کاربرد چسبهای ساختمانی
چسبهای ساختمانی دارای انواع مختلفی هستند که بر پایه متریالهای مختلف برای چسباندن فرمولاسیون آنها متفاوت خواهد بود. این چسبها با عملکردهای مختلف، باعث ایجاد اتصال میان دو شی میشود، در برخی با ایجاد پیوند ملکولی اتصال را ایجاد میکند و در برخی دیگر به عنوان یک عامل شیمیایی باعث جوش خوردن دو شی به یکدیگر میشود. اتصال حاصل شده یک پیوند قوی است که در برابر انواع آسیبها مقاوم است. ظهور این نوع چسبها در صنعت ساختمان باعث ایجاد یک تحول گسترده گردید و چسبهای ساختمانی در تمامی بخشهای ساختمانی مانند پی ریزی فنداسیون، چینش مصالح ساختمانی، نازک کاری و دکوراسیون، بازسازی و ترمیم ساختمان، بالا بردن مقاومت مصالح و ... به کار گرفته میشود. این چسبها بر پایه مواد اولیه سازنده در سه دسته بندی پلیمری، آکریلیک و رزین دسته بندی میشوند.
تولید مواد شیمیایی ساختمانی
حالا لازم است با روند تولید آشنا شوید تا بتوانید بهتر در این رابطه تصمیم بگیرید. تولید مواد شیمیایی و چسبهای ساختمانی بیشتر بر پایه مواد اولیه آنها تعریف میشود تا دستگاههای به کار رفته در خط تولید آنها، در واقع مواد اولیه از اهمیت بیشتری نسبت به دستگاههای تولید کننده برخوردار هستند. پس در راه اندازی خط تولید مواد شیمیایی، به روز رسانی دستگاهها در درجه دوم اهمیت قرار دارد. شناختن مواد شیمیایی ساختمانی و داشتن یک فرمولاسیون قوی باعث میشود محصول تولیدی شما از قوام و کیفیت بهتری برخوردار شود که کلید موفقیت محصول در بازار خواهد بود. فراموش نکنید که انتخاب فعالان حوزه ساخت و ساز محصولات با کیفیت و چسبندگی بالا است در نتیجه محصولی را تولید نمایید که کیفیت و ماندگاری بالایی داشته باشد.
خط تولید چسب کاشی و سرامیک
یکی از جدیدترین محصولات شیمیایی ساختمانی، چسب کاشی و سرامیک است که امروزه از استقبال بسیاری در صنعت ساختمان و بازسازی آن برخوردار است. چسب کاشی محصولی بر پایه رزین اکریلیک یا پلیمر است و برای چسباندن کاشی و سرامیک که مهمترین پوشش دهنده داخلی است استفاده میشود. این روش جایگزین روش سنتی دوغاب و سیمان شده است که علاوه بر بالا بردن کیفیت کار به آن دوام و سرعت نیز بخشیده است. این نوع چسب به راحتی تولید میشود و مراحل ساخت آن بسیار ساده است اما نکته مهم درباره این نوع چسبها فرمولاسیون چسب کاشی و سرامیک است. اینکه چه موادی در مراحل تولید استفاده میشود مهمتر از این است که چه دستگاهی در مرحله تولید به کار گرفته میشود. در واقع بخش اصلی تولید انواع چسب مواد اولیه و فرمولاسیون آن است زیرا این فرمولاسیون است که به محصول کیفیت و دوام میبخشد، دو عاملی که اساس انتخاب مشتریان چسب کاشی و سرامیک است.
ماشین آلات و دستگاههای فرآیند تولید چسب کاشی
شما سرمایه گذار عزیز که به دنبال خرید ماشین آلات و دستگاههای تولید چسب کاشی هستید ابتدا باید فرآیند تولید چسب کاشی و سرامیک را به خوبی بشناسید تا دستگاههای مورد نیاز را بر طبق الویت انتخاب نمایید. این فرآیند شامل چندین مرحله پیش پردازش، خشک کردن شن و ماسه، ذخیره سازی شن و ماسه، خشک کردن ماسه مرطوب، افزودن عامل سیمان و پرکننده و سایر مواد، مخلوط کردن مواد اولیه و میکس آنها میشود که در انتها این محصول پس از کنترل کیفیت به مرحله بسته بندی میرسد.
در تولید چسب کاشی در ابتدای کار، دستگاههای شستشو قرار دارند که ماسه و شن را شستشو میدهند، سپس مواد اولیه توسط دستگاه نقاله ریلی جابه جا میشود و میکسرهایی که با توجه به نوع چسب کاشی و سرامیک، مواد اولیه را هم میزند و به مرحله بسته بندی ارسال میکند. در خط تولید چسب به خصوص چسبهای ساختمانی دستگاهی که بیش از همه اهمیت دارد میکسرها هستند، میکسرها تقریبا در تمامی خطوط تولید چسب قرار دارند و استفاده از یک میکسر و هم زن مناسب میتواند در دست یابی به یک محصول با کیفیت نقش موثری داشته باشد. در ساخت چسبهای پودری و خمیری مدل میکسر متفاوت است. برای تولید چسب کاشی پودری از میکسر ریبون افقی استفاده میشود و برای تولید چسب کاشی خمیری میکسر ریبون عمودی به کار میرود.
در کارخانجات تولید چسب دستگاههای بسته بندی و جمع آوری نیز وجود دارد که محصول نهایی را برای عرضه به بازار آماده و بسته بندی میکند.
تولید چسب خمیری کاشی و سرامیک
تولید چسب مراحل سختی ندارد همانگونه که گفتیم فرمولاسیون مهمترین بخش این کار است. در اینجا قصد داریم یک فرمولاسیون ساده برای تولید چسب خمیری کاشی و سرامیک معرفی نماییم که با استفاده از آن میتوانید در حدود یک کیلوگرم چسب خمیری کاشی و سرامیک تولید کنید و در ساخت و ساز و بازسازی خود از آن استفاده نمایید.
برای تولید یک کیلوگرم چسب خمیری کاشی شما به 600 گرم پودر سنگ یا همان کربنات کلسیم ، 150 گرم ماسه با مش 100 ( مش به دانه بندی خاک برای الک کردن گفته میشود و واحد اندازه دانه بندی و ذرات انواع خاک و شن است) ، 150 گرم آب، 100 گرم رزین هموپلیمر آکریلیک، در حدود 3 گرم پلیمر هیدروکسی پروپیل میتیل سلولز و 2 گرم آنتی فوم ضد کف نیاز دارید.
تولید این چسب در سه مرحله انجام میشود، ابتدا آب و آنتی فوم را یک ربع در دستگاه میکسر کوچک مخلوط نمایید، پس از آن رزین آکریلیک هموپلیمر را به آرامی به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید. در حدود نیم ساعت این هم زدن را ادامه دهید تا یک محلول روان سفید رنگ به دست آید. این ماده را به عنوان مخلوط اول در یک ظرف در بسته نگهداری کنید و به سراغ سایر مواد بروید. شن با مش 100 را با پودر سنگ ترکیب کنید و در حدود نیم ساعت آن را در دستگاه میکسر مخلوط کنید تا یک پودر همگن به وجود آید پس از آن پودر هیدورکسی پروپیل متیل سلولز را به این مخلوط اضافه کنید و یک ربع آن را هم بزنید تا کاملا یکدست شود. حالا مخلوط دوم نیز آماده اس با افزودن مخلوط اول به آن مواد را در یک میکسر قوی تر ریخته و آنها را کاملا مخلوط کنید تا خمیری یکدست حاصل شود. عمل هم زدن و یکنواختی آن در تولید یک چسب مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است.