طراحی و اجرای استخر

طراحی استخر و اجرای آن اخیرا با استقبال بسیاری مواجه شده است، این امر تا به آنجا پیش رفته که شرکت‌های راحی و اجرای استخر پا به عرصه گذاشته ند و مطابق با نیاز افراد و خانوار اقدام به ساخت استخر در فضاهای معرفی شده می‌نمایند. اغلب این استخرها در ویلاها و خانه‌های ویلایی اجرا می‌شوند. اگر شما نیز علاقمند به ساخت یک استخر هستید می‌توانید در این مطلب با ما همراه باشید تا هم اصول ساخت استخرا با هم مرور نماییم و هم با برخی شرکت‌های طراحی و اجرای استخر آشنا شوید و بتوانید از بهترین آنها را برای ساخت استخر  مشاوره و خدمات دریافت نمایید.

کاربرد استخر در زندگی انسان

تغییر الگوی زندگی انسان و ماشینی شدن فعالیت‌های بشر باعث شده است فعالیت‌های بدنی انسان تا حد بسیاری کاهش پیدا کند، الگوی جدید پشت میز نشینی باعث به وجود آمدن دردهای عضلانی بسیاری در بدن انسان شده است که متخصصان حوزه پزشکی، ورزش و آب درمانی (شنا) را راهکار درمان این دردها معرفی نمودند. با توجه به اینکه پیشرفت تکنولوژی و مکانیکی شدن زندگی انسان باعث شده است در برنامه روزانه افراد ورزش جایگاه چندانی نداشته باشد، راهکار درمانی دوم یعنی آب درمانی و شنا به دلیل جذابیت و تفریحی بودن آن جایگرینی برای ورزش شده است. تحقیقات جدید نشان داده است شنا نقش بسیار مهمی در سلامتی بدن و تناسب اندام افراد دارد، شناکردن و حتی راه رفتن در آب می‌تواند علاوه بر کاهش دردهای عضلانی به کاهش تنش‌های روانی کمک بسیاری نماید.

طراحی و اجرای استخر

ساخت استخر

حوضچه‌های آب یکی از قدیمی‌‌ترین المان‌های معماری به خصوص معماری ایرانی هستند که استفاده از آنها در حیاط‌ها و باغ‌ها سابقه طولانی دارد. حوضچه‌های آب بزرگ که محلی برای استحمام کردن بود امکان شنا را برای افراد فراهم می‌نمود و کم کم این ورزش محبوب مورد توجه قرار گرفت و استخرهایی اختصاصی برای شنا ساخته شد. نیاز انسان به شنا کردن چه به عنوان یک ورزش و چه به عنوان یک تفریح نیز باعث گردید امروزه ساخت استخر در خانه‌ها امری رایج گردد و کسانی که محیط مناسبی برای ساخت استخر دارند به طراحی و اجرای استخر در خانه و باغ‌های خود بپردازند.

ساخت استخر اغلب با گودبرداری زمین، و ایجاد یک فضای عایق کاری شده برای نگه داشتن آب انجام می‌شود که با کمک متریال هایی همچون سنگ، آجر، بتن، سیمان، کاشی و سرامیک، چسب کاشی و سرامیک و ... به اجرا در می‌آید.

انواع استخر 

ساخت استخر در فضاهای شخصی باعث شده است این المان در اشکل و ابعاد مختلفی ساخته شوند و متخصصان حوزه ساخت و ساز آن به دنبال ایجاد شرایطی بهتر برای استفاده حداکثری از فضاهای کوچک باشند، با تخصصی تر شدن ساخت استخر شاهد افزایش روزن افزون طراحی و اجرای استخر در خانه، حیاط و باغ‌ها هستیم. انواع استخرها بر اساس جایگاه کاربرد و شکل طراحی آن تعریف می‌شوند. مهمترین دسته بندی بر اساس موقعیت مکانی استخرها است که استخرها را در دو دسته کلی استخرهای روباز و سرپوشیده دسته بندی می‌کند.

استخر روباز

به استخرهایی گفته می‌شود که در محیط‌های باز مانند باغ ها، حیاط خانه ویلایی، تراس ساختمان و یا حتی پشت بام و برخی از مجموعه‌های ورزشی طراحی و اجرا می‌شوند. این استخرها سقف ندارند و به همین دلیل ممکن است سیستم گرمایش آنها ضعیف عمل نماید. این نوع استخرها گزینه مناسبی برای کسانی است که به دنبال داشتن یک فضای شخصی برای شنا کردن هستند اما بیشتر مناسب استفاده در روزهای بهاری و تابستانی هستند. 

استخرهای سرپوشیده

نوع حرفه ای استخرها استخرهای سرپوشیده هستند که در محیط‌های داخلی طراحی و اجرا می‌شوند. این استخرها ممکن است در یک اتاق اختصاصی، در زیر زمین و به طورکل در محیط‌های سرپوشیده ساخته شوند. این نوع استخر از سیستم گرمایش و تصفیه آب پیشرفته ای برخوردار است و هزینه زیادی را به سازندگان تحمیل می‌نماید. در نتیجه به عنوان یک فضای شخصی اجرای آن مقرون به صرفه نخواهد بود.

انواع مدل طراحی و اجرای استخر

اگز به دنبال ساخت استخر هستید و نگران کم جایی یا فضای آن هستید کافی است نگاهی به طرح‌های مختلف بیندازید و آنچه را که به سلیقه و نیاز شما نزدیکتر است را انتخاب نمایید، فراموش نکنید که شکل استخر به سلقه شما بستگی دارد. استخرها با توجه به هدف کاربردی که دارند می‌توانند دارای مدل‌های مختلفی بر اساس ویژگی ظاهری باشند. انتخاب مدل استخر با توجه به سلیقه و ابعاد فضای مورد نظرتان قابل اجرا است. در اینجا چند مدل پرکاربرد را معرفی می‌نماییم که شما می‌توانید از میان آنها انتخاب نمایید. 

استخر مستطیلی

رایج‌‌ترین شکل استخر، استخرهای مستطیلی یا چهار گوش کلاسیک هستند که ظاهر مدرنی ندارند اما امکان شنا در این نوع استخر راحتر است. استفاده از این نوع استخر به شما امکان می‌دهد از حداکثر ظرفیت فضا برای اجرای یک استخر در محیط استفاده نمایید. مدل آن ساده است و طراحی و ساخت آن هزینه زیادی را نسبت به سایر مدل‌های در بر نمی گیرد.

استخر مدور

نوع دیگری از استخرها، استخرهای مدور هستند که بیشتر به شکل بیضی، دایره، نیم دایره یا اشکال مدور دیگر طراحی می‌شوند. این نوع استخر در اشکال مدرن دسته بندی می‌شوند و امروزه علاقمندان بسیاری دارد. طراحی و تعبیه جکوزی در این استخرها نسبت به سایر اشکال مناسب تر است و استفاده از آن می‌تواند برای افراد به خصوص افراد مسن جذاب‌تر باشد.

 استخر روی سطح

این نوع استخر مانند یک وان بزرگ است که روی زمین قرار گرفته است و برای رفتن به داخل آن لازم است از پله بالا روید. دیوار خارجی این مدل استخر بیشتر از کاشی و سرامیک و سنگ‌های ساختمانی  تزیینی هستند که نمای جذابی به  آن می‌دهد. این نوع استخر علاقمندان بسیاری ندارد و استفاده از آن برای کودکان و افراد مسن سخت است در نتیجه صرفا علاقه شخصی می‌تواند باعث انتخاب آن شود. 

استخر توکار

نوع جدیدی از استخر هستند که بیشتر مناسب خانه‌های کوچک هستند، کسانی که دوست دارند در خانه خود استخر داشته باشند اما فضای کافی را ندارند این مدل استخر را انتخاب می‌کنند که بیشتر به صورت پیش ساخته تولید می‌شود و کافی است برای تعبیه آن محیط مناسبی انتخاب شود.
استخرهای خانگی می‌توانند بر طبق سلیقه شما انواع و اقسام طرح‌ها را داشته باشند و با استفاده از متریال‌های مختلفی همچون، سنگ، کاشی و سرامیک و حتی شیشه ساخته شوند. انتخاب مدل استخر با توجه به زیربنا و محیط خانه تان باید انجام گیرد. سعی کنید از یک متخصص برای انتخاب طرح مورد نظر استفاده نمایید.

برآورد هزینه ساخت استخر

برآورد هزینه ساخت استخر

در هر کاری هزینه حرف اول را می‌زند و نمی توان بی گدار به آب زد بهتر است قبل از آغاز کار یک برآورد هزینه ای انجام دهید آنگاه اقدام به ساخت نمایید. برآورد هزینه ساخت استخر به عوامل بسیاری بستگی دارد. عواملی همچون ابعاد استخر، شکل استخر، محیط اجرای استخر، نوع خاک منطقه، نوع سازه و ... که هریک می‌تواند هزینه ای جداگانه را به شما تحمیل کند. برآورد این هزینه بر عهده شرکت‌های طراحی و اجرای استخر است، با توجه به عدم ثبات قیمت مواد اولیه و متریال هایی همچون سنگ، سیمان، کاشی و سرامیک و ... نمی توان قیمت قطعی را مشخص نمود. در نتیجه مشاوره گرفتن از شرکت‌های مختلف را در لیست کارهای خود قرار دهید.

طراحی سازه استخر و نکات مهم آن 

در  ساخت استخر پیش از هر چیز لاز است به طراحی سازه استخر پرداخته شود. این طراحی با جانمایی مکان استخر و ابعاد آن با توجه به سلیقه مشتری انجام می‌شود. اصول و استاندارد‌های به کار رفته در طراحی سازه استخر به شما کمک خواهد کرد که سالیان سال از وجود استخر خود، بدون دردسر لذت ببرید. اما این قوانین، اصول و استانداردهای ساخت استخر چیست؟

ابعاد استخر

مهم‌‌ترین نکته در طراحی استخر رعایت ابعاد مناسب است، توجه داشته باشید که ساده‌‌ترین استخرها لازم است چندبرابر قد انسان بالغ طول داشته باشند تا شنا کردن افراد در آن راحت باشد. به همین دلیل حداقل اندازه ابعاد استخر را  6*4 متر با عمق حداقل 1 متر در نظر باید گرفت. در واقع بنا بر استانداردهای تایید شده برای هر فرد 4 متر طول استخر را باید در نظر داشت. افزایش ابعاد استخر باعث افزایش هزینه‌های ساخت آن نیز می‌شود.

شکل هندسی استخر

استخرها اشکال مختلفی می‌توانند داشته باشند اما رایج ترین نوع استخر، استخرهای قهرمانی هستند که شکل مستطیل دارند و بر اساس استانداردهای فدراسیون جهانی شنا (فینا) تعین می‌شود.  این شکل از استخر، کاربردی‌‌ترین نوع استخر‌های مورد استفاده است و برای مقاصد آموزشی و مسابقه ای مناسب می‌باشد. در اجرای شکل استخر، متریال‌ها و مواد اولیه مورد استفاده نقش کلیدی دارند. استفاده از بتن به شما امکان می‌دهد هر نوع شکلی را در استخر پیاده نمایید.
استخرهای مستطیلی را می‌توان مقرون به صرفه‌ترین نوع استخر به لحاظ ساخت، شیب بندی، آب بندی، تمیز کردن و نگهداری دانست. توجه به این نکته ضروری است که اشکال غیر رایج به دلیل فنداسیون و اجرای آرماتور بندی و قالب گیری هزینه بیشتری را به شما تحمیل خواهد نمود.

 محل استخر

انتخاب محل استخر بسیار اهمیت دارد، زیرا استخر با توجه به روباز یا سرپوشیده بودن آن لازم است در فضای مناسبی اجرا شود. در استخرهای روباز بهتر است در محیط‌های نورگیر اجرا گردد تا در طول روز نور خورشید آن را روشن نماید. نکته مهم دیگر درباره محل استخر حفظ حریم خصوصی است. استخر باید در مکانی باشد که در معرض دید مزاحمان نباشد. توپوگرافی زمین و جهش وزش باد نیز حائز اهمیت است زیرا استخر را در معرض باد نباید ساخت.

سازه استخر

سازه استخر مهمترین بخش در دوام و حفظ استخر می‌باشد که در کنار شکل و ابعاد استخر در پایداری آن تاثیرگذار است. سازه رایج در ساخت استخر بتن مسلح است که فرم پذیری و طول عمر بالایی دارند و در مقابل رطوبت بسیار مقاوم هستند. این سازه نسبت به سایر سازه‌های هزینه کمتری در بر دارد و مرسوم‌‌ترین نوع سازه در جهان است. علاوه بر آن سازه‌های آجری، فلزی و فایبرکلاسی نیز وجود دارند که با توجه به محیط می‌توانید از این نوع سازه‌ها زیر نظر متخصیصن استفاده نمایید.

عایق بندی و آب بندی استخر

استخرها باید در برابر رطوبت عایق بندی شوند تا از تخریب و نشت آب به اطراف جلوگیری شود. مواد عایق بندی لازم است در برابر انواع نمک‌ها و مواد قلیایی و حتی برخی اسیدها مقاوم باشند علاوه بر آن این عایق بندی لازم است در برابر تغییرات دما و فشار آب نیز مقاوم باشد. چسبندگی و مقاومت مکانیکی بالا در کنار انعطاف پذیری نیز از الزامات عایق بندی استخر است.
امروزه فضای داخلی استخر با استفاده از ایزوگام عایق بندی می‌شود و آنگاه روی آن کاشی‌های استخری به کمک چسب‌های پلیمری ضد آب چسبانده می‌شود که در انتها با کمک پودرهای بندکشی ضدآب فضای میانی آنها پر می‌شود و یک محیط کاملا عایق را ایجاد می‌نماید.

عایق بندی و آب بندی استخر

مراحل ساخت استخر

اگر خیال ساخت استخر دارید بهتر است با مراحل ساخت آن آشنا شوید. توصیه ما به شما برای اجرای و پیاده سازی یک استخر در محیط شخصی یا عمومیتان استفاده از متخصصین این امر است. آنها پس از بررسی همه جانبه فضای مورد نظر شما طرح‌های پیشنهادی را به کمک نرم افزارهای طراحی استخر ترسیم می‌نمایند و شما می‌توانید انتخاب نمایید.
پس از آن نوبت خاک برداری و حفاری محل مورد نظر است البته اگر استخر مورد نظرتان روی سطح باشد ساخت زیر بنا در این مرحله قرار دارد. پس از حفر زمین و رسیدن به عمق مورد نظر کف استخر صاف نموده و شیب مورد نظر را ایجاد می‌نمایند. (اکثر استخرها دارای شیب هستند تا عمق‌های مناسب برای افراد مختلف ایجاد شود.) شیب ساخته شده را به وسیله بتن یا بلوک‌های بتونی کف سازی می‌نمایند و آنگاه با استفاده از آرماتور بندی دیوارهای استخر را پایه ریزی می‌کنند. روی تمامی سطح و کف را با ماده روانی از بتن می‌پوشانند که تمام خلل و فرج گرفته شود. مرحله ی بعدی لوله کشی و تعبیه ورود و خروج آب در استخر است و اگر لازم است سیم کشی نیز انجام می‌گردد.
در استخرهای حرفه ای تجهیزات مختلفی همچون پمپ، فیلتر تصفیه آب، تنظیم دمای آب و غیره تعبیه می‌گردد و فضایی مجزا برای موتورخانه این استخر ساخته می‌شود. اگر در مناطق سردسیر زندگی می‌کنید یا نیاز همیشگی به آب گرم یا ولرم دارید، در هنگام ساخت حتما موتورخانه را به امکانات استخر خود اضافه کنید.
لازم است به استخر ساخته شده زمان بدهید تا خشک شود آنگاه برای عایق بندی آن اقدام نمایید. با استفاده از ایزوگام یا با ترکیب سیمان سفید، چسب بتن و پودر سنگ، استخر را عایق‌بندی می‌کنند و در انتها روی آن را کاشیکاری می‌نمایند.
همچنان تاکید می‌کنیم که در ساخت استخر باید از افراد متخصص کمک بگیرید، شرکت‌های طراحی و اجرای استخر زیادی وجود دارد که بر خی از آنها در پرتال حرفه ای‌های کاشی لند معرفی شده اند، استفاده از مشاوره و تجربه آنها می‌تواند به شما بهترین راه حل‌ها را در ساخت استخر بدهد.

شرکت‌های طراحی و اجرای استخر در پرتال کاشی لند

امروزه طراحی استخر در باغ، طراحی استخر در طبقات و طراحی استخر در زیر زمین یا فضاهای همکف بیشترین درخواست‌های طراحی و ساخت را دارد. در همین راستا شرکت هایی تخصصی برای ساخت و اجرای استخر راه اندازی گردیده است. این شرکت‌ها تمامی نیازهای شما را در طراحی و اجرا پوشش می‌دهند.اجرای موتورخانه استخر و سایر تاسیسات استخر نیز بر عهده این شرکت‌ها است. در نتیجه سعی کنید برای ساخت استخر خود به یکی از شرکت‌های معتبر رجوع نمایید به خصوص اگر استخر در فضای داخلی قرار است اجرا شود. این شرکت‌ها از نرم افزارهای طراحی استخر استفاده می‌کنند که می‌تواند قوانین طراحی استخر را به خوبی پیاده نماید.
کاشی لند به عنوان پرتال جامع صنعت کاشی و سرامیک کشور سعی دارد بستر مناسبی را برای فعالان عرصه‌های مختلف مرتبط با صنعت کاشی و اجرای کاشی و سرامیک ایجاد نماید که طراحی و اجرای استخر نیز یکی از این کسب و کارها است. شما نیز اگر در زمینه طراحی و ساخت و اجرای استخر فعالیت دارید می‌توانید با ثبت نام در پرتال کاشی لند به عنوان یکی از حرفه ای‌های این صنف توانمندی‌های خود را به اشتراک بگذارید. کاشی لند یک محیط حرفه ای برای مشاغل مختلف است که علاوه بر جذب مشتری باعث ایجاد یک ارتباط سازنده میان کسب و کارهای مرتبط با صنعت کاشی و سرامیک کشور می‌شود

  • بازگشت به بالا