کاشی شکسته چیست؟ معرفی هنر کاشی شکسته
۱۹ خرداد ۱۴۰۳

کاشی شکسته چیست؟ معرفی هنر کاشی شکسته

طراحی داخلی و دکوراسیون

کاشی و سرامیک محصولاتی هستند که نه تنها شکل سالم‌ آن‌ها برای ایجاد فضای زیباتر به کار می‌روند، بلکه از انواع شکسته آن‌ها نیز برای ایجاد طرح‌های مختلف استفاده می‌شود. امروزه از انواع کاشی یا سرامیک‌های شکسته برای ایجاد نقش‌ونگار روی سطوح مختلف استفاده می‌شود. کاشی شکسته نوعی هنر است که با نام‌ها و القاب مختلفی از جمله معرق کاشی یا نقاشی موزاییکی نیز شناخته می‌شود. اگر شما علاقه‌مند به شناخت این هنر هستید، دعوت می‌کنیم چند دقیقه‌ای وقت گذاشته و مقاله زیر را مطالعه کنید.

کاشی شکسته چیست؟

در گذشته کاشی‌کاران برای اینکه جزییات را در زمان تزیین دیوارها با کاشی راحت‌تر اجرا کنند از هنر کاشی شکسته استفاده می‌کردند. این افراد برای انجام این کار معمولا از انواع کاشی یا سرامیک‌های کوچک و ریز استفاده می‌کردند. اما امروزه و در دنیای مدرن، هنر کاشی کاری شکسته برای ایجاد نقش ونگارهای متنوعی استفاده می‌شود. هنرمندان برای اجرای این کار به طور معمول خودشان، کاشی را خرد می‌کنند و به وسیله آن‌ها آثار هنری متنوعی را تولید می‌کنند.

یکی از خلاقانه ترین کارها برای زیباسازی محیط، هنر کاشی شکسته است.
یکی از خلاقانه ترین کارها برای زیباسازی محیط، هنر کاشی شکسته است.

معرفی هنر کاشی شکسته

هنر کاشی کاری شکسته یکی از هنرهای دنیای مدرن است که در آن هنرمندان با استفاده از خرده‌های کاشی یا سرامیک، نقاشی‌ها و آثار هنری بی‌نظیری را خلق می‌کنند. کاشی شکسته امروزه در فضاهای مختلف و برای تزیین فضاهای داخلی و خارجی به کار می‌روند. اگر بخواهیم ریشه این هنر را به طور دقیق‌تری ذکر کنیم باید به دورانی که اولین لعاب‌ کاشی روی ظروف سفالی ایجاد شد برگردیم. اما به طور کلی استفاده از کاشی شکسته برای اولین بار در قرن نوزدهم و به دست گائودی انجام شد. زیبایی و شگفتی‌های هنر کاشی شکسته را برای اولین بار در آثار این معمار دیده شده است. این معمار از این هنر برای تزیین کلیسای کاسا ویسنس و اطراف آن نیز استفاده کرده است.

راهنمای رنگ کردن کاشی و سرامیک؛ صفر تا ۱۰۰ رنگ کردن کاشی

مقاله مرتبط: راهنمای رنگ کردن کاشی و سرامیک؛ صفر تا ۱۰۰ رنگ کردن کاشی

کاربرد کاشی شکسته چیست؟

کاشی شکسته امروزه به یکی از هنرهای پرطرفدار در میان نسل جدید تبدیل شده است و ما می‌بینیم که افراد زیادی از نوجوانان به سمت یادگیری این هنر کم‌نظیر روی آورده‌اند. اگر شما نیز از علاقه‌مندان به این حرفه هستید و مایلید هرچه سریعت‌تر این روش از کاشی‌کاری را یاد بگیرید، پیشنهاد ما آموزش دیدن نزد افراد مجرب و متخصص است. تمرین و تکرار در هر امری می‌تواند معجزه بیافریند. بعد از حرفه‌ای شدن در این هنر می‌بینید که هر تصویری را که دوست دارید با خلاقیت خودتان و با استفاده از کاشی شکسته، خلق کرده‌اید.

کاشی شکسته را در اماکن و فضاهای مختلفی می‌توان به کار برد که در ادامه به برخی از این کاربردها اشاره کرده‌ایم و برای آن‌ها تصاویری نیز ارائه داده‌ایم.

کاشی شکسته در فضای شهر

احتمالا شما نیز در فضاهای مختلف شهر شاهد دیوار نگاره‌هایی که با استفاده از کاشی شکسته ایجاد می‌شوند، بودید. از کاربردهای کاشی شکسته می‌توان به استفاده از آن‌ها در فضاهای مختلف شهر از جمله زیر پل‌ها، خیابان‌ها، تزیین دیوار پارک‌ها، موزه‌ها و فضاهای عمومی اشاره کرد. با استفاده از کاشی شکسته می‌توان لوگوها و نمادهای شهری و خلق آثار هنری و اسلامی در شهر استفاده نمود. کاشی شکسته دوام بالایی دارد و به راحتی از روی سطح جدا نمی‌شود و پوششی مناسب برای تزیین فضاهای شهری هستند.  

هنر کاشی شکسته دیوارهای شهری را به تابلوهایی زیبا و جذاب تبدیل خواهد کرد
هنر کاشی شکسته دیوارهای شهری را به تابلوهایی زیبا و جذاب تبدیل خواهد کرد.

کاشی شکسته در استخر

یکی دیگر از کاربردهای کاشی شکسته استفاده از آن در استخر است. کاشی کاران برای ایجاد نقش و نگارهای زیبا در وسط استخر یا در دیوارهای آن از این هنر استفاده می‌کنند.

کاشی شکسته در فضای منزل

از هنر کاشی کاری شکسته در تزیین لوازم منزل و در برخی دیوارهای خانه از جمله در فضاهای بین کابینت نیز می‌توان استفاده کرد. برای مثال این هنر را در تزیین فضای پشت سینک و در فضای بین کابینت‌ها، همچنین در تزیین میز و گلدان به کار می‌برند. دیوار حیاط منزل یا ویلا، دیوار پارکینگ و ورودی ساختمان‌ها را نیز می‌توان با استفاده از کاشی شکسته تزیین کرد.

استفاده از کاشی شکسته در ساخت زیورآلات

امروزه در ساخت زیورآلات، اگر با دقت ریز شوید و به جزئیات با دقت بیشتری نگاه کنید، می‌بینید که برخی محصولات، با استفاده از کاشی یا سنگ‌های بسیار ریزی و با رنگ‌های خاص و جذابی ساخته شده‌اند. این محصولات با ترکیب رنگ زیبا در کنار هم قرار گرفته و از زیورآلات با طرح‌های خاص به شمار می‌آیند.

ابزار مورد استفاده در هنر کاشی کاری شکسته

برای انجام کاشی شکسته روی دیوار یا فضاهای مختلف باید ابتدا لوازم مورد نیاز برای این کار را فراهم کنید. ابزار کار و لوازمی که برای انجام معرق کاری نیاز دارید عبارتند از:

  • کاغذ الگو
  • چسب کاشی
  • قیچی
  • کاتر یا چاقو
  • کاشی شکسته
  • براق کننده موزاییک

روش‌های انجام کاشی کاری شکسته

کاشی شکسته را به دو روش مستقیم و غیر مستقیم اجرا می‌کنند که به شرح زیر هستند:

  • در روش مستقیم قطعات کاشی، به طور مستقیم روی خود پایه قرار می‌گیرد.
  • در روش غیر مستقیم، کاشی‌ها به طور برعکس روی یک ورق قهوه‌ای با چسب محلول در آب فیکس می‌شوند. در روش غیر مستقیم در حقیقت شما تکه‌های کاشی شکسته را با نصب روی یک ورق، یک قطعه ساخته شده از بتن و کاشی ساخته‌اید. بعد از خشک شدن چسب کاشی‌ها، شما شاهد خواهید بود که موزاییک‌های ساخته شده به سفتی یک تکه سنگ می‌شوند. معمولا در این روش کاشی‌کارها، طرح را روی موزاییک‌های کوچکتری ایجاد کرده و در زمان نصب تکه‌های موزاییک را به درستی در کنار هم قرار داده تا طرح کاشی کاری شکسته مانند یک پازل در کنار هم قرار گیرند.
تکنیک کاشی شکسته با کنار هم گذاشتن تکه های شکسته کاشی،موزائیک و ... ساخته میشه
تکنیک کاشی شکسته با کنار هم گذاشتن تکه های شکسته کاشی،موزائیک و … ساخته می‌شود.

هر کدام از این روش‌ها دارای مزایا و معایبی هستند؛ در کاشی‌کاری مستقیم کار سبک‌‌تر است و همچنین شما در زمان اجرای کار می توانید شاهد پیشرفت کار باشید. اما در روش غیر مستقیم در حین کار شاهد پیشروی کار نخواهید بود، ولی در عوض، کار نهایی صاف و فلت است و می‌توان از آن برای کاشی‌کاری کف استفاده کرد.  

مزایای استفاده از روش مستقیم:

  • مشاهده پیش‌روی کار
  • اصلاح اشتباهات در حین کار
  • قابل استفاده روی سطوح مختلف
  • قابل اجرا روی توری و سپس انتقال به سطح اصلی

مزایای روش غیر مستقیم:

  • ایجاد فضایی کاملا صاف و یکنواخت
  • مناسب استفاده در کف
  • اصلاح قطعاتی که اشتباه چسبیده‌اند با مرطوب کردن
  • بعد از خشک شدن به سختی یک تکه سنگ می‌شود
  • ایجاد کار با دوام  و استحکام بالاتر
  • ساخت قطعات موزاییک به صورت تکه تکه

معرفی انواع کاشی کاری شکسته

کاشی کاری شکسته نه تنها در مکان‌های مختلف بلکه با استفاده از لوازم مختلفی قابل اجرا است. موارد زیر برخی از انواع کاشی کاری هستند.

انواع کاشی کاری شکسته
انواع کاشی کاری شکسته
  • کاشی کاری با کاغذ: در این روش در حقیقت شما به جای کاشی شکسته از برگه‌های کاغذ قیچی شده استفاده می‌شود. سطح طرحی که می‌خواهید کاشی‌کاری شود را با چسب بپوشانید و سپس کاغذهای رنگی قیچی شده روی آن کاغذ قرار می‌گیرد.
  • کاشی شکسته روی دیوار: از مهم‌ترین انواع کاشی کاری با کاشی شکسته کاربرد آن روی دیوارهای خانه و شهر است. در این روش کاشی‌های شکسته را برای ایجاد یک طرح پوشیده از کاشی روی دیوار در کنار هم قرار می‌دهند.
  • کاشی شکسته در کف: برای اجرای کاشی کاری روی کف که معمولا در ورودی ساختمان‌ها یا پارک‌های و فضاهای عمومی در شهر کاربرد دارند، از روش کاشی کاری غیر مستقیم استفاده می‌شود.
  • کاشی شکسته روی سفال: امروزه برای تزیین سفال دیگر تنها از لعاب‌کاری استفاده نمی‌شود. شما می‌توانید با استفاده از کاشی شکسته،‌ طرح‌های متنوعی را روی محصولات سفالی از جمله گلدان‌ها ایجاد کنید.
  • کاشی شکسته روی چوب: یکی دیگر از روش‌های کاشی کاری، اجرای کاشی‌های شکسته روی چوب است. در این روش معمولا تمام سطح پوشیده شده از چوب است و تنها برخی قسمت‌های سطح با کاشی شکسته تزیین می‌شود.
رنگ های گوناگون قطعات کاشی بر روی این دیوارها، حس زندگی و نشاط را به وجود می آورد.
رنگ های گوناگون قطعات کاشی بر روی این دیوارها، حس زندگی و نشاط را به وجود می آورد.
چگونه موزاییک را رنگ کنیم؟ آموزش مرحله به مرحله

مقاله مرتبط: چگونه موزاییک را رنگ کنیم؟ آموزش مرحله به مرحله

سخن نهایی

در این مقاله درباره اینکه هنر کاشی شکسته چیست و چگونه انجام می‌شود گفتیم. کاشی شکسته یا معرق‌کاری از هنرهای معاصر است که برگرفته از معماری‌های سنتی است. امروزه افراد زیادی از هنر معرق یا کاشی شکسته برای ایجاد طرح‌های زیبا روی سطوح مختلف استفاده می‌کنند. یادگیری این هنر جذاب در هر مرحله از زندگی، می‌تواند باعث تغییر در روحیه شما شود. هر چند که کاشی لند در زمینه فروش انواع کاشی و سرامیک فعال است و فروش کاشی شکسته از تخصص این سایت نیست، اما در صورتی که مایل باشید می‌توانید انواع چسب کاشی را برای نصب و اجرای کاشی شکسته را از کاشی لند تهیه کنید. برای یادگیری این هنر جذاب نیاز به صرف هزینه زیادی نیست و شما می‌توانید در کنار حرفه و شغل اصلی خود، این حرفه را به عنوان هنر مورد علاقه خود دنبال کنید.

یکی از خلاقانه ترین کارها برای زیباسازی محیط، هنر کاشی شکسته است. یکی از خلاقانه ترین کارها برای زیباسازی محیط، هنر کاشی شکسته است. یکی از خلاقانه ترین کارها برای زیباسازی محیط، هنر کاشی شکسته است. هنر کاشی شکسته دیوارهای شهری را به تابلوهایی زیبا و جذاب تبدیل خواهد کرد رنگ های گوناگون قطعات کاشی بر روی این دیوارها، حس زندگی و نشاط را به وجود می آورد. تکنیک کاشی شکسته با کنار هم گذاشتن تکه های شکسته کاشی،موزائیک و ... ساخته میشه با استفاده از رنگ آمیزی و طراحی، جان دوباره‌ای به موزاییک‌های خانه خود بدهید. نقاشی و طراحی روی موزاییک‌ها به زیبایی هر چه بیشتر فضا کمک می‌کند. با رنگ کردن موزاییک‌ها حس تازگی و طراوت در فضا ایجاد می‌شود. اولین مرحله برای شروع کار تمیز کردن سطح و ترمیم شکستگی موزاییک‌ها است.
arrow
arrow
سمیه موسوی
نویسنده : سمیه موسوی

از آنجا که درباره صنعت ساختمان مطالعه زیادی داشتم و از کودکی هم عاشق وبگردی و خواندن مقالات مرتبط بودم، دست به کار شدم تا با هنر نویسندگی، اطلاعات موجود در وب‌سایت‌های فعالان این حوزه را تا جای ممکن تکمیل کنم.

منابع : loosetiles.com
نام
ایمیل
پیغام شما

نظرات کاربران 1
    علی محمدی

    مرداد 14, 1403

    مقاله بسیار خوبی بود بنظر من استفاده از هنر کاشی شکسته در طراحی داخلی می‌تواند به فضا روح و زندگی ببخشد.

مقالات مرتبط