامستوس به عنوان یک محلول شیمیایی قوی در از بین بردن کثیفیها است. باید دقت شود که مدت زمان باقی ماندن بر روی سطح از ۳ الی ۴ دقیقه بیشتر نشود. زیرا به دلیل قدرت اسیدی آن امکان آسیب به سطح وجود دارد.
طبق مطالب بالا هر چقدر برای تمیز کردن منزل و حتی سطح سرامیکها توجه لازم را داشته باشیم ولی به تمیز کردن درز سرامیک اهمیت داده نشود، آلوده به نظر رسیدن درز کاشیها، کار را خراب کرده و هر تلاشی برای نظافت، بیهوده تلقی میشود. برای اینکه منزلی لوکس و مدرن داشته باشیم علاوه بر سرامیکهایی که درخشندگی دارند باید درزهای کاشی و سرامیک نیز تمیز و سفید باشد.
پس توجه به نکاتی در این قسمت بیان شده، حائز اهمیت است:
با توجه به مطالب بالا در هنگام تمیز کردن منزل اکتفا کردن به نظافت و براق کردن سطح کاشی و سرامیک درست نیست. تمیز کردن کاشی و سرامیک هر چقدر اصولی انجام شود ولی اگر به تمیز کردن درز سرامیک اهمیت داده نشود، اثراتی از تمیزی دیده نخواهد شد و همچنان ظاهر سطح جلوه ناخوشایند خواهد داشت. بنابراین در هنگام تمیز کردن حتما باید درز بین کاشی و سرامیک با روشهای طبیعی و صنعتی انجام شود و در هنگام نظافت باید تمام اصول را رعایت نمود. همچنین اگر از ابتدا با مواد بندکشی نانو و باکیفیت درز بین سرامیکها را پوشش دهید، نیازی به نظافت مداوم نخواهد داشت.
از اینکه تا انتها با سایت کاشی لند همراه بودید باعث افتخار است و امیدواریم مطالب مفیدی در اختیار شما قرار گرفته باشد.