لق شدن سرامیک کف مشکلی رایج در سازههای مختلف است که در آن سرامیک بهطور کامل به سطح زیرین نچسبیده و بهراحتی با دست یا فشار کم قابلحرکت یا جابجا شدن است. برای جلوگیری از لق شدن سرامیک در آینده، از چسب و ملات باکیفیت استفاده کنید، سرامیکها را بهدرستی درزگیری کنید و از راه رفتن روی سرامیکهای تازه نصبشده خودداری کنید. لق شدن کفپوش میتواند به دلایل مختلفی رخ دهد که از رایجترینهای آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
● استفاده از ملات یا چسب بیکیفیت
● نصب سرامیک بر روی سطح ناهموار
● نفوذ آب به زیر سرامیکها
● تغییرات دمایی
● ترافیک بالا
● نصب غیراصولی
● فرسودگی و کهنگی سطوح پوششی
یکی از مشکلات رایج در سازههای مختلف، لق شدن سرامیک کف است که به مرور زمان میتواند زیبایی و ایمنی سازه را بهطور قابلتوجهی تحتتاثیر قرار دهد. این پدیده به جدا شدن جزئی یا کامل سرامیک از سطح زیرین آن اشاره دارد که این امر، در فضاهای پرتردد که بیشتر در معرض دید هستند، جلوه نامناسبی ایجاد خواهد کرد. بنابراین رسیدگی بهموقع به این مشکل و لق گیری سرامیک هم برای حفظ زیبایی و هم برای تضمین ایمنی و سلامت سازه ضروری است. اگر علاقمند به آگاهی از دلایل لق شدن سرامیک کف و راههای پیشگیری یا رفع آن هستید، تا پایان مقاله همراه ما بمانید.
اولین قدم برای رفع مشکل لق شدن سرامیک کف، کاشی و موزاییک شناسایی علتهای آن است. برای این کار میتوانید به دقت سرامیکهای لقشده را بررسی کرده و به دنبال هرگونه ترکخوردگی، شکستگی یا ناهمواری در سطح زیرین آنها باشید. عوامل مختلفی میتوانند در بروز این مشکل تاثیرگذار باشند که از شایعترین آنها میتوان موارد زیر را نام برد:
اگر ملات زیر سرامیک به اندازه کافی ضخیم نباشد به مرور زمان قدرت چسبندگی خود را از دست داده و سرامیک لق میشود. همچنین نوع ملات مورد استفاده برای نصب سرامیک نیز باید با توجه به نوع سرامیک، زیرسازی و شرایط محیطی انتخاب شود؛ زیرا استفاده از ملات نامناسب نتیجهای جز لق شدن سرامیک کف را به همراه ندارد.
اگر سطح زیر سرامیکها ناهموار باشد ملات بهطور یکنواخت زیر سرامیکها پخش نمیشود و درنتیجه، برخی از نقاط سرامیک بهطور کامل به سطح نمیچسبد و لق میشود.
از دیگر عوامل لق شدن سرامیک کف نفوذ آب به پشت سرامیکها است که این امر بیشتر در مکانهای مرطوب مانند حمام و آشپزخانه رخ میدهد و میتواند باعث خراب شدن چسب یا ملات شود.
عدم رعایت اصول نصب مانند تراز نبودن سرامیکها یا عدم بندکشی مناسب و نبود فاصله مناسب بین سرامیکها باعث میشود تا در اثر فشار و جابجایی به مرور زمان سرامیکها لق شوند و ظاهری ناخوشایند ایجاد کنند.
گذشت زمان موجب میشود ملات زیر سرامیکها فرسوده شده و قدرت چسبندگی خود را از دست بدهد که این امر میتواند، منجر به لق شدن سرامیکها شود. همچنین ترک خوردن سرامیکها به دلیل ضربه، فشار یا تغییرات دما نیز منجر به بروز این پدیده خواهد شد.
مقاله مرتبط: علت بالا آمدن سرامیک کف ساختمان چیست؟ بررسی علت و راه حل
پیشگیری همیشه بهتر از درمان است، پس برای جلوگیری از لق شدن سرامیک کف در آینده میتوانید اقدامات پیشگیرانه زیر را انجام داده تا از زیبایی و ماندگاری سرامیکهای خود برای سالهای طولانی لذت ببرید:
بسته به علت لق شدن سرامیک کف، راهحلهای مختلفی برای لق گیری سرامیک وجود دارد که انتخاب روش مناسب برای رفع این مشکل، به عوامل مختلفی مانند میزان و نوع لقشدگی، ابعاد سرامیک، نوع سطح زیرین و بودجه بستگی دارد. درهرصورت قبل از انتخاب هر روش، مشورت با یک متخصص کاشیکاری و سرامیک بسیار توصیه میشود. به خاطر بسپارید درصورتیکه سرامیک بهطور کامل از جای خود جدا شده باشد یا دچار ترکخوردگی یا شکستگی شده باشد، هیچ یک از روشهایی که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد، برای رفع مشکل مناسب نیستند و باید سرامیک تعویض شود.
تزریق چسب یکی از روشهای رایج برای لق گیری سرامیک و کاشی است که در مواردی که سرامیک بهطور کامل از جای خود جدا نشده و فقط لق شده باشد، مورد استفاده قرار میگیرد. این روش نسبت به روشهای سنتی مانند تعویض سرامیک مزایای بیشماری دارد که از مهمترینهای آن میتوان موارد زیر را نام برد:
از دیگر روشهای موثر برای لق گیری سرامیک و کاشی میتوان به دوغابریزی و ترمیم بندکشی اشاره کرد که در مواردی که لق شدن سرامیک به دلیل خالی شدن یا فرسوده شدن بندها باشد، مورد استفاده قرار میگیرد. از مهمترین مزایای این روش میتوان موارد زیر را نام برد:
اگر با دیدن کاشیهای لقشده در منزل خود نگران شدهاید؛ اما اطلاعات کافی برای انجام تعمیر ندارید، اصلا جای نگرانی نیست! با دنبال کردن مراحل زیر بهراحتی میتوانید برای رفع لقی سطوح پوششی اقدام کنید:
۱. شناسایی کاشیها و سرامیکهای لق: اولین قدم برای لق گیری سرامیک شناسایی کاشیها و سرامیکهای لقشده است. بادقت به سطح کاشی و سرامیک نگاه کرده و هر کاشی و سرامیکی که لق شده یا صدا میدهد را علامتگذاری کنید.
۲. جداسازی سطوح پوششی لقشده: برای جداسازی کاشیها و سرامیکهای لق باید از ابزار مناسب استفاده کنید. با دقت کاشی را از جای خود جدا کرده و مراقب باشید که به سطوح پوششی مجاور آسیبی وارد نشود.
۳. آمادهسازی سطح: بعد از جداسازی کامل کاشی و سرامیک، سطح زیر آن را بهطور کامل تمیز کرده و هرگونه ملات یا چسب باقیمانده را از بین برده و سطح را صاف و هموار کنید.
۴. اعمال چسب: چسب کاشی مناسب را به اندازه کافی به پشت کاشی جدید یا کاشی قبلی (اگر سالم است) اعمال کرده تا کاشی بهطور کامل به سطح زیرین بچسبد.
۵. نصب سطوح پوششی: سرامیک یا کاشی را بهدقت در جای خود قرار داده و آن را فشار دهید تا کاملاً به سطح بچسبد و سپس برای اطمینان از صاف بودن آن، از تراز استفاده کنید.
۶. بندکشی: در مرحله آخر از لق گیری سرامیک، پس از خشک شدن چسب، بین سرامیکها را بندکشی کرده و از بندکشی مناسب برای نوع سرامیک و کاشی استفاده کنید.
مقاله مرتبط: علت ترک خوردن سرامیک دیوار چیست؟ بررسی عوامل و راه حل
با رعایت نکات زیر میتوانید بهطور صحیح و اصولی کاشی و سرامیکهای لقشده را تعمیر کنید و از زیبایی و ماندگاری آنها لذت ببرید:
در پایان میتوان گفت اگر با مشکل لق شدن سرامیک کف مواجه هستید، اقدام بهموقع برای رفع آن ضروری است. چراکه این مشکل میتواند علاوه بر ایجاد ظاهری ناخوشایند، خطرات ایمنی را نیز به همراه داشته باشد. در این مقاله، علل رایج لق شدن سرامیک کف و همچنین روشهای مختلف لق گیری سرامیک را بررسی کردیم که با استفاده از اطلاعات ارائهشده میتوانید این مشکل را بهدرستی تشخیص داده و نسبت به رفع آن اقدام کنید.