سرویس بهداشتی از مکانهای مهم و ضروری در هر ساختمان است و همانطور که میدانید، نظافت این مکان، خطر ابتلا به بیماریهای عفونی را کاهش میدهد و بر سلامت جسم افراد تاثیر مستقیم دارد. همچنین سازههایی که در آن به کار میروند نیز بهتر است ضد میکروب باشند. در متن زیر قصد داریم علت سیاه شدن کاشی دستشویی و حمام را با هم بررسی کنیم.
شاید تا بحال سیاه شدن سرامیک بهداشتی را دیده باشید و برایتان سوال باشد که این سیاهیها چرا ایجاد شدهاند و چگونه میتوان آنها را رفع کرد؟ در ابتدا بهتر است انواع دلایل سیاهی را بدانیم و جهت رفع آنها اقدام کنیم. این موارد در ادامه آمدهاند:
سیاه شدن کاشی و سرامیک علل مختلفی دارد، که یکی از این موارد میتواند به دلیل کپک ایجاد شده در کنارههای حمام و دستشویی باشد. بخار بیش از حد محیط و همچنین کوتاهی در نظافت از موارد دیگر تشکیل کپک است. در این حالت بهتر است محیط از تهویه مناسب برخوردار باشد و همچنین با مواد شوینده خانگی مانند سرکه یا جوش شیرین یا مواد شوینده صنعتی باکیفیت نظافت انجام شود. دینوکل یکی از آن مواد شوینده صنعتی است که از پاککنندگی فوقالعادهای برخوردار است. برای خرید این محصول میتوانید به سایت کاشی لند مراجعه کرده و به آسانی آن را تهیه کنید.
مقاله مرتبط: قارچ حمام؛ ۸ راه سریع از بین بردن کپک حمام
یکی از علت تغییر رنگ سرامیک استفاده از سرامیکهایی که جذب آب بالایی دارند در محیط مرطوب سرویس بهداشتی و همچنین استفاده از دوغاب سیمانی بعد از نصب سبب میشود تا سرامیکهای سفید به رنگ سیاه یا طوسی تغییر کنند که در این حالت هزینهای دوچندان را جهت خرید مجدد کاشی، برای شما ایجاد خواهد کرد.
علاوه بر تمیزی محیط سرویس بهداشتی باید به زیبایی آن نیز توجه کافی داشت که یکی از مواردی که این مهم را برطرف میکند، سرامیکهایی است که انتخاب میکنیم. محیط سرویس بهداشتی، شامل حمام و دستشویی همیشه تحت تاثیر رطوبت قرار میگیرند و در معرض انواع آلودگیها هستند.
سیاه شدن و تغییر رنگ سرامیک حمام و دستشویی جلوهای نازیبا به محیط میبخشد. بنابراین برای جلوگیری از هزینه کردن مداوم، بهتر است روشهای پیشگیری از سیاه شدن را بدانیم. هنگام خرید سرامیک به درجهبندی روی کارتن سرامیک توجه کنید، زیرا کیفیت بالای سرامیک به دلیل مقاومت بالا در برابر فشار، سرما و گرمای زیاد سبب ماندگاری و طول عمر آن میشود.
برای شستوشوی کاشی دستشویی سعی کنید از پاککنندههای استاندارد که برای هر محصول بسته به نوع لعاب، مقاومت و همچنین دستورالعمل خاص آنها متفاوت هستند، استفاده کنید. زیرسازی مناسب، بندکشی اصولی و استفاده از سرامیکهای با لبههای رکتیفای که از ورود رطوبت بین درزها جلوگیری میکند، از مواردی هستند که بهتر است به آنها اهمیت داده شود.
مقاله مرتبط: علت زرد شدن کاشی دستشویی چیست؟ رفع زردی کاشی و سرامیک
کاشیهای سرویس بهداشتی و حمام از آنجا که در محیط مرطوب قرار گرفتهاند، در معرض میکوربها و انواع قارچ هستند. از جمله قارچ و کپکهایی که در این مکانها رشد میکند قارچ سیاه است که اصلیترین علت سیاه شدن کاشی سرویس بهداشتی و حمام بهشمار میآید. سیاه شدن کاشی و سرامیک سرویس بهداشتی دلایل مختلفی دارد که شامل موارد زیر است:
هنگام انتخاب سرامیک برای کف و دیوارههای سرویس بهداشتی، توجه به درجهبندی سرامیکها مهم است. سرامیکهای بیکیفیت، به دلیل داشتن تراکم پایین و تخلخل بالا، آب را به خود جذب کرده و به مرور زمان، تغییر رنگ در آنها دیده میشود.
اگر برای نظافت سرویس، بیش از حد از مواد شوینده استفاده شود، به مرور زمان به سرامیکهای حمام و دستشویی آسیب میزند و سبب تغییر رنگ آنها میشود. در حالت کلی باید گفت، هر چه برای جرمگیری کاشی و سرامیک و از بین بردن سیاهی کاشی توالت و حمام، از مواد شوینده غیر اصولی استفاده شود، امکان شستوشو سختتر خواهد شد و مجبور خواهید شد تا انرژی بیشتری صرف کنید و حتی از مواد شوینده قویتری استفاده کنید که این امر به خودی خود سبب آسیب به سطح میشود.
مقاله مرتبط: علت تغییر رنگ کاشی و سرامیک؛ بررسی مهمترین عوامل و راه حل
اگر در هنگام نصب کاشی متوجه شدید که لولههای آب از کف عبور کردهاند، بهتر است از یک نصاب باتجربه و کاردان جهت زیرسازی دقیق کمک بگیرید تا بعد از نصب با مشکل مواجه نشوید.
بعد از نصب سرامیکها، توجه کنید تا بندکشی با بهترین پودرهای بندکشی استاندارد و باکیفیت انجام شود و تمام درزهای بین کاشی پوشانده شود.
سیستم تهویه در سرویس باید به درستی کار کند تا بعد از هر بار شستوشو، در مدت زمان کوتاهی سرامیکها خشک شوند و از سیاه شدن و تغییر رنگ آنها پیشگیری شود. زیرا رسوب ایجاد شده بر روی سرامیک رفته رفته سخت شده و تغییر رنگ سرامیک سبب میشود تا محیطی با ظاهری کثیف داشته باشید.
اگر فواصل نظافت سرویس در مدت زمانهای طولانی انجام شود، به مرور زمان قارچهایی در کنارههای سرویس ایجاد شده و همین امر سیاهی و تغییر رنگ سرامیکها را به دنبال خواهد داشت.
علت سیاه شدن سرامیک | راهحل |
---|---|
کپک زدن | استفاده از مواد شوینده ضد قارچ مانند سرکه، جوش شیرین یا محصولات صنعتی، افزایش تهویه، نظافت منظم |
دوغاب و کیفیت پایین سرامیک | استفاده از سرامیک با جذب آب پایین، استفاده از دوغاب با کیفیت، بندکشی مناسب |
استفاده نادرست از مواد شوینده | استفاده از مواد شوینده استاندارد و مناسب برای نوع سرامیک، کاهش استفاده از مواد شوینده قوی |
زیرسازی نامناسب | زیرسازی دقیق قبل از نصب کاشی، استفاده از نصاب ماهر |
بندکشی نادرست | بندکشی کامل و دقیق با مواد باکیفیت |
تهویه نامناسب | ایجاد سیستم تهویه مناسب در سرویس بهداشتی |
کوتاهی در نظافت | نظافت منظم سرویس بهداشتی |
همانطور که گفته شد سرویس بهداشتی عضو جدانشدنی هر ساختمان از جمله منازل مسکونی، مراکز اداری و تجاری، هتلها، بیمارستانها و… است، بنابراین باید به نکات بهداشتی و کیفیت مصالح به کار برده در آن توجه داشت. برای داشتن یک حمام یا دستشویی تمیز، هم از لحاظ زیبایی و هم از لحاظ کیفیت، بهتر است اصولی را رعایت کنید تا از سیاه شدن کاشی سرویس بهداشتی جلوگیری نمایید. مهمترین و اصلیترین علت سیاه شدن سرامیک دستشویی رطوبت بالا در این محیط است. به همین دلیل قبل از مواجه شدن با این مشکل، بهتر است مواردی مانند تهویه مناسب، استفاده از سرامیکهای مرغوب بدون نفوذپذیری و زیرسازی اصولی را رعایت کنیم تا در نهایت هزینه مجددی را متقبل نشوید.
مهر 20, 1403
من از سرکه و جوش شیرین برای پاک کردن سیاهی کاشی استفاده کردم خیلی موثر بوده.