کاشیهای ترکخورده یا لبپرشده میتوانند، ظاهر هر فضایی، مخصوصاً آشپزخانه و سرویس بهداشتی را بهشدت تحتتأثیر قرار دهند. ترمیم این کاشیها نهتنها زیبایی فضا را باز میگرداند، بلکه از پیشرفت ترکها و آسیبهای بیشتر نیز جلوگیری میکند. تعویض و یا ترمیم کاشیهای شکسته یا سرامیک لبپرشده به وسیله قلم و چکش، کاردک، اره کاشی، دریل، تراز و صلیب و گوه انجام میشود و بهطور کلی شامل مراحل زیر است:
● آمادهسازی سطح
● حذف کاشی قدیمی
● آمادهسازی ملات
● نصب کاشی جدید
● بندکشی
کاشیهای شکسته یا ترکخورده روی دیوار آشپزخانه، سرویس بهداشتی، حمام و… نهتنها ظاهر فضا را زشت میکنند، بلکه میتوانند به مرور زمان بزرگتر شده و خطرناک شوند. این ترکها و شکستگیها علاوه بر اینکه به چشم میآیند، باعث نفوذ رطوبت و آلودگی به پشت کاشیها نیز میشوند. چطور کاشی و سرامیک شکسته را ترمیم کنیم؟ این سوالی است که بسیاری از ما با دیدن این مشکل به ذهنمان میرسد. ترمیم این کاشیها نهتنها زیبایی فضا را باز میگرداند، بلکه از پیشرفت ترکها و آسیبهای بیشتر نیز جلوگیری میکند. بنابراین اگر شما نیز علاقمند به آشنایی با ابزار مورد نیاز و مراحل تعویض و یا ترمیم سرامیک لب پر شده و کاشی شکسته دیوار هستید، تا پایان ما را همراهی کنید.
مطمئناً، در هر کاری، از جمله تعویض کاشیهای ترکخورده دیوار، داشتن ابزار مناسب به اندازه مهارت اهمیت دارد. همانطور که یک هنرمند برای خلق یک اثر هنری به ابزار مخصوص نیاز دارد، تعویض کاشی نیز مستلزم استفاده از ابزارهای خاص است. این ابزارها نهتنها کار را برای شما آسانتر میکنند، بلکه باعث میشوند نتیجه کار نیز تمیزتر و حرفهایتر باشد.
در ادامه به معرفی ابزارهایی که برای تعویض کاشی نیاز دارید، خواهیم پرداخت:
تعویض کاشی شکسته دیوار یک فرآیند چند مرحلهای است که هر مرحله آن بر نتیجه نهایی کار تأثیرگذار است. از آمادهسازی سطح دیوار و انتخاب ملات مناسب تا برش دقیق کاشی و بندکشی نهایی، هر گام باید بادقت و مهارت انجام شود. صرف نظر از اینکه شما این کار را خودتان انجام میدهید یا از یک متخصص کمک میگیرید، آشنایی با مراحل مختلفی که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد به شما کمک میکند تا نتیجه بهتری بگیرید:
ابتدا باید منطقه اطراف کاشی شکسته را تمیز کنید. از نوار چسب برای محافظت از سطوح اطراف استفاده کنید. سپس با استفاده از چکش و قلم، کاشی شکسته را به آرامی به تکههای کوچکتر تقسیم کرده و آنها را از دیوار جدا کنید. دقت کنید که به کاشیهای سالم اطراف آسیب نرسانید. ملات قدیمی را نیز با استفاده از کاردک بهطور کامل از روی دیوار بردارید تا سطح برای نصب کاشی جدید آماده شود.
کاشی جدید را بادقت اندازهگیری کرده و با استفاده از اره کاشی، آن را به اندازه مورد نظر برش دهید. اطمینان حاصل کنید که اندازه کاشی جدید دقیقاً با فضای خالی ایجادشده مطابقت دارد. برای برش دقیقتر، میتوانید از خطکش و مداد برای علامتگذاری روی کاشی استفاده کنید.
ملات کاشی را طبق دستورالعمل روی بستهبندی با آب مخلوط کنید. ملات نباید خیلی سفت یا خیلی شل باشد. ملات با قوام مناسب به شما کمک میکند تا کاشی را بهراحتی روی دیوار بچسبانید.
مقداری از ملات را روی دیوار، در محلی که قرار است کاشی جدید نصب شود، بمالید. سپس کاشی را روی ملات قرار داده و با فشار ملایم آن را به دیوار بچسبانید. از تراز استفاده کنید تا اطمینان حاصل کنید که کاشی به صورت تراز نصب شده است. برای ایجاد فاصله بین کاشیها، از صلیب کاشی استفاده کنید.
پس از خشک شدن بندکشی، سطح کاشیها را با یک پارچه نرم و مرطوب تمیز کنید تا هرگونه آلودگی یا گردوغبار از روی آنها پاک شود.
گاهی اوقات، شکستگی یا ترکخوردگی کاشیها آنقدر جدی نیست که نیاز به تعویض کامل کاشی داشته باشد. در چنین مواردی، استفاده از چسب ترمیم سرامیک میتواند راهکاری مناسب و مقرونبهصرفه به شمار آید. حال این سوال به وجود میآید که چسب ترمیم سرامیک چیست؟ در پاسخ میتوان گفت: چسب ترمیم سرامیک نوعی چسب صنعتی با فرمولاسیون خاص است که برای ترمیم و چسباندن قطعات شکسته یا ترکخورده سرامیک، کاشی و سنگ طراحی شده است. این چسبها با ایجاد پیوندی محکم و مقاوم، بهسادگی و سرعت ترکهای کوچک و متوسط را ترمیم کرده و از تعویض کامل کاشی جلوگیری میکنند.
اگرچه ترمیم کاشیهای ترکخورده با چسب میتواند در بسیاری از موارد موثر باشد؛ اما گاهی اوقات تعویض کامل کاشی ضروری است. هنگامی که ترکها بسیار عمیق یا گسترده باشند و یا اگر کاشی لبپر شده باشد، ترمیم با چسب ممکن است نتیجه مطلوبی نداشته باشد. در این موارد لازم است نکات زیر را به خاطر بسپارید:
در پایان میتوان گفت که جایگزین کردن کاشیهای ترک خورده نهتنها به بهبود ظاهر محیط شما کمک میکند، بلکه از بروز مشکلات جدیتر در آینده نیز جلوگیری خواهد کرد. برای انجام این کار، بهتر است از یک کاشیکار حرفهای کمک بگیرید تا با استفاده از مواد باکیفیت، کاشیها را به بهترین شکل ممکن نصب کند. با مراقبت و نگهداری مناسب از کاشیها، میتوانید به عمر مفید آنها بیافزایید و از زیبایی محیط خود لذت ببرید.