تمیز کردن سرامیک خانه نوساز یکی از چالشهایی است که بسیاری از افراد قبل از نقل مکان به خانه جدید با آن روبرو هستند. سرامیکهای خانه همواره در معرض آلودگی با لکههای رنگ، چسب، دوغاب، گچ، سیمان و… قرار دارند که این لکهها میتوانند، ظاهری ناخوشایند و ناپسند را در سطوح پوششی ایجاد کنند. به همین دلیل میتوان با استفاده از راهکارهای ساده زیر نسبت به رفع لکهها و برق انداختن سرامیک اقدام نمود:
● سرکه سفید و لیمو ترش
● جوش شیرین
● الکل و مایع ظرفشویی
● وایتکس
● ترکیبی از سرکه، آمونیاک و جوش شیرین
● فرچهشویی
یکی از بزرگترین دغدغههای بسیاری از افراد بعد از بازسازی خانه یا نقل مکان به خانه جدید، تمیز کردن سرامیک خانه نوساز است. این موضوع از اهمیت ویژهای برخوردار است؛ چراکه نهتنها باعث می شود که خانه شما تمیز و عاری از هرگونه آلودگی باشد، بلکه به شما کمک می کند تا قبل از چیدن وسایل و اثاثیه، هرگونه نقص یا ایرادی را در سرامیک ها شناسایی کنید. بنابراین اگر شما نیز با این مشکل مواجه هستید، در ادامه همراه ما بمانید تا ضمن آشنایی با نکات مهم قبل از تمیز کردن سرامیک خانه نوساز، با راهکارهای کاربردی نیز برای رفع این مشکل بیشتر آشنا شویم.
تمیز کردن سرامیک خانه نوساز، به دلایل مختلف زیبایی، سلامتی و اقتصادی، اقدامی ضروری است که باید قبل از نقل مکان انجام شود. با رعایت برخی نکات ساده میتوانید این کار را به بهترین نحو انجام دهید:
تمیز کردن لکههای مختلف از روی سرامیک و کاشی، امری ضروری است که باید بهطور مرتب انجام شود تا زیبایی و درخشندگی آنها حفظ شود. انواع مختلفی از لکهها میتوانند روی سرامیک و کاشی ایجاد شوند که هر کدام به روش خاصی باید تمیز شوند. در این قسمت به بررسی برخی از لکههای رایج و روشهای تمیز کردن آنها میپردازیم:
لکههای گچ میتوانند بهراحتی روی سرامیکهای خانه نوساز ایجاد شوند و ظاهر ناخوشایندی را به وجود آورند. برای تمیز کردن سرامیک خانه نوساز و ازبینبردن لکههای گچ میتوانید، یک محلول سرکه سفید رقیق (به نسبت 1 به 1) تهیه کنید و آن را روی لکه بریزید. بگذارید محلول به مدت 15 تا 20 دقیقه روی لکه بماند. سپس با استفاده از یک برس نرم، لکه را به آرامی مالش دهید و در نهایت سرامیک را با آب تمیز بشویید. البته این روش ممکن است زیاد کار آمد نباشد و باز هم لکه های گچ روی سطح شما باقی بماند. برای برطرف شدن این مشکل بصورت صددرصد باید از محلول پاک کننده لکه گچ از روی سرامیک استفاده کنید.
مقاله مرتبط: پاک کردن گچ از سرامیک و کاشی؛ آشنایی با بهترین روشها
یکی از لکههای رایج بر روی سرامیک خانه نوساز لکههای رنگ است که میتوانند ظاهری ناخوشایند را به وجود آورند. برای تمیز کردن سرامیک خانه نوساز از لکه رنگ، روشهای مختلفی وجود دارد؛ اما سادهترین روش استفاده از حلالهای مخصوص رنگ است. حلال را با احتیاط روی لکه بریزید و بگذارید به مدت چند دقیقه بماند. سپس با استفاده از یک پارچه نرم، لکه را به آرامی پاک کرده و در نهایت، سرامیک را با آب تمیز بشویید.
در کاشیکاری برای چسباندن کاشی و سرامیک بهخصوص سرامیکهای پرسلان، جای ملاتهای سنتی از چسب سرامیک استفاده میشود که باقی ماندن لکه چسب روی سرامیکهای نوساز امری بسیار شایع است. استفاده از آب گرم بهترین روش خانگی برای تمیز کردن سرامیک خانه نوساز از لکههای چسب است.
در صورتی که چسبها سرسخت هستند ابتدا به کمک سشوار آنها را نرم کرده و سپس بگذارید چند ساعت در آب خیس شوند. در مرحله بعد چسب را با کاردک جمع کنید و توجه داشته باشید که به رنگ و لعاب سرامیک آسیب وارد نشود. همچنین استفاده از حلال چسب مانند استون یا الکل سفید نیز میتواند در رفع این مشکل کمک شایانی کند.
برای پاک کردن لکه سیمان از روی سرامیکهای خانه نوساز میتوانید، علاوه بر پاککنندههای مخصوص سیمان موجود در بازار، از سرکه سفید که یک پاککننده طبیعی محسوب میشود نیز استفاده کنید. برای این کار محلول سرکه سفید رقیق را روی لکهها بریزید و پس از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه با استفاده از یک برس نرم، لکهها را از بین برده و سپس با آب، سرامیکها را بشویید.
مقاله مرتبط: پاک کردن سیمان از سرامیک و کاشی؛ ۶ روش خانگی و شیمیایی
در پروسه کاشیکاری از دوغاب به منظور بندکشی استفاده میشود. بنابراین ممکن است بقایای این مواد بهصورت یک لایه سفید پس از اتمام ساختوساز روی سرامیکها باقی بمانند. در چنین شرایطی استفاده از محلول آب گرم و سرکه یا پراکسید هیدروژن میتواند، برای تمیز کردن سرامیک خانه نوساز از لکههای دوغاب بهترین انتخاب محسوب شود.
اگر لکههای سفیدک و شوره روی سرامیکها به دلیل آلودگیهای حین کار یا پس از ساختوساز ایجاد شده باشند، با استفاده از روشهای خانگی قابلرفع هستند. استفاده از محلول آب گرم و صابون مایع میتواند لکههای سفیدک و چربی را پاک کند؛ اما در صورت سرسخت بودن لکهها، استفاده از سرکه یا جوش شیرین گزینه بهتری خواهد بود.
کاشی و سرامیک جزو مصالح محبوب برای پوشش کف و دیوار سازههای مختلف محسوب میشوند که در عین زیبایی میتوانند، نسبت به گردوغبار و لکههای دیگر حساسیت بالایی داشته باشند. این سطوح پوششی محبوب ممکن است به دلایل مختلفی در گذر زمان کدر شده و درخشندگی خود را از دست بدهند؛ به همین دلیل در این قسمت از مقاله قصد داریم تا با راهکارهای مفید جهت برق انداختن کاشی و سرامیک بیشتر آشنا شویم:
تجمع جرم و مواد آهکی یکی از مهمترین فاکتورهایی است که باعث مات و کدر شدن سطوح سرامیکی در سازههای مختلف میشوند. این مواد با استفاده از شویندههای معمولی قابل پاک شدن نیستند به همین دلیل میتوان، با کمی آب لیمو و سرکه نسبت به رفع آنها اقدام نمود. سرکه و لیمو ترش دارای خاصیت اسیدی هستند و میتوانند جرمها را بهخوبی حل کنند. توجه داشته باشید سرکه و آب لیمو را با دیگر شویندهها یا محصولات شیمیایی ترکیب نکنید و از این روش برای سنگهای گرانیتی نیز استفاده نکنید.
از شایعترین لکههای موجود بر روی سطوح سرامیکی میتوان به لکههای چربی یا لکههای غذا اشاره کرد که میتوانند، ردی از زردی را روی سطوح پوششی ایجاد کرده و ظاهری ناخوشایند را به وجود آورند. برای تمیز کردن سرامیک و برق انداختن آن میتوان از مقداری جوش شیرین و آب استفاده کرد. این دو ماده را با یکدیگر مخلوط کرده تا یک خمیر نرم به وجود آید. سپس خمیر را بر روی لکه مورد نظر گذاشته و صبر کنید تا بهطور کامل خشک شود. در مرحله آخر به وسیله یک دستمال مرطوب خمیر را از سطح لکهها پاک کرده تا سرامیک دوباره براق و درخشان شود.
ترکیب جوش شیرین، سرکه و آمونیاک برای ازبینبردن لکههای قوی از روی سطوح پوششی استفاده میشود. این ترکیب خاصیت اسیدی دارد و بهراحتی میتواند، لکههای مختلف را از روی سرامیک و کاشی از بین ببرد. برای استفاده از این ترکیب و برق انداختن کاشی و سرامیک میتوانید، نصف پیمانه سرکه را با یک پیمانه کامل آمونیاک و یکچهارم پیمانه جوش شیرین مخلوط کرده و محلول را در سطل آب بریزید و کامل هم بزنید. سپس محلول به دست آمده را روی سطوح پوششی ریخته و تی بکشید.
استفاده از الکل و مایع ظرفشویی نیز میتواند راهحل مناسبی برای برق انداختن کاشیها و سرامیکها محسوب شود. در این روش یکچهارم پیمانه الکل را با ۳ تا ۴ قطره مایع ظرفشویی در آب حل کنید. در مرحله بعد محلول به دست آمده را با کمک اسپری روی سطح سرامیک بپاشید و پس از گذشت زمان کوتاهی با استفاده از یک دستمال سطح را بهخوبی تمیز کنید. این محلول خاصیت قلیایی دارد و میتوان از آن برای تمیز کردن سطوح گرانیتی نیز استفاده کرد.
فرچهشویی جزو روشهای جدید برای برق انداختن کاشی و سرامیک به شمار میآید که با استفاده از دستگاههای خاص و توسط مراکز کفسابی انجام میشود. در این روش با استفاده از دستگاههای مخصوص، سطح سرامیک بهخوبی شسته میشود و میتوان آن را بهترین راهکار برای نوسازی و برق انداختن حرفهای کاشی و سرامیک معرفی کرد.
تمیز کردن خانه نوساز میتواند یک کار طاقتفرسا باشد؛ اما با کمی برنامهریزی و صبر و حوصله می توانید بهراحتی آن را انجام دهید. در ادامه به برخی از نکات مهمی که باید هنگام تمیزکاری در خانه نوساز در نظر داشته باشید اشاره خواهیم کرد:
تمیز کردن سرامیک خانه نوساز می تواند یک کار چالشبرانگیز؛ اما لذتبخش باشد. با کمی برنامهریزی، صبر و حوصله و استفاده از نکات ذکرشده در این مقاله، میتوانید بهراحتی خانه خود را تمیز کرده و از زیبایی و تمیزی آن لذت ببرید. به یاد داشته باشید از تمیز کردن سطوح با مواد شیمیایی خشن خودداری کنید. این مواد میتوانند به سطوح آسیب رسانده و برای سلامتی شما نیز مضر باشند. خانه نوساز سرمایهگذاری شما است پس با تمیز کردن و نگهداری منظم، بهخوبی از آن مراقبت کرده تا سالها از زیبایی آن لذت ببرید.
آذر 17, 1403
من برای تمیزی کاشی سرامیک خونه از ترکیب سرکه و جوش شیرین استفاده می کنم این روش خیلی موثر هستش.
کارشناس پشتیبانی کاشی لند
آذر 17, 1403