برای ترمیم سرامیک لب پر شده یا تعویض آن ابتدا علت شکستگی سرامیک را بررسی کرده تا راهکار مناسبی را برای ترمیم آن انتخاب کنید. مراحل ترمیم سرامیک لب پر شده عبارتند از:
امروزه برای کاشیکاری کف و نمای ساختمانها از کاشی و سرامیکهای مختلف به دلیل ایجاد زیبایی، داشتن تنوع و استحکام زیاد استفاده میکنند. معمولاً از کاشیها به علت وزن کم و ظرافتی که دارند، در دیوارها و از سرامیکها به علت استحکام زیاد، برای کف سازهها استفاده میشود. گاهی اوقات کاشی و سرامیکها بر اثر عواملی مانند: ضربه محکم، وجود آب و رطوبت، نصب نادرست و افتادن اشیای سنگین دچار ترک مویی، لبپریدگی و یا شکستگی میشوند؛ در چنین شرایطی، بهتر است ابتدا علت لبپر شدن یا شکستگی کاشی و سرامیک بررسی شود و سپس به دنبال راهکار ترمیم سرامیک لب پر شده باشیم. در ادامه با ما همراه باشید تا درباره ترمیم سرامیک لب پر شده اطلاعاتی کسب کنید.
کاشی و سرامیکها بر اساس مقاومت و ضخامت انواع مختلفی دارند و استفاده از آنها بایستی بر اساس کاربرد هر کدام صورت بگیرد؛ در غیر این صورت، ممکن است به دلایل مختلفی دچار ترکخوردگی، لبپر شدن و شکستگی شوند. در ادامه به برخی از عوامل لبپر شدن کاشی و سرامیک اشاره خواهیم کرد:
برای نصب و اتصال صحیح کاشی و سرامیکها بهتر است از افراد حرفهای و ماهر کمک بگیرید. برای انجام یک کاشیکاری اصولی، برش کاشیها باید بادقت انجام شود و از ملات یا چسب با کیفیت و مناسب به منظور حفظ استحکام و ماندگاری سازهها جهت اتصال کاشیها استفاده کرد.
کاشی و سرامیک مرغوب و باکیفیت، در برابر تغییرات شرایط محیطی از مقاومت و دوام بیشتری برخوردارند؛ برای مثال کاشیهای پرسلان نسبت به سایر کاشیها در برابر رطوبت و ضربه از مقاومت بیشتری برخوردار بوده و گزینه مناسبی برای نصب در حمام و سرویس بهداشتی به شمار میآیند.
باتوجه به اینکه کاشی و سرامیکها در انواع مختلفی تولید میشوند؛ برخی از آنها مقاومت کمتری در برابر نفوذ آب و رطوبت داشته و به راحتی رطوبت را به خود جذب میکنند. در صورتی که این کاشیها در معرض تغییرات شدید آب و هوایی قرار بگیرند، به مرور زمان دچار ترکخوردگی یا شکستگی میشوند.
گاهی اوقات افتادن ناگهانی اشیای سنگین و یا وارد شدن ضربات محکم بر روی کاشی، احتمال شکستگی یا لبپر شدن آنها را به دنبال دارد.
نحوه ترمیم سرامیک لب پر شده بر اساس علت و میزان آسیب آن مشخص میشود؛ برای مثال در صورتی که علت لبپر شدن کاشی بر اثر افتادن اشیا سنگین بر روی آن باشد، به راحتی میتوان آن را با استفاده از چسب کاشی ترمیم کرد؛ اما در مواقعی که سرامیک آسیب زیادی دیده و خرد شده، امکان ترمیم آن وجود ندارد و باید آن را تعویض کرد.
هنگامی که سرامیک کاری به صورت اصولی انجام نشود، ممکن است بر اثر قرار دادن مبل و یا پا گذاشتن بر روی آن، سرامیک دچار لبپر شدن و یا شکستگی شود. در این شرایط ترمیم سرامیک لب پر شده بیفایده بوده و بایستی آن را با سرامیکهای جدید و با کمک افراد حرفهای تعویض کرد.
پس از بررسی علت لبپر شدن سرامیکها، برای تعمیر آنها با استفاده از چسب کاشی یا چسب آپوکسی میتوانید مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید:
یکی از روشهای ترمیم سرامیک لب پر شده استفاده از درزگیرهای سیلیکونی است. در صورتی که صرفاً سوراخ کوچکی بر روی کاشی و سرامیک ایجاد شده باشد، با استفاده از تکنیک درزگیری میتوان آن را پوشش داد. درزگیرهای سیلیکونی دارای رنگبندیهای مختلفی هستند و کاربران میتوانند رنگ متناسب با سرامیک موردنظر خود را انتخاب کنند.
برای استفاده از درزگیر سیلیکونی، محل سرامیک لبپر شده و فضای خالی را به خوبی با چسب پر کرده و سپس سطح آن را با یک دستمال مرطوب تمیز کنید. دقت داشته باشید که زمان لازم را برای خشکشدن چسب در نظر بگیرید و برای مدتی آن را از آب دور نگه دارید.
در صورتی که محل ترکخوردگی سرامیک زیاد و عمیق باشد، میتوانید از روش لعابکاری برای ترمیم سرامیک آسیبدیده استفاده کنید. در این روش ابتدا سطح کاشیها را کاملاً تمیز کرده و سپس با استفاده از لعاب رنگی یا ماده دوغاب محل شکستگی یا ترکها را به طور کامل پر کنید تا کل سطح سرامیک هموار و یکدست شود. پس از آن زمان لازم را برای خشکشدن دوغاب در نظر گرفته و هنگامی که سطح سرامیک خشک شد، با استفاده از یک سمباده نواحی اضافی را صاف کنید.
هنگامی که کاشی و سرامیک به طور کامل خرد شده باشد تعمیر آن بیفایده بوده و بهتر است پنل پوششی را عوض کنید. ابزارهای لازم جهت تعویض سرامیک آسیب دیده عبارتند از: دریل، چکش، قلم تخریب، ماله شانهدار، ابزار لبهدار مناسب جهت خارج کردن دوغاب، کاشی و سرامیک جایگزین، چسب یا دوغاب مناسب.
برای تعویض کاشی تا حد امکان دوغاب را با استفاده از ابزار مناسب، از اطراف کاشی جدا کنید. جهت جلوگیری از آسیب کاشیهای مجاور و دیوار پشت کاشی، سعی کنید دوغاب را به آرامی بردارید.
برای شل کردن کاشی موردنظر، به کمک یک مته سرامیکی سوراخهایی را با فواصل مساوی در نواحی شکسته کاشی ایجاد کنید. این کار به آزاد کردن قطعات آسیبدیده کاشی کمک کرده و باعث میشود که راحتتر خرد شوند. در این مرحله جهت محافظت از لبه کاشیهای مجاور میتوانید از نوار چسب استفاده کنید.
برای خارج کردن قطعات شکستهشده از مرکز به سمت لبه کاشیها، با استفاده از یک قلم باریک و یک چکش به قطعات خردشده، به آرامی ضربه بزنید. به کمک قلم با زاویه ۹۰ درجه نسبت به کف زمین، شروع کنید و پس از رسیدن به لعاب، زاویه قلم را به ۴۵ درجه تغییر دهید. پس از خارج کردن قطعات شکستهشده برای برداشتن تمام لایههای نازک قدیمی میتوانید همین روش را با استفاده از یک قلم پهنتر انجام دهید.
با حذف تمام قطعات خردشده و دوغاب مجاور، با استفاده از یک تیغه سفت، سطح کار را به خوبی پاک کنید تا لایههای چسبیده قدیمی، مانع جایگزینی کاشیهای جدید نشوند.
پس از انتخاب کاشی مناسب، مقدار کمی از چسب کاشی را با استفاده از ماله شانهدار جهت چسبندگی بیشتر هم بر روی سطح کار و هم به پشت کاشی در جهت موازی با هم بمالید، سپس کاشی را در جای خود محکم فشار دهید تا با کاشیهای مجاور همتراز شود.
با استفاده از چسب مخصوص یا دوغاب، درزهای کاشی را به طور کامل بپوشانید و در انتها با یک اسفنج مرطوب سطح کاشی را تمیز کنید.
برای خشکشدن کاشیها از راه رفتن بر روی آن خودداری کرده و زمان لازم را در نظر بگیرید.
پیش از ترمیم سرامیک لب پر شده و تعویض کاشی شکسته بهتر است با برخی از نکات مهم و ضروری به هنگام تعمیر کاشی لبپر شده آشنا شوید.
یکی از مصالح پرکاربرد ساختمانسازی، کاشی و سرامیکها هستند که به دلیل برخوداری از استحکام و دوام بالا برای کف و نمای ساختمانها بهکار میروند. گاهی اوقات برخی از عوامل مانند ضربه محکم، تغییرات دما، استفاده از چسب بیکیفیت و… باعث لبپر شدن یا شکستن سرامیکها میشوند. برای ترمیم سرامیک لب پر شده میتوان یکی از روشهای استفاده از چسب کاشی، لعابکاری کاشی و درزگیر سیلیکونی را انتخاب کرد. در صورتی که امکان ترمیم کاشی وجود نداشته باشد، میتوانید با صرف هزینه و زمان بیشتری آن را به طور کامل تعویض کنید. برای تهیه چسب ترمیم سرامیک یا خود سرامیکها میتوانید به فروشگاه کاشی لند مراجعه کنید و با کارشناسان این مجموعه مشورت کنید.
آبان 1, 1403
سلام ،این مقاله ترمیم سرامیک خیلی جامع و کامل بود. از هر نظر به سوالاتم جواب داد.
کارشناس پشتیبانی کاشی لند
آبان 1, 1403